Super rychlé obědy pro batolata

1017
29.9.16 09:07

Super rychlé obědy pro batolata

Ahojte mamky, jaké jsou vase recepty na super rychlé obědy pro malé děti (batolata)? Známe to asi všechny - někde se a zdržíme nebo prostě jen nestíháme, ale oběd být musí… Já tedy výjimečně sahnu i ke spagetam se sýrem a kečupem, ale to se nedá praktikovat pořád (k lítosti mých dvojčat). Obcas taky otevřu konzervu tunaka a k tomu uvařim rychle brambor a hrášek z mrazáku s maslem. Ale pak už mi dochází inspirace. Poraďte, co super rychlého a chutného věříte dětem vy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
446
29.9.16 09:11

Taková nouzovka je u nás palačinka se spenatem :) mala to miluje a je to hned. Špenát mam koupený hotovy v mrazaku, vždycky vezmu jen pár těch kostiček a než jsou hotové palačinky, špenát se udělá taky. U nás teda na sladko nejedou vůbec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.9.16 09:29

Těstovinová rýže a rajčata (nebo nastrouhaná rajčata),
těstoviny, rajče, tuňák.

Taky jsem vařila vývarové polévky, dávala na mrazák a pak k tomu jen dovařila zeleninu či nudle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.9.16 09:29

Prozenu po pánvi rybu a zeleninu z mrazáku, krupicova kaše, ovocné knedliky mrazene apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
29.9.16 10:00

Ta tunáková konzerva jde smíchat i s těstovinama, jako salát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
29.9.16 10:01

Pro takové případy mam doma kupované jídlo - Hipp nebo Hami v té plastove vaničce. Jednou za cas to nevadi a navic mu to chutna. A když nemám ani to, tak dynova kaše - Hotové za 20 minut, cervena čočka s vejcem a chlebem - Hotové za 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
29.9.16 10:08

@samantafox Rychlovky u nás - ovesná polévka - ovesné vločky povařit lehce ve vodě (když potřebuji rychle, tak si vodu nejdřív uvařím v rychlovarné konvici, přeliju do hrnce a naházím vločky) a pak trošku dochutit - používám zamražený vývar, někdy tam hodím i kostku masa (mám zamražený jak vývar, tak v tvořítkách i namleté maso právě pro tyhle rychlovky), pokud mám času víc, tak to dělám se zeleninou - lehce osmahnu zeleninu na trošce oleje, zaliju vývarem a pak přidám na konci ovesné vločky, s těma povařím tak minutku dvě (aby to nezeslizovatělo) a pak nechám ještě asi tak pět minut botnat.

No a jinak - palačinky, ovesná kaše a tomu podbné. Občas dojde i na ty špagety :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
29.9.16 10:12

Kuřecí maso, zelenina z mrazáku, kus-kus (maso na malé kostičky povařit, přihodit k tomu na chvilku zeleninu a pak kus-kus, trošku oleje a je hotovo). Ještě, krom výše zmíněného, zeleninová polévka s bramborem, nebo kmínová polévka s kapáním. A ještě jsem si vzpomněla na rychlovku, co máti dělala nám, ale u svých dětí jsem to ještě nikdy nepraktikovala - dala napařit knedlík, polila ho rozpuštěným máslem a posypala cukrem a kakaem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
29.9.16 13:02

Polévka z červené čočky, dýňová polévka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie