Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chci se zeptat, teď v pondělí budou malé 4.týdny.. kojeni nám bohužel nevyšlo
a tak jsme predtim začali dávat sunar complex, ale malá se nemohla vykakat sama, měla to hrozné tvrdý, doktorka nám doporučila ať dáváme sunar AR a místo čaje vodu, to se nám hned druhy den zašvikla i další dny ok, ale teď poslední 3 dny má zase bobiky a jde ji to hodně ztěžka, kaka třeba na 3× a vždy jen bobiky třeba 2.. tak jdu k otázce myslíte si, ze v tom sunaru AR máme pokračovat nebo dat zpátky ten obyčejný a dávat více vody?
Jo a ještě.. malá je jedlik narodila se 3336g, ale papa hodně klidně už týden pije i 120, po 90 ještě hledá
myslíte si, že dělám chybu když ji těch 120 dam? Dekuji za odpověď a případně zkušenosti ☺️️
Dávám taky AR, a dávám mu heřmánkový čaj přímo do vody na um - jinak mi ho plive, pak se lip vyprázdňuje - Heřmánek měkčí stolici, když ho nedám má ten samy problém jako vy. Teď řeším, že mi ho začal plivat a odmita ho, tak budu muset zkusit jiné 🙄 a zrovna po tom ARku začal konečně hezky kakat a už ani tolik neblinká 🙄 jinak vzorec pro UM je váha dítěte x 160ml děleno počtem dávek, ale upřímně každý mimi je jiný, já to mám jen jako tahák, abych +- věděla kolik, ale většinou davam víc, jelikož mu to nestačí, ale on je hodně velkej a dlouhej narodil se s 4550g s vahou hodně spadl po porodu a teď má o 2kg víc a budou mu tři měsíce.. Tak snad ti to aspoň trosku pomohlo 🤷🏼♀️