Sušička AEG 75470 AH

Napsat příspěvek
Velikost písma:
103
24.1.18 21:28

@Syvunka stejný problém jsem řešila cca před měsícem. Výměník čistý, ale voda zůstávala v sušičce. Jak už víte, problém byl vzadu u čerpadla nebo spíše nekde mezi, protože když jsme odendali poklop u čerpadla tak voda nikde. Bylo nutné „prostouchnout“ cestu, kterou právě zacpal bordel. Vzadu se k tomu krasne jde dostat aniž by bylo nutno odpojovat čerpadlo. Akorát teda přesně nevím co mám za typ aeg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
24.1.18 21:33

@loell takže odendám levý poklop a jak poznám, kde to prošťouchnout? Fotku náhodou nemáte, že? Já jen, abych to nezničila úplně :lol:
Bez sušičky fakt být už nemůžu :-)
Mám AEG 75470IH1CS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.1.18 21:45

@Syvunka foto opravdu nemám, dokumentaci jsem nedelala. Ale až najdete vzadu nadrzku, kde je to cerpadlo, byla tam taková dírka, kudy právě vytéká ta voda. Strčila jsem tam hadičku a nasála bordel.mam
T76480IH1CS, tak ale základ by mohl být stejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
24.1.18 21:48
@loell píše:
@Syvunka foto opravdu nemám, dokumentaci jsem nedelala. Ale až najdete vzadu nadrzku, kde je to cerpadlo, byla tam taková dírka, kudy právě vytéká ta voda. Strčila jsem tam hadičku a nasála bordel.mam
T76480IH1CS, tak ale základ by mohl být stejny

moc děkuji, zkusím to tedy. snad to také bude jen tím a ne čerpadlem :-(
bydlíme na vesnici a kdybych měla platit výjezd servisáka, tak se za opravu asi nedoplatím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.1.18 22:10

@Syvunka my to riskli, buď to zkusíme a vyjde to a nebo ho zavoláme, což už jsem stejne mela v plánu. Chlap je taky šikovný, ale žádný odborník na elektro a naštěstí se podařilo a ted mám sucho úplně. Právě jsem zde četla jeden návod na vycisteni, že se to jen vyfouka kompresorem. Tak jsem si právě ten odtok určitě zadelala, protože bordel zůstal uvnitř. Pokud vám po čištění vodou nic nevytékala za chuchvalce, máte je tam možná tez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.1.18 22:18

@Syvunka akorát já mám tu nádržku s čerpadlem a plovákem vzadu, ne na boku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
24.1.18 22:19

@loell já právě vůbec netuším, kde ji máme my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.1.18 22:30

@Syvunka ještě co můžu doporučit tak koukněte na YouTube na čištění sušičky. Bylo tam spousty videí. Některé tam právě i rozebírali, tak bude mít chlap aspoň predstavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
25.1.18 21:57
@Syvunka píše:
Dobrý den, vím, že je toto již staré téma, ale mě bohužel trápí stejný problém viz výš. také mi zůstává voda ve spodních dvířkách. dnes jsem výměník propláchla proudem vody, takže je krásně čistý, ale vypadá to, že problém bude spíš v čerpadle, protože když spustím jakýkoliv program, tak to vodu zespodu neodčerpává :-(
vy píšete, že není těžké se k němu dostat. manžel doma opraví vše, ale na sušičku si zatím netroufá. píšete, že stačí odmontovat boční kryt a tam někde čerpadlo najdeme?
moc děkuji za jakoukoliv radu, Sylva

U naší sušičky je čerpadlo v zadní části, ze zadni strany odšroubujete malej plastovej kryt kterej zakrývá jen přístup ke čerpadelku a senzoru hladiny ty vyndate kouknete se jestli je v zadni casti vany voda, když tam bude bordel tak to poradne proplachněte třeba hadicí ale nepoužívejte savo nebo jinej cistic na odpad protoze by tam mohlo být neco z hliniku.

Příspěvek upraven 25.01.18 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.1.18 22:06

@MartinKa36
Moc děkuju. O víkendu se na to podíváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
30.1.18 05:23

@MartinKa36 @loell
Moc Vám děkuju za radu. Včera jsme sušičku vzadu rozebrali. U čerpadla stala voda, ve které byl prach a takový sliz, který byl i na čerpadle a na plováku. Takže jsem to pořádně umyla, prošťouchla přívod k čerpadlu a sušička zase jede jako nová.
Takže ještě jednou moc děkuji. Jsem ráda, že jsem se vyhla servisu :) :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.1.18 07:34

@Syvunka no tak to mám radost. I jsem na vás myslela, jak jste dopadli. Tak to je super. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.1.18 22:16
@Syvunka píše:
@MartinKa36 @loell
Moc Vám děkuju za radu. Včera jsme sušičku vzadu rozebrali. U čerpadla stala voda, ve které byl prach a takový sliz, který byl i na čerpadle a na plováku. Takže jsem to pořádně umyla, prošťouchla přívod k čerpadlu a sušička zase jede jako nová.
Takže ještě jednou moc děkuji. Jsem ráda, že jsem se vyhla servisu :) :potlesk: :palec:

To já musím koupit nové čerpadlo, když do vrtulky tuknu tak se roztočí a kondenzát odčerpá ale pak už nenastartuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.1.18 22:49

@MartinKa36 tak to je blbé. U mě se to stalo po „čištění“ takže jsem věděla, že mi to někde ucpal bordel. Tohle asi už bude potřebovat servisaka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.1.18 23:13
@loell píše:
@MartinKa36 tak to je blbé. U mě se to stalo po „čištění“ takže jsem věděla, že mi to někde ucpal bordel. Tohle asi už bude potřebovat servisaka :,(

Nebude, AEG Electrolux prodává náhradní díly proto je to lepší značka než samsung kde i vymněnu kartače do robotického vysavače musíte řešit přes servis.

To čerpadlo tipuju i s vysokohorskou přírážkou max na 500kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí