Sušička AEG 75470 AH
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MartinKa36
No ale já když jsem to vždycky proplachla tak jsem to měla za týden až 14 dní zase hrozně zaneseny a mohla jsem čistit znova.
Proto se ptám jak často. Myslíte že ta zanešená mřížka má vliv na to že to hůř suší? No s tím rozebiranim sušky potěš koště. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@0001 píše:
@MartinKa36
No ale já když jsem to vždycky proplachla tak jsem to měla za týden až 14 dní zase hrozně zaneseny a mohla jsem čistit znova.Proto se ptám jak často. Myslíte že ta zanešená mřížka má vliv na to že to hůř suší? No s tím rozebiranim sušky potěš koště.
Ja ne, ale proplachoval jsem to opakovaně a celkem sylným proudem vody. a mezitím jsem susicku zapnul abych odcerpaval vodu z vany mozna je rozdil v tom že jsem z te susicky dostal všechen drobnej textlni prach co prejde přes filtry a ty ne. Pristup k cerpadlu je u AEG v pohodě = malej kus plastu kryje jen konektory nad čerpadlem a snimacem hladiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36
No asi máte pravdu s tím proudem vody. Mě opravář poradil ať si koupím takovou tu tlakovou láhev - jak se dá voda a natlakuje (v obi asi přes 100,–Kč) a tím to vymeju.
No proud je jen čurek takže mám podezření, že to ten bordel umyl jen z toho kovu a jen jsem ten bordel odsunula dál. Nějak to vymyslet hadicí. Ale já nemám tak dlouhou sprchu. Ach jo to je fakt jediný co mě na tý sušce štve ale jinak je super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36
A můžete mi prosím ještě napsat jaký program potom spouštíte? Když tam budu lít tu vodu třeba z tý hadice až to vymyslím tak vypnout sušku z el. zásuvky a pak zase zapnout a pustit ten program? A fakt to pak vydrží aspoň půl roku čisté? To je pro mě scifi. Protože já mám AEG 75470 AHCS a tam jsou ještě 2 filtry - v bubnu a dole a po každým sušení je i v tom dolním, před tou mřížkou hroznýho prachu. Pokaždé!!! pak začli dělat nástupce s IH a stříbrným panelem a tam už dali jen 1 vylepšený filtr aby lépe odchytával bordel. Omlouvám se píšu jak debil. Ale sonduju co nejvíc info abych si to nějak nezničila. Díky moc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten program je jedno jakej = ten zapinam jen aby cerpadlo odčerpalo vodu a po odcerpani ho hned vypnu. Uplně ciste to pul roku nezustane ale je tam jen bordel za pul roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 Prosím, dotaz - ovlivní sušení teplota vzduchu v místnosti? - plánuji dát sušičku do místnosti bez radiatoru - je tam v zimě i jen 8stupňů… v mrazech i méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@MartinKa36 Prosím, dotaz - ovlivní sušení teplota vzduchu v místnosti? - plánuji dát sušičku do místnosti bez radiatoru - je tam v zimě i jen 8stupňů… v mrazech i méně.
ano, jeden vymněnik vzduch ochlazuje na něm kondenzuje voda ve vetsine modelu tam není topne teleso které by v susicce zvedlo teplotu takže se to ohrivá jen odpadnim teplem z tepelného čerpadla kterého moc není. Celej problém je v tom že do tepleho vzduch se „vejde“ vic vody než do studeného ten pojme vlhkost ze šatů a pak když se schladí tak voda zkondenzuje, jenže při nízkých teplotách okoli není mozne moc ochladit vzduch pod 0 stupnu (jinak by vznikla námraza), takže budeš sušit déle vezme si to vic elektriny. PS nektere susicky s tepelneym čerpadlem mají kuli tomu topne teleso ale moc jich nebude… ale uz nejsou AAA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 díky… to je špatné… nemám to kam jinam dát.
no, uvidíme… psala jsem prodejcům, ti odepisují, že to nevadí.
vadí to asi jen na spotřebu el.
velká zima je cca od listopadu do března… není to celoročně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE píše:
@MartinKa36 díky… to je špatné… nemám to kam jinam dát.
no, uvidíme… psala jsem prodejcům, ti odepisují, že to nevadí.vadí to asi jen na spotřebu el.
velká zima je cca od listopadu do března… není to celoročně…
Koukal jsem se do manualnu k AEG a minimální teplota pro provoz sušičky je 5 stupnu. Kup si radsi susicku co ma topne teleso jinak to bude susit dlouho a taky pradlo po ususení nebude dost teple aby jsi ho mohla jen dal vyzedlit na raminko nebo slozit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 díky… 5stupňů je tam málokdy.. jen v mrazech… jinak je ta třeba15st v zimních měsících… můžu nechat otevřené dveře z bytu a ono se to trochu vyhřeje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
Bauknecht neznám
je to prý jedničková řada WHirpool - Bauknecht vyrábí pro Německý trh, Whirpool jde do jiných zemí -dvojková řada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36 píše:
Ja ne, ale proplachoval jsem to opakovaně a celkem sylným proudem vody. a mezitím jsem susicku zapnul abych odcerpaval vodu z vany mozna je rozdil v tom že jsem z te susicky dostal všechen drobnej textlni prach co prejde přes filtry a ty ne. Pristup k cerpadlu je u AEG v pohodě = malej kus plastu kryje jen konektory nad čerpadlem a snimacem hladiny.
Dobrý den, vím, že je toto již staré téma, ale mě bohužel trápí stejný problém viz výš. také mi zůstává voda ve spodních dvířkách. dnes jsem výměník propláchla proudem vody, takže je krásně čistý, ale vypadá to, že problém bude spíš v čerpadle, protože když spustím jakýkoliv program, tak to vodu zespodu neodčerpává ![]()
vy píšete, že není těžké se k němu dostat. manžel doma opraví vše, ale na sušičku si zatím netroufá. píšete, že stačí odmontovat boční kryt a tam někde čerpadlo najdeme?
moc děkuji za jakoukoliv radu, Sylva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit