Sušený sojový nápoj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
sušený sojový nápoj
Ahojte, používáte sušené nápoje jako oves milk a sojový nápoj vanilka, soja milk k vaření pokrmů pro vaše děti. Nechci do malého pořád cpát jen kravské mléko tak mu občas udělám kaši, puding z těchto mlék. Pediatra jsem se neptala, alergii nemáme je mu 16 měsiců. Dělám dobře nebo jsou to sr…
Díky za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@hanulik4
Pouzivam skorej nahrazky z mandli.Su i smetany na vareni, pudinky atd.
V soje nevidim nic dobreho, ale maly ma ABKM, takze tam sa bojim i skrizenej reakcie..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jak se to vezme, plno lidi nesnasi lepek a ani o tom nevi, tohle je jen stava z lepku -ovesmilk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanulik4 Přečti si složení a přejde tě to. Hned první 2 složky jsou glukozový sirup a částečně ztužený rostlinný tuk. Že nechceš do malého pořád cpát kravské mléko, chápu. Dcera ve 2 letech a 9 měsících kravské mléko ještě neměla, když nepočítám trošku mléka, co dostávám v kavárně k espressu.
Do obilného mléka bych tedy šla jenom v tekuté podobě. A v obchodech je určitě k dostání i kozí mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo v rodině alergii na lepek nemá, spíše kravské mléko hodně zahleňuje. Um samozřejmě dávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková Myslím, že to byl pouze příklad. Existují i rýžová a mandlová mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám také v tekuté formě, ale málo kdy je seženu. Malý miluje jogurty a tvaroh, nemůžu mu to dávat denně tak čím to mám nahradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když chci omezit mléko dávám rýžové a dětem chutná. Zajíc je i rýžový, ale já radši kupuju čerstvé. Dobré je i mandlové. A taky lískooříškové je skvělé, ale tam je taky riziko alergie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanulik4 píše:
Nikdo v rodině alergii na lepek nemá, spíše kravské mléko hodně zahleňuje. Um samozřejmě dávám.
Já nedávno někde četla článek, že s tím zahleňováním to není zase tak horký… Takže jen kvůli tomu bych ho nevynechávala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuju v DM rýžové s kalciem, sojové by se snad chlapečkům nemělo vůbec dávat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanulik4 no ja soju vseobecne nevyhledavam a nevidim na ni nic moc prinosneho, ale pokud malemu nijak nevadi, tak se asi nic nedeje. Ja davam prednost tem susenym, pohankove a kokosove od TopNatur, Zajic ma kaseinat, takze bilkovinu mleka, ty v te tekute forme nejsem schopna vcas spotrebovat, takze u me zbytecne vyhazovani penez. Nicmene pokud bych mela volit mez sojou a ryzovym, rozhodne bych sla do ryzoveho mleka, jinak ovesne mleko se da pomerne snadno vyrobit domaci, na netu je x navodu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanulik4 používám, kluk je alergik. Jestli je to srajda netuším, ale je to jediné, co moje dítě toleruje, tak to neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit