Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dedrichov píše:
Tak super, gratuluju k nápomocným dětem.
Mám mladší dítě, ale předpokládám, že dělat budu, taky tak nějak obyč: pečivo + ovoce nebo zelenina. Pokud by syn neměl nic, tak taky nic jíst nebude. Je hubenej, takže ho to moc nevytrestá. 200× jsem za uplynulý školní rok připomínala věci (oblečení+pomůcky) a stejně tak 3× do týdne něco po škole naháním. Hm, nenadělám nic.
Takže kdo má samostatné děti, super
No samostatné děti mám, prostě protože takové musí být.
Kdybych byla echtvzorná a echtpečující maminka, tak by se dětičky určitě do sebepéče nehnaly. ![]()
Hele, zrovna teď nám děti dopekly super buchtu na zítřek. ![]()
Příspěvek upraven 24.06.19 v 21:46
Ja svacinu delam (kluk 11 let), jsem rano doma a kdyz ho muzu budit tak mu muzu namazat i housku ci zapect toust, je to otazka 5ti minut. To, ze vetsinou „nema cas“ to snist je vec druha
ale me to neva, sni to az ten cas najde
. A kdyz mu reknu nema problem udelat odpoledni svacu on me. Samostatnej je az az..obslouzit se umi uz davno, ale nevidim duvod proc by se po ranu mel patlat se svacinou.
@SAJ píše:
No samostatné děti mám, prostě protože takové musí být.Kdybych byla echtvzorná a echtpečující maminka, tak by se dětičky určitě do sebepéče nehnaly.
![]()
Hele, zrovna teď nám děti dopekly super buchtu na zítřek.
Příspěvek upraven 24.06.19 v 21:46
To je skvělé. Věřím, že dcerka samostatná bude, ale co nadělám se synem… Kdyby neměl hlavu napevno, tak ji zapomene někde taky.
Stejná výchova…
Kdybych měla dcerku jako první dítě, určitě bych byla sama se sebou výrazně spokojená, jak mi ta výchova pěkně jde… ![]()
@dedrichov píše:
To je skvělé. Věřím, že dcerka samostatná bude, ale co nadělám se synem… Kdyby neměl hlavu napevno, tak ji zapomene někde taky.
Stejná výchova…
Kdybych měla dcerku jako první dítě, určitě bych byla sama se sebou výrazně spokojená, jak mi ta výchova pěkně jde…
Z těch tří našich je vzorné jen jedno. Zbytek si prostě a jednoduše musel nabít čumáček, jinak by ani jeden fungovat nezačal. ![]()
@SAJ píše:
Z těch tří našich je vzorné jen jedno. Zbytek si prostě a jednoduše musel nabít čumáček, jinak by ani jeden fungovat nezačal.
Kazdy dokaze byt samostatný, kdyz chce
. Nebo myslis, ze je s nima maminka 24/7
?
@SAJ
Jo? A co bys delala, kdyby ti patacka zacala vyčítat, jak si zla matka, ze jí nedelas svačiny?
@kamila44455 píše:
@SAJ
Jo? A co bys delala, kdyby ti patacka zacala vyčítat, jak si zla matka, ze jí nedelas svačiny?
Asi bych se s chutí pobavila.
Hele, já dělala svačiny dokud je potomstvo jedlo. Jak mi je děti začaly nosit nesnědené, přestala jsem dělat. Po férovém upozornění.
Takže kdyby mi začalo děťátko něco takového vyčítat, asi bych upozornila, že to nebylo jen tak bez příčiny a že to je jeho blbost.
Tuhle mi přišel pubertální potomek ze školy s tím, že mu je šoufl - tak jsem zeptala co tedy přes den jedl a pil. A pak jsem pouze konstatovala, že je fakt blbej jak troky. ![]()
Kupodivu, ač zním jako matka Herodeska, s dětmi vycházím fakt docela dobře. Na rozdíl od některých superúžasných maminek od spolužáků dětí, které jejich pečující láska docela fest dusí.
Dcera si zamilovala cornies od racia, tak si na svačinu bere balení tady toho. Jsem šťastná, že vyměnila ty sladké tyčinky za něco pro tělo mnohem přijatelnějšího.
No co bych za to dala kdyby se děti stravovaly lépe.. Ale je fakt, že tady k tomu co má racio se ještě nedostaly, protože to nekupuju.. No schválně to vyzkouším třeba budu mile překvapená.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.