Šunkovar
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Gabulinda píše:
Ahoj, mám v plánu šunkovar zakoupit, ale váhám - nezkoušely jste uvařit menší množství šunky? třeba 0,5kg? Nebo když uvařím kilo, vydrží to v mrazáku jako šunka z obchodu? Díky za rady a zkušenosti =)
Myslíš půl kilo masa nebo hotové šunky? Proč bys ji dávala na mražák vždyť po rozmražení bude hnusná tak jak kupovaná. Můj názor když už ji budeš vařit tak hned sníst a né na mražák
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gabulindo, šunku jsme dělali zatím jen jednou a hned se po ní zaprášilo. Kupovanou šunku taky dáváme do mrazáku, na tom nevidím nic divnýho, ale domácí jsme nedali. Až vyzkoušíme, tak to napíšu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Menší množství než uvedené cca kilo nedoporučuji dělat, protože potom to ta pružina nebude utahovat a nebude z toho šunka a hlavně nepřekračovat 80°C pak by z toho bylo jen vařené maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, taky mám v plánu koupit šunkovar. Máte nějakou osvědčenou značku?
nemyslim si, že je dobré dávat šunku do mrazáku. Uzeniny by se tam dávat neměly a myslím, že ani šunka vařená ne…Nevim, ale je to každýho věc. Já bych ji nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jjelena píše:Kacudko, ten nerez mi přijde už moc profi a už není hliník jako hliníkový příbory ve školní jídelně za dob našeho dětství.
a jakej je to hliník??
on se změnil??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kadlina píše:jjelena píše:Jj bylo to ze šunkovaru, mamka si ho kdysi koupila, tak jsem ho oprášila, udělala podle receptu a nic moc. Manželovi to chutnalo, já si teda radši koupím šunku krájenou Shaved. A je fakt, že i tohle mně odrazuje, i když to manželovi chutnalo - maso stálo 90Kč a byl z toho špalíček vysoký tak 10cm, to bez nářezáku má manžel na dvojí zaříznutí, jak ho znám. Takže se mi fakt vyplatí koupit kvalitní šunku za 30, protože ta když je nakrájená shaved, tak se z toho nají celá rodina
Kadlino, a bylo to ze šunkovaru? Ta moje kolegyně to právě koupila taky na základě Jste to, co jíte a fakt byla šunka perfektní
no jo, ale co v te kupovane je za sračky ![]()
ja taky přemyšlim, že ho dam manželovi k Vanocum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky taky přemýšlím o šunkovaru
dost mě překvapila cena + máme dostatek králíšího maso + kuřecího z domácí farmy ,ale nějak si firt nejsem jistá,,sice to jsou jen 3 stovky,ale nerada bych aby se mi to doma válelo ![]()
já furt ,ale nechápu jak ta šunka drží maso po hromadě… když tam maso jen narovnám zavřu 2 dny v ledničce nechám odležet a pak uvařím,tak to se musí rozpadnout ne
,ale zase si říkám,že kdyby džela pohromadě tak na domácí chlebbíčky to musí bejt žrádlo ![]()
synovi kupuju dětskou šunku a když jí ochutnám nevidím rozdíl mezi normální a dětskou ,tak nevím jestli to není jenom nějakej reklamní trik ![]()
a můžu se zeptat jak velká ta šunka pak je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tetma píše:
holky taky přemýšlím o šunkovarudost mě překvapila cena + máme dostatek králíšího maso + kuřecího z domácí farmy ,ale nějak si firt nejsem jistá,,sice to jsou jen 3 stovky,ale nerada bych aby se mi to doma válelo
já furt ,ale nechápu jak ta šunka drží maso po hromadě… když tam maso jen narovnám zavřu 2 dny v ledničce nechám odležet a pak uvařím,tak to se musí rozpadnout ne,ale zase si říkám,že kdyby džela pohromadě tak na domácí chlebbíčky to musí bejt žrádlo
synovi kupuju dětskou šunku a když jí ochutnám nevidím rozdíl mezi normální a dětskou ,tak nevím jestli to není jenom nějakej reklamní trik
a můžu se zeptat jak velká ta šunka pak je
je tam takový péro, který to stlačí a naňahňá se to tam ![]()
a vařit se to nesmí…musí to být jen v 80 stupních…tak bacha na to, kdybys to vařila, tak z toho bude sračička
a určitě je to rpo děti dobrý si myslím..na sto pro lepší než kupovaná..a máš pravdu , fakt je to reklamní trik..tak si přečti na druhé straně co v ní je..co to prcek papá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michala5 píše:tetma píše:
holky taky přemýšlím o šunkovarudost mě překvapila cena + máme dostatek králíšího maso + kuřecího z domácí farmy ,ale nějak si firt nejsem jistá,,sice to jsou jen 3 stovky,ale nerada bych aby se mi to doma válelo
já furt ,ale nechápu jak ta šunka drží maso po hromadě… když tam maso jen narovnám zavřu 2 dny v ledničce nechám odležet a pak uvařím,tak to se musí rozpadnout ne,ale zase si říkám,že kdyby džela pohromadě tak na domácí chlebbíčky to musí bejt žrádlo
synovi kupuju dětskou šunku a když jí ochutnám nevidím rozdíl mezi normální a dětskou ,tak nevím jestli to není jenom nějakej reklamní trik
a můžu se zeptat jak velká ta šunka pak jeje tam takový péro, který to stlačí a naňahňá se to tam
a vařit se to nesmí…musí to být jen v 80 stupních…tak bacha na to, kdybys to vařila, tak z toho bude sračička
a určitě je to rpo děti dobrý si myslím..na sto pro lepší než kupovaná..a máš pravdu , fakt je to reklamní trik..tak si přečti na druhé straně co v ní je..co to prcek papá…
kupuju krájenou u pultu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak se zeptej co v ní je a budeš kulit oči
já to občas dělám..i když prodavačka čumí co to po ní chci
vezme tu roli té šunky a přečte mi to z toho obalu co je tam napsáno… Tak se dozvim, že je tam 65 procent masa a ten zbytek těch sraček si radši ani neenchám číst ![]()
neřikám, že nekupuju šunku, ale snažim se nějakou lepší vždycky…a dětem ji zatím nedávám..
ale ten šunkovar mě zaujal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Michala5 píše:
tak se zeptej co v ní je a budeš kulit očijá to občas dělám..i když prodavačka čumí co to po ní chci
vezme tu roli té šunky a přečte mi to z toho obalu co je tam napsáno… Tak se dozvim, že je tam 65 procent masa a ten zbytek těch sraček si radši ani neenchám číst
neřikám, že nekupuju šunku, ale snažim se nějakou lepší vždycky…a dětem ji zatím nedávám..
ale ten šunkovar mě zaujal…
jo mě taky,už jen to,že si koupím čerstvý maso a vím co tam dám + kvalitní šunka za dobrou cenu ( králíka mám od našich zadáčo) kuřecí mám taky dost levně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no tak vidíš..tobě se to sakra vyplatí ![]()
a neni nad to jíst něco o čem víš, co tam přesně je a žejsi tam nedala nic špatnýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A neni to z kralika moc suchy nebo tam pridavate k tomu jine maso?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ráda bych si koupila nerezový šunkovar, ale nikde na internetu jsem ho nenašla. Našla jsem jen ten hliníkový. Nevíte náhodou, kde by se dal sehnat? Nenašla jsem nikde totiž ani odkaz na nerezový.. nic.
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, poradíte mi jak udělat šunku bez šunkovaru? Prolezla jsem net a nic jsem nenašla
a nebo neumím hledat… ![]()
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit