Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@manjana píše:
Tak malému je skoro 6,5 a šupinky máme pořád. Nebo spíš krustičku. Na rady nechat to být bych moc nedala, protože u nás to je čím dál horší:-( zkusím něco z vašich rad, ale vzhledem k tomu, kolik mu je a že je extremně vlasatej, tak jestli to půjde dolu i s vlasama, tak nevim…
Mám půlročního chlapečka a měl to taky a hodně očklivý. Už jsem nevěděla čím to mazat a jediné co pomohlo téměř okamžitě byla kosmetika s obsahem konopí. Je to dětská řada Cutis help, může se mazat od narození a je to fakt zázrak. Mám lehké tekuté mýdlo a krém. Vřele doporučuji
@moni77 píše:
Mám půlročního chlapečka a měl to taky a hodně očklivý. Už jsem nevěděla čím to mazat a jediné co pomohlo téměř okamžitě byla kosmetika s obsahem konopí. Je to dětská řada Cutis help, může se mazat od narození a je to fakt zázrak. Mám lehké tekuté mýdlo a krém. Vřele doporučuji
A ještě něco, byli jsme s tím u kožní asi ve dvou mésících a říkala, že u každého dítěte pomůže něco jiného. Náš doktor mi to potvrdil a byla to seborea, žádný doktor neurčí přesně z čeho ji prcek má. Projevuje se to jak tady píšete. Někdo to má málo, jiný víc, může se to rozlézt i potěle, hlavně v místech kde se více potí a trpí tím i dospělí. Může to být z jídla, ze stresu atd…není to nic vážného, ale miminka to svědí a hezky to taky nevypadá.
Možná už to tu někdo psal, nečetla jsem celou diskusi, ale nám pomohl úplně obyčejný modrý olejíček aviril, namazala jsem to jeden den před koupáním cca 10 min, pak vlásky normálně umyla a zkoušela vyčesat kartáčkem, moc toho nešlo dolů, ale druhý den ráno jsem to zkoušela znovu. Ona ta hlavička zůstane taková promaštěná i druhý den a postupně jsem vyčesala všechno, ale je fakt, že malá toho neměla zase tak moc…akorát se připrav na to, že to půjde dolů i s pár vláskama ![]()
Možná už to tu někdo psal, nečetla jsem celou diskusi, ale nám pomohl úplně obyčejný modrý olejíček aviril, namazala jsem to jeden den před koupáním cca 10 min, pak vlásky normálně umyla a zkoušela vyčesat kartáčkem, moc toho nešlo dolů, ale druhý den ráno jsem to zkoušela znovu. Ona ta hlavička zůstane taková promaštěná i druhý den a postupně jsem vyčesala všechno, ale je fakt, že malá toho neměla zase tak moc…akorát se připrav na to, že to půjde dolů i s pár vláskama ![]()