Šupinky ve vláskách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
319
8.9.05 20:10

Šupinky ve vláskách

Ahoj holky,
jak vyčesáváte mimískům ty šupinky ve vláskách?Mně to kartáčkem na vlásky nejde a hřebínek mi přijde drsný na takovou papulinku a ještě mám strach přejíždět tvrdým hřebínkem přes fontanelku.
Jak to děláte Vy?Mně doktorka napsala salycilovou mast,namazat a druhý den vyčesat.Ale jak???
Nemáte někdo na ty potvůrky nějaký fígl???
Za rady díky Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35323
8.9.05 20:46

No, ja ti asi neporadim, taky s tim zapasime. Nam doktorka poradila olejicek, supinky se pak pry uvolni samy a jdou vycesat mekkym kartackem pro miminka. No, mozna to funduje u miminek tzv. bezvlasych, ale nase dcera ma od narozeni dlouhe vlasy(ted uz do puli zad) a i kdyz jsem se fakt snazila, supinky drzely jak pribity a ja myla vlasy jeste dalsi tri dny dvakrat po sobe, nez jsem ten olej dostala dolu. Tak jsem to uz znovu nezkousela, u nas tohle proste nefunguje.
Tak jsem zvedava, co kdo poradi, supinatime dal, ted se mi to zda uz o dost lepsi, tak doufam, ze to casem zmizi. Nastesti to v dlouhych vlasech neni tak videt.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.9.05 20:53

Jestli Tě to uklidní,naše princezna je hotový kolínko a nejde to.Jen je to víc vidět.Martínek je měl taky a taky to nešlo,tak je má doteď jen v podobě jakoby lupů,tak ještě jeden dotázek,nevíte někdo,jestli existuje dětský šampon proti lupům???Pod vláskama to sice není vidět,ale ráda bych se toho zbavila.
 Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.9.05 21:09

AHoj holky,
nase malá má taky šupinky, ale neni to tak strašný, po umytí vlásků jí namažu hlavičku olejíčkem od Nivei, ale už ho nesmývám, jenom učešu kartáčkem, má je sice trochu mastný, ale celkem to zabírá… PS má vlasy asi tak 5cm už od narození…
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
8.9.05 22:19

Holky,

nám zabíralo namastit hodně vlásky olejíčkem a pak vyčesat hustým hřebínkem,u nás mu říkáme všiváček :D .
Klasickým kartáčkem to nejde,má moc měkké štětinky.

Mladší holčičce se šupinky už taky začínají dělat,tak brzy budeme vyčesávat :D .

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
8.9.05 22:30

HanoZano,a nebála ses právě přes tu fontanelku????
Z toho já mám strach,abych jí něco neudělala.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
9.9.05 08:36

Ahoj,

my máme střídavě šupinky, které občas přerostou ve strupy, které jsou opravdu hrozné. Od Dr. máme olej z lékárny, takže namažu několikrát denně postižená místa (vlásků moc nemáme) a po nějaké době působení jemně seškrábnu nehtíkem nebo bříškem prstu.

Olej se doporučuje též nahřát a nechat nějakou dobu na místě působit. To se mi nepovedlo. Nestíhám. Když došel tento olej, velmi se mi osvědčil dětský olej od Buebchen s měsíčkem, který je pro vyčesávání přímo určen.

Akorát se nám ta zatracená seborhea pořád vrací. Tak ať ji už konečně přemůžeme. Jak začne být teplo, máme šupinky zpět.

Pěkný den.

Greta + Lotka (skoro 3měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
9.9.05 08:50

Lejlo,

ono se na ten hřebínek nějak extra tlačit nemusí,šlo to pěkně.I když je fakt,že už je to dlouho,co jsem šupinky vyčesávala,Klárka je měla jen jako malinké miminko,tak si to už moc nevybavuju.
Poradila mi to mamča,je dětská sestra a kdysy pracovala v jesličkách,prý to mělo skoro každé dítko a maminkám radily,jak se šupinek zbavovat,některé děti toho měly plnou hlavinku.Nejenže to nehezky vypadá,ale nesvědčí to kůži i vlasům,které nemůžou dýchat.

Pa Hanka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
9.9.05 09:03

Ahoj Lenko,

nám se osvědčilo namazat cca 3 hodiny před koupáním salicylovým olejem (předepsala dr.) a pak před koupáním vyčesat měkkým kartáčkem na zuby (dospěláckým)… nemusela jsem tlačit, šlo to bezvadně, ačkoli malá byla vlasatice vlasatá (což je vlastně dodnes). Pak jsme umyli vlásky dětským šampónem a po 3 dnech téhle kůry bylo po šupinkách. Ještě se nám to do půl roku asi 2× vrátilo a od té doby je pokoj.

Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
9.9.05 10:40

Bublinko,no vidíš to mě nenapadlo ten kartáček.Přeci je o trochu tvrdší než dětský kartáček na vlásky.Dneska to hned vyzkouším a když to nepůjde,koupíme „všiváček“ :)
Za rady díky a hezký den L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.05 10:53

Ahoj Lejlo,
nám napsala dr. Kerastal, což je mast přímo na to. Napatlala jsem to hodinu před koupáním, pak namočila a ono to lezlo samo dolů, fakt to šlo krásně pryč a opakovat jsem to musela až za několik měsíců, to jsme to udělali podruhý a od tý doby je pokoj, snad sem tam nějaká ojedinělá šupinka.
Ale dr. mě šokovala, že ty šupinky tam tý kůži a vlasovým cibulkám tak vadí, že pak nějakou dobu blbě rostou vlasy. To mi konečně došlo, proč byla dcera do dvou a půl let holohlavá :oops: (tehdejší doktorka totiž tvrdila, že se s tím nic dělat nemusí). Prý ty vlasy jednou tak jako tak narostou, ale pozdějc a trvá dýl, než zhoustnou, proto by se to odstraňovat mělo.
Mějte se!
Zuzana a Pepíno (13m) od Letních miminek

• Citovat
  • Upravit
9.9.05 11:35

Ahoj, my jsme to taky měli asi okolo 2. měsíce. Při koupání jsem jí nejdřív vlásky namazala olejíčkem a po chvilce hraní (až se to jakoby odmočilo) jí to opatrně vyčesávala hustým hřebínkem. Pak jenom umýt vlásky. Tak jsem to dělala 2 dny po sobě a musím zaklepat, už se to neobjevilo (už je to půl roku). Kamarádka mi řekla, že je to vysušená kůžička na hlavičce, protože zbytek tělíčka mažeme olejíčky nebo mlékem, ale vlásky ne. Takže do vody na koupání přidávám Niveu na koupání a máme po problému. Taky ji nemusím po každém koupání mazat, protože má kůžičku jemnou a bez problémů.

Míša a Karolínka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.05 22:04

necesat, na tamponek dat slunecnicovy olej a potirat, mam to vyzkousene

• Citovat
  • Upravit
2237
9.9.05 23:08

Ahoj mamky,
tak já se přidám se strašně starou za to fungující radou, (dělala to i mě moje mamča). Před koupáním jsem vetřela (vmasírovala) obyčejné máslo -nechla hodinku i dvě, pak umyla šamponkem a bylo po problému-případně za pár dní zopáknu.
Nevím,ale u nás to 100% fungovalo vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
10.9.05 07:40

Ahoj,

nám trošku pomohl šampon Polytar (šíleně smradlavej :roll: ), ale poslední dobou nejvíc zabírá, když je malé opatrně sama seškrabávám nehtem. Samozřejmě čistý ruce atd. kvůli infekci, ale jde to dobře. Konečně jí tam začínají růst vlásky, fakt myslím, že s šupinkama nemají šanci vyrůst.

Pa Timča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky