Šunkovar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nezadat
6.7.13 22:25
@kadlina píše:
Jj bylo to ze šunkovaru, mamka si ho kdysi koupila, tak jsem ho oprášila, udělala podle receptu a nic moc. Manželovi to chutnalo, já si teda radši koupím šunku krájenou Shaved. A je fakt, že i tohle mně odrazuje, i když to manželovi chutnalo - maso stálo 90Kč a byl z toho špalíček vysoký tak 10cm, to bez nářezáku má manžel na dvojí zaříznutí, jak ho znám. Takže se mi fakt vyplatí koupit kvalitní šunku za 30, protože ta když je nakrájená shaved, tak se z toho nají celá rodina :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Nezadat
6.7.13 22:29

Stačí nářezák a je to vyřešeny. Nehledě šunka :jazyk: 95% stojí přes dvacet a kýta kolem sta. Ztráta je do 5% max. Jinak kupovat za 14 standart je hloupost,40% je bůhví co, ale maso to není.

• Citovat
  • Upravit
Sankablfh
4.12.13 16:09
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.12.13 13:22

Mám několik dotazů:
Máte recept na uvaření šunky?
Kolik kg masa vleze do 1 litru? Můžu dát případně méně?
Jakou má taková domácí šunka trvanlivost?

Omlouvám se za anonym, bude to Vánoční dárek a přítel mi občas čte přes rameno, po Vánocích ať mě klidně admini odtajní.

• Citovat
  • Upravit
19.12.13 13:25
@Anonymní píše:
Mám několik dotazů:
Máte recept na uvaření šunky?
Kolik kg masa vleze do 1 litru? Můžu dát případně méně?
Jakou má taková domácí šunka trvanlivost?Omlouvám se za anonym, bude to Vánoční dárek a přítel mi občas čte přes rameno, po Vánocích ať mě klidně admini odtajní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.12.13 13:55

Dobrý den, na klasický šunkovar 0,90-0,95 kg masa, od posledního jsem skončil u tohoto postupu:nakrájím 1,5 až 3 cm kousky, prostě jak řežu tak řežu. Do 2 Dc vody dám 20ml, soli, 5 ml pepř,2 ml čili na špičku nože muškát, česnek jak kdo má rád. Když přidáte pragandu pro delší trvanlivost tak na úkor soli(používám výjimečně)vezmu sáček v kterém to budu vařit(používám sáčky určené do mrazáku, jsou pevnější)všechno dám do hromady i s nálevem zakroutím aby tam nebyl vzduch a dám do ledničky na 24 až 48 hodin, pak to míchám v robotu kolem 7 min.(záleží jak komu to míchá )potom využiji ten stejný sáček a dám ho do šunkovaru udusám a nechám v ledničce oddechnout cirka pár hodin.Pak vložím do vody 80 max 85 stupňů a stahuji teplotu kolem 75 stupňů. Osobně vařím necelý 2 hod. Vytlačenou vodu cirka co jsme tam dali vyliji a dám prudce shladit. Šunka je perfektní 2 dny bez pragandy,3 den si ji dáme s bramborovou kaši či s luštěninou. Ztráta masa není žádná 90 dáte 90 máte. Psal jsem to v ml. protože mám takovou odměrku a kávová lžička má různé rozměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreazbudejc
19.12.13 13:55
@Sankablfh píše:
http://www.tescoma.cz/…s-teplomerem
do tohodle jdu já

Ty jedna, hahaha tak sem si tě našla :-D

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
19.12.13 13:57
@Sankablfh píše:
http://www.tescoma.cz/…s-teplomerem
do tohodle jdu já

jinak dik za inspiraci, taky nejakej koupim svýmu tátovi.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Sankablfh
19.12.13 14:01

@andreazbudejc ty jsi větší slídil než já, čéče… napadlo mně, nechceš vzít malýho do kina? V :potlesk: :potlesk: :potlesk: kotvě budou dinosauři ve 3D

• Citovat
  • Upravit
andreazbudejc
19.12.13 14:23
@Sankablfh píše:
@andreazbudejc ty jsi větší slídil než já, čéče… napadlo mně, nechceš vzít malýho do kina? V :potlesk: :potlesk: :potlesk: kotvě budou dinosauři ve 3D

to by ho nebavilo, to je na něj moc dlouhý..sem ráda, že zvládl to divadlo, který trvalo 40 minut

• Citovat
  • Upravit
86
26.12.13 19:12

@Sankablfh Chtěla jsem se zeptat: stihla jste si ten šunkovar koupit? Uvažuji nad jeho koupí svému příteli k narozeninám. Má je za měsíc, ale nikde ho nemají :( Všude beznadějně vyprodaný… Nemáte nějaký tip, kde bych ho mohla ještě sehnat? Našla jsem ho na aukru, ale chtějí za něho 800Kč+dopravu. Což se mi zdá přehnané předražit ho o dvě stovky než je běžná cena (i když vyprodaného zboží). Asi těch kusů moc neměli :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.13 19:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
26.12.13 21:25

@iunka
sehnala jsem ho na aukru http://aukro.cz/…7230562.html před Vánoci byl teda v akci za 700kč a vyzvedla jsem hi ho osobně (mám to cca 20km, tak to bylo levnější a jistější než pošta před Vánoci).
Já jsem ta anonymní z 19.12.2013 už to není tajné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sankablfh
28.12.13 21:34

@iunka ahoj, bohužel, prej až v dubnu…

• Citovat
  • Upravit
1685
22.1.14 14:36

Dneska jsem videla za vylohou sunkovar a moc me nadchl. Sice nevim kolik stal, ale vypadal z hliniku. My jsme na uzeninu a bylo by fajn jist zdravou sunku. No mam dotaz, jak ji krajite? Mate na to krajec nebo rucne? Me by se nepovedl rukou tenky platek jako z obchodu. Ja rovne neukrojim ani krajic chleba :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí