Sunar a čokoláda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
8.12.20 08:08
@ludmilaadamkova píše:
8o 8o 8o Jako jo už jsem slyšela že starší generace přidávala do sunaru cukr… ale čokoládu tak to vyhrává zlatého bludištáka 8o

Nejen starší generace. Mám příbuznou, mladou holku a ta od narození dítěti do každé dávky sunaru dává vrchovatou lžičku cukru. Maličký od narození problémy s bříškem, koliky, probiotika ani nic mu dávat nebudete, protože se přece sám vyprdí. Dítě má dneska přes půl roku a váží stejně jako moje roční dcera, je vyloženě…a mrzí mě že to musím napsat…tlusté. Prakticky nejí nic jiného než oslazené mléko nebo sladkost (Když on mu ten Mikuláš přinesl čokoládu). Zeleninu plive (chápu, některým dětem to trvá déle)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.12.20 08:09

Zakladatelko, ano je to čokoládou. S tchýní bych si otevřeně promluvila, pokud jinak máte ok vztahy, pokusila bych se přes to přenést, ale dceru bych jí samotnou dlouho nepůjčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.12.20 08:15

@lachtanice86 Čokoláda má bod tání kolem 28°C, taková ta rádo by čokoláda má bod tání něco málo přes 30°C, takže čokoládu lze rozpustit v kapalině, která se na dotek může zdát i lehce chladná. Teplotou přes 45°C čokoládu s obsahem kakaa spálíte a úplně změníte strukturu (díky tomu lze vyrobit čokoládovou ganache). Větší problém je to, že někoho takováhle pitomost napadne :zed: U mě by tchyně skončila se samostatným hlídáním dítěte minimálně do doby, než by dítě bylo schopné se ohlídat samo před ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
8.12.20 08:37

@lucenka @lachtanice86 třeba to strčila ohřát do mikrovlnky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 08:50
@Heivka píše:
@lachtanice86 Čokoláda má bod tání kolem 28°C, taková ta rádo by čokoláda má bod tání něco málo přes 30°C, takže čokoládu lze rozpustit v kapalině, která se na dotek může zdát i lehce chladná. Teplotou přes 45°C čokoládu s obsahem kakaa spálíte a úplně změníte strukturu (díky tomu lze vyrobit čokoládovou ganache). Větší problém je to, že někoho takováhle pitomost napadne :zed: U mě by tchyně skončila se samostatným hlídáním dítěte minimálně do doby, než by dítě bylo schopné se ohlídat samo před ní.

no já bych zřejmě dítě vůbec nikdy nedala hlídat osobě, která ani nevychodila základku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.12.20 08:55

@stinga Myslím že s nevychozenou základkou to nebyla tchyně zakladatelky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.12.20 09:01

Nikam s ni nejezdi…je to extrem, ale nezabije ji to..pravdepodobne se vykaka a bude klid…tchyne uz to snad neudela, nebo ji ji nedavej..a nezalevej sunar horkou vodou, to je pak k nicemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42046
8.12.20 09:04
@Anonymní píše:
@Havlova zaléváme Sunar převařenou vodou, lépe se pak rozpustí i samotný Sunar :P

To sice jo, ale přeci když ho to dítě pilo, tak nebyl horký, ne? To musela rozvařit zvlášť, nebo? Jinak, Sunar by se v horké vodě ani rozpouštět neměl (jestli se nepletu), ničí to vitamíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 09:12
@Heivka píše:
@stinga Myslím že s nevychozenou základkou to nebyla tchyně zakladatelky. :think:

jo, aha, asi ne, to psala jiná uživatelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42046
8.12.20 09:13

@Heivka Rozpustit ano, ale mě se teda stává, že když dělám čokoládu na pití z tabulkové čokolády (uff, to je věta) a málo málo teplé mléko, mám tam takové „chrchlíky“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 09:15

A beztak to také nechápu, jak mohla v tom sunaru rozpouštět čokoládu? vždyť to muselo trvat strašně dlouho, než by se čokoláda rozpustila :nevim: trochu mi to přijde přitažené za vlasy a nepravděpodobné
a navíc nikdy se toto nedělalo, spíš bych věřila, kdyby sunar osladila, to se dřív běžně dělávalo - ale rozpouštět čokolávu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 09:16
@Havlova píše:
@Heivka Rozpustit ano, ale mě se teda stává, že když dělám čokoládu na pití z tabulkové čokolády (uff, to je věta) a málo málo teplé mléko, mám tam takové „chrchlíky“.

přesně tak, ono opravdu není lehké tu čokoládu rozpustit, a ty „chrchlíky“ by neprošly dírkou v savičce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 09:21

A navíc píše, že malá vypila 40 ml, tak babička HODILA do zbylých 90 ml 3 kostičky čokolády - to by se nerozpustilo opravdu vůbec, jak potom argumentuje, že sunar dávají do převařené vody - no myslím, že nás tady někdo trochu lakuje
a už si to nepamatuji, ale fakt 2měsíční dítě vypije naráz 130 ml mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
8.12.20 09:36

@Havlova Ono hrozně záleží na kvalitě čokolády, jsou čokolády, které se rozpustí snadno a jsou takové, které mají trochu problém. Ono u čokolády závisí i jak se s ní zacházelo během transportu a jestli neměla teplotní šoky. Ale každopádně se do mléka mohl z čokolády rozpustit cukr a zbytek tchyně asi z lahvičky vymyla.

@stinga Já bych těm množstvím i věřila, mě dcera pila stabilně přes 100ml na jedno jídlo už kolem měsíce. Zase jedla jednou za 4-5 hodin a v noci spala od začátku kolem 8 - 12 hodin. U syna ta množství nevím, první 4 měsíce byl kojený, ale vzhledem k dlouhým spánkovým intervalům předpokládám že to množství bylo +/- stejné jako u dcery. Ve 4 měsících pil 240ml a ještě k tomu snědl celý příkrm. Některé děti jsou prostě jedlíci. Naštěstí se to u obou dětí před druhým rokem normalizovalo a teď už jedí normálně. Ale když byli malí, tak během půl roku šli z velikosti 54 na 86. Pak se naštěstí trochu zpomalil, takže dvouletá má velikost 104 a pětiletý 128.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
8.12.20 10:01

@Heivka já už si počet ml nepamatuji, ale vím že dcera pila tak mezi 50 - 75 % doporučené dávky UM na krabici, ale kupodivu vypadala jako „michelin“ - měla 3 brady, kdysi se mi mezi bradami i oprudila
prostě pila málo a rostla moc, teď má 4 roky a některé věci 122 už jsou jí také natěsno

• ty děti jsou beztak zajímavé :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky