Šunkovar
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Stačí nářezák a je to vyřešeny. Nehledě šunka
95% stojí přes dvacet a kýta kolem sta. Ztráta je do 5% max. Jinak kupovat za 14 standart je hloupost,40% je bůhví co, ale maso to není.
- Citovat
- Upravit
Mám několik dotazů:
Máte recept na uvaření šunky?
Kolik kg masa vleze do 1 litru? Můžu dát případně méně?
Jakou má taková domácí šunka trvanlivost?
Omlouvám se za anonym, bude to Vánoční dárek a přítel mi občas čte přes rameno, po Vánocích ať mě klidně admini odtajní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mám několik dotazů:
Máte recept na uvaření šunky?
Kolik kg masa vleze do 1 litru? Můžu dát případně méně?
Jakou má taková domácí šunka trvanlivost?Omlouvám se za anonym, bude to Vánoční dárek a přítel mi občas čte přes rameno, po Vánocích ať mě klidně admini odtajní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, na klasický šunkovar 0,90-0,95 kg masa, od posledního jsem skončil u tohoto postupu:nakrájím 1,5 až 3 cm kousky, prostě jak řežu tak řežu. Do 2 Dc vody dám 20ml, soli, 5 ml pepř,2 ml čili na špičku nože muškát, česnek jak kdo má rád. Když přidáte pragandu pro delší trvanlivost tak na úkor soli(používám výjimečně)vezmu sáček v kterém to budu vařit(používám sáčky určené do mrazáku, jsou pevnější)všechno dám do hromady i s nálevem zakroutím aby tam nebyl vzduch a dám do ledničky na 24 až 48 hodin, pak to míchám v robotu kolem 7 min.(záleží jak komu to míchá )potom využiji ten stejný sáček a dám ho do šunkovaru udusám a nechám v ledničce oddechnout cirka pár hodin.Pak vložím do vody 80 max 85 stupňů a stahuji teplotu kolem 75 stupňů. Osobně vařím necelý 2 hod. Vytlačenou vodu cirka co jsme tam dali vyliji a dám prudce shladit. Šunka je perfektní 2 dny bez pragandy,3 den si ji dáme s bramborovou kaši či s luštěninou. Ztráta masa není žádná 90 dáte 90 máte. Psal jsem to v ml. protože mám takovou odměrku a kávová lžička má různé rozměry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sankablfh píše:
http://www.tescoma.cz/…s-teplomerem
do tohodle jdu já
Ty jedna, hahaha tak sem si tě našla ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sankablfh píše:
http://www.tescoma.cz/…s-teplomerem
do tohodle jdu já
jinak dik za inspiraci, taky nejakej koupim svýmu tátovi.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@andreazbudejc ty jsi větší slídil než já, čéče… napadlo mně, nechceš vzít malýho do kina? V
kotvě budou dinosauři ve 3D
- Citovat
- Upravit
@Sankablfh píše:
@andreazbudejc ty jsi větší slídil než já, čéče… napadlo mně, nechceš vzít malýho do kina? V![]()
![]()
kotvě budou dinosauři ve 3D
to by ho nebavilo, to je na něj moc dlouhý..sem ráda, že zvládl to divadlo, který trvalo 40 minut
- Citovat
- Upravit
@Sankablfh Chtěla jsem se zeptat: stihla jste si ten šunkovar koupit? Uvažuji nad jeho koupí svému příteli k narozeninám. Má je za měsíc, ale nikde ho nemají
Všude beznadějně vyprodaný… Nemáte nějaký tip, kde bych ho mohla ještě sehnat? Našla jsem ho na aukru, ale chtějí za něho 800Kč+dopravu. Což se mi zdá přehnané předražit ho o dvě stovky než je běžná cena (i když vyprodaného zboží). Asi těch kusů moc neměli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iunka
sehnala jsem ho na aukru http://aukro.cz/…7230562.html před Vánoci byl teda v akci za 700kč a vyzvedla jsem hi ho osobně (mám to cca 20km, tak to bylo levnější a jistější než pošta před Vánoci).
Já jsem ta anonymní z 19.12.2013 už to není tajné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska jsem videla za vylohou sunkovar a moc me nadchl. Sice nevim kolik stal, ale vypadal z hliniku. My jsme na uzeninu a bylo by fajn jist zdravou sunku. No mam dotaz, jak ji krajite? Mate na to krajec nebo rucne? Me by se nepovedl rukou tenky platek jako z obchodu. Ja rovne neukrojim ani krajic chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit