Šupinky ve vláskách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
21.1.06 18:13

To Euka2: Veroniko diky za tip. Excipial mame doma a supinky se dceri udelaly zase po pravidelnem noseni cepice a stridanim teplot. Je fakt, ze sama mam v tomhle pocasi problem s vlasy (svedi mne hlava, vlasy se vice masti). V lete jsme to resili spesl olejem z lekarny, predepsany kozarkou, ale bylo to dilo - za ty 2 hodiny pred koupanim jsme meli mastne skoro vsechno :lol:

• Citovat
  • Upravit
1825
21.1.06 20:34

Ahojte, tady je jeden recept z domácí lékárny, vyzkoušený a účinný. Ovesné vločky povařit ve vodě a tím pak postižená místa natírat. Myslím, že to stačilo jednou denně a problémy byly za chvilku pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
21.1.06 20:39

Ahoj,maly to mel taky, skaredy po cele hlavicce, doktroka napsala ureu v syndermanovi, spec.masticka delana v lekarne, namazat a pak pohlednici (jak schamka :lol: ) nebo ja to delala pozvankou na oslavu :wink:
a za 1-2 dny to bylo pryc, ted ma hlavicku jak mimino :lol: :lol: :lol:
a vlasky mu zustaly a jeste rostou, za chvilku budu muset strihat :roll:

ps. co se tyce salicyl.oleje, vim ze to doktorky tez pisou,ale nejsu tim nadsena, deti by salicylaty v zadne podobe nemeli… je ho i trocha v Ondrejove masti,ale kdyz ona ta krasne levandulove voni, ze tu bych klido pido mazala.
co se tyce excip.lipolotio-je mozne ze to pomohlo,pac tam je taky urea…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
6.5.11 08:57

Holky,
malý má také tyhle šupinky v hlavě,dr nám předepsala olejíček,namazaly jsme,vyčesaly,ale šlo to dolů i s vláskama,zůstaly trčet v té vyčesané šupince a Vojtíšek má teť nahoře plešku a vlásky jen na bocích kde šupinky nebyly,stalo se Vám to některé taky nebo jsem mu nějak ublížila? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.5.11 09:01
anlea píše:
Holky,
malý má také tyhle šupinky v hlavě,dr nám předepsala olejíček,namazaly jsme,vyčesaly,ale šlo to dolů i s vláskama,zůstaly trčet v té vyčesané šupince a Vojtíšek má teť nahoře plešku a vlásky jen na bocích kde šupinky nebyly,stalo se Vám to některé taky nebo jsem mu nějak ublížila? :cry:

Neeee, nam padaly vlasky po chomackach! Taky mame nejake lysinky, uspesne to maskuju jinymi vlasky, ale jde to videt…a to nemluvim o lysiny, co ma vzadu na hlavicce jak lezi :-) to je velikosti jablicka!
Neboj, vsechno doroste :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.5.11 09:02

Omlouvam se…snad LYSYNKY??? Ja neviiim, to je ale hrozne slovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
6.5.11 09:51

my máme taky vzadu kolečko :-D ale už ji začalo trošku zarůstat.ty šupinky jsme měly taky ještě teda to malinko má.ale zrovna vepředu tam kde má ještě měkkou hlavičku,vyčesávala jsem to.taky nám vypadaly vlasy ve předu tak že to vypadá že má obrovské čelo 8-o už ji to jednou vypadlo a pak zarostlo a ted ji to vypadlo podruhé ale už tam taky začínají znovu růst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.5.11 10:14

Tak pokud jde o vypadávání vlásků, tak jsem jen tak do špetky vzala malé vlásky a zůstal mi celý chomáček v ruce! Normálně jí tam zůstalo malinké kolečko. No a večer jsem jí myla a zbytek vlasů jsem jí oddrbala žínkou… Takže nahoře má hlavu jak koleno. No nic, to zaroste. A šupinky jsme odstranili pomocí mastičky kerasal, namazat a umýt. Perfektní výsledek i u starší dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
6.5.11 10:21

Tak nám tenkrát sestřička doporučila Kerasal asi dvakrátdenně a do týdne jsme měli pokoj. Vyčesávat lehce dětským kartáčkem na vlásky co nejde nechat být. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
6.5.11 10:32

Moc děkuji za reakce,šupinek jsme se po vyčesání zbavily,ty už nemá,ale bohužel šly dolu se šupinkami i vlásky,to mě vyděsilo,až do mého zásahu byl Vojta vlasaté miminko a teť má nahoře holé kolečko,ale asi ty vlásky držely jen ty šupinky a vypadaly by stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
6.5.11 11:42

stejně ty miminka do 1 roku mají většinou jen takové chmýří jako vlásky.takže je normální že to vypadne.nám to vypadlo už 2× a vždy tak za měsíc to začalo zase růst takže neboj. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
6.5.11 12:20

My namazali olejíčkem, nechali působit a pak vyčesali hustým hřebenem tzv"všivákem" :lol: a šlo to krásně dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
manjana
7.10.12 00:18

uuuf

Tak malému je skoro 6,5 a šupinky máme pořád. Nebo spíš krustičku. Na rady nechat to být bych moc nedala, protože u nás to je čím dál horší:-( zkusím něco z vašich rad, ale vzhledem k tomu, kolik mu je a že je extremně vlasatej, tak jestli to půjde dolu i s vlasama, tak nevim…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
7.10.12 00:41

U nás pomohl opravdu jen salicylový olej z lékárny a šampon Linola http://www.lekarna.cz/…ampoo-200ml/, a to jsem vyzkoušela opravdu kde co… Olej namažeš, necháš cca 10min. působit a potom ve vaně vyčesáváš jemným hřebínkem(tvrdým, nemyslím ten silonový). Nevyčesávej to napoprvé všechno, abys nepoškodila pokožku. Potom umyješ tím šamponem. Opakuješ co dva dny. Dcera se se seborheou (mazlavé stroupky) potýkala od narození, až v roce mi Dr., která měla zástup za našeho Dr. poradila tuto léčbu a během týdne byl ekzém pryč :! Kdybych to věděla dříve, tak by to bylo dávno zahojeno. Šampon používáme stále :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.10.12 00:42

Ono právě nejde o to použít jakýkoli olej, ale musí to být ten salicylový. Já vím, že to asi není pro dítě to nejzdravější, ale pomáhá to. A nepoužívá se dlouhodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí