Superfit s goretexem - lze prát?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15319
10.4.14 09:06

Superfit s goretexem - lze prát?

Ahoj, máte někdo zkušenost s praním goretexových superfitů? Jde o celoroční boty, totálně od blata zvenku i zevnitř, prostě šikovné dítě. :lol: Zvenku je to s čištěním v pohodě, ale uvnitř boty mám problém dostat se všude a boty stále špiní ponožky. Tak mě napadlo dát je do pračky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
10.4.14 09:10

Já bych teda do pračky nedala žádnou botu, ale gore na to nemá vliv, takže pokud boty pereš, tak je vyper

Edit: Asi bych je spíš namočila do nějakýho lavoru a s nějakým sportovním pracím práškem ale do pračky bych to neriskla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.4.14 09:12

Bych to vyprala s tím spešl pracím prostředkem na gore tex bundy a tak. Mají ve sportu. Zlaté gumáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
10.4.14 09:14

Peru, na ruční praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650

Bych se bála spíš o pračku než o ty boty :mrgreen:…co to namočit a zkusit ten dlouhej kartáč na mytí nádobí a vypulírovat to s nim zevnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

Tak ja trebas tenisky už párkrát do pračky šoupla… a kupodivu vydržely a byly hezky čistý. Prala jsem je teda tuším na 30. Pokud je tam nějaké lepení, tak bych se bála, že nevydrží to. Goretex se praním nepoškodí a jako na každý takovýhle materiál nedávat aviváž, ale to by tě na boty stejně ani nenapadlo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.4.14 09:15

@Bejbyy Právě že normálně boty do pračky nestrkám, tak vůbec nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
10.4.14 09:21

Ja strkam do pracky na 40°C skoro jakykoliv boty.
Goretex dej s pracim prostredkem na funkcni obleceni a pak naimpregnuj.
Neni rozdil jestli je drbes kartacem v kyblu (to je nejspis horsi) nebo se protoci v pracce s vhodnym pripravkem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
10.4.14 09:34

Pokud ti jde o vyčištění zevnitř, tak v tom ti pračka rozhodně nepomůže. A zvenku poškodí kožené části, kovové háčky potrhají ostatní prádlo, povolí švy i lepené spoje…prát boty nedoporučuju.
Na vyčištění uvnitř bych se nejdříve pokusila vypreparovat vložky, pak do bot v lavoru napustila teplou vodu s trochou prášku, nechala půl hodiny stát (dolévala průsaky) a pak bych je vzala zevnitř nějakým kartáčem např. na lahve. Nakonec vypláchnout, odsát nacucanou vodu např. ručníkem a pomalu usušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
10.4.14 09:35

V pohode je dej do pracky. Je to setrnejsi nez kartac. Ja boty pridavam k cernemu pradlu nebo ke starym hadram. Detske tenisky peru nekolikrat za sezonu, zrovna tak zimni boty. Obcas peru i sve kozene tenisky na 30 stupnu. Dulezite je potom je poradne vysusit, aby nezplesnively. Vycpu je novinama, ktere pravidelne menim a kdyz se topi, tak je dam blizko topeni (ne na topeni, tam je moc horko). Zatim prezily vsechny boty i pracka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
10.4.14 09:39
@BaraF píše:
Pokud ti jde o vyčištění zevnitř, tak v tom ti pračka rozhodně nepomůže. A zvenku poškodí kožené části, kovové háčky potrhají ostatní prádlo, povolí švy i lepené spoje…prát boty nedoporučuju.
Na vyčištění uvnitř bych se nejdříve pokusila vypreparovat vložky, pak do bot v lavoru napustila teplou vodu s trochou prášku, nechala půl hodiny stát (dolévala průsaky) a pak bych je vzala zevnitř nějakým kartáčem např. na lahve. Nakonec vypláchnout, odsát nacucanou vodu např. ručníkem a pomalu usušit.

Já teda peru boty taky normálně, a nic tebou popisovaného se mi nestalo. A ostatní prádlo nepotrhaly, protože by mě nenapadlo je tam hodit s oblečením 8o Max. přihodím pár kousků starých hadrů aby byla pračka při odstřeďování vyvážená (naše nová pračka nezačne odtřeďovat, když se jí to nedaří rozložit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
10.4.14 09:42
@BaraF píše:

Jj, jde mi o vnitřky, vložky jsem vytáhla a očistila, naštěstí tam nejsou napevno. Nic jiného bych s tím neprala, ale mám strach o nepromokavost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
10.4.14 09:44

Taky se mi nikdy nic neptrhalo ani neznicilo. Ani na botech ani na ostatnich vecech v pracce. :think:
Boty davam do takoveho toho pytliku na pradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková