Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Heivka
Ale právě ten zbytek by ucpal dudlík, protože by klesl dolů.
@Havlova Ono závisí jak dítě saje, když jsem dávala dětem takovou tu „kojící“ lahvičku od Medely, aby se z dudlíku muselo tahat tak mi oba byli schopni vycucnout tu membránu. Rozpuštěná čokoláda má pořád tekutou konzistenci, takže si myslím, že když dítě trochu víc zabere tak jí v pohodě vycucne.
@Heivka Je pravda, že nevím, jak malé mimko intenzivně saje, dceru jsem do 5 měsíců kojila a syna jsem „dostala“ už velkého. Asi jsem měla docela nejedlíka, vím, že pro ni byl problém i s normální lahví a jakýmkoliv „cuckem“. Prostě chvíli zkoušela a pak konec. A to jí bylo už skoro půl roku. Tak nějak jsem žila v domnění, že takový drobísek moc tah nemá.
Z vlastní zkušenosti vím, že čokoláda v umělém mléku rozpustit lze. Davali jsme kosticku čokolády do umělého mléka starší dcerce. Neměli jsme Sunar ale Hipp, ale myslím, že je to stejné. Samozřejmě že dceři jsme ji tam dávali až byla starší. Okolo roku a půl…přes den totiž jinak než s mlékem a kostickou čokoládky neusla. Takže měla po jídle 150 ml mléka a kostickou čokolády.