Svačinky pro 9měsíční miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Svačinky pro 9. měsíční mimi
Ahoj holky, chtěla bych vás poprosit o nějakou inspiraci na svačinky pro 9. měsíčního nekojeného prcka. Ráda bych mu svačinky zpestřila, dávám zatím jen dokola různé přesnídávky, bílý jogurt s ovocem (banán, jablko, hruška)nebo ho smíchám většinou s borůvkovou či jahodovou přesnídávkou a občas rozmačkám piškot nebo dětskou sušenku… Co jiného už dáváte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dopoledne bylo ovoce, odpoledne jogurt. Dokud to deti jedly, nebyl duvod menit. Nevim, jake davas presnidavky, ale pokud jsou slazene, tak ma dite na svuj vek dost velky prijem cukru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slazené nedávám, mám vždy bez přídavku cukru…a to i večerní kaše. To hlídám
A to dáváš samotný bílý jogurt nebo ovocný jogurty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malému je 8 měsíců a k svačině dávám ovoce buď čerstvé (banán, jablko, hrušku) nebo domácí přesnídávku - většinou jablko/hrušku s něčím (švestky, borůvky, jahody, maliny - co je v mrazáku), až zavedu jogurt, budu dávat jogurt a budu se snažit, aby byl samotný. Uvidíme, co mládě na to. Jinak dávám kaše a mléčné koktejly. Kaši jsme teď dostali od Nutrilonu Profutura meruňkovou, ale pak chci dělat bez příchuti a dochucovat ovocem sama a střídat to s kozíma kašema.
- Citovat
- Upravit
V podstatě to samé. Ono nic víc asi vymyslet nelze. Starší kluk jedl jen jogurt nebo přesnídávku, nic jiného mi moc nevzal do pusy. Mladší naopak přesnídávky zase moc nikdy nejedl, takže tomu jsem dělávala zase pořád ovoce v páře, měl to rád s jáhlama. Takže měl na jednu svačinu jogurt, na druhou ovoce (podušené nebo čerstvé) a během dne nějaké ty křupky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…nevím, jestli by se už s chlebíkem popral, když ještě nemá skoro žádný zuby
a čím mažeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marky07 Na chleba zuby nepotřebuje, rozmělní to dásněma. Je ale třeba to zkusit. Staršímu jsem dávala od 8 měsíců a první zuby měl až o měsíc později. Mazala jsem máslem, trochou Lučiny… děcka to měly rádi třeba sypané pažitkou, mrkví… fantazii se meze nekladou. Později potom kolem roku jsem přidala sýr, šunku. Odkrojila jsem kůrku, nakrájela na kostičky a dlabal jak urvanej. Mladšímu to stačilo jen na půlku, ten se s tím popral, ale ten měl zuby už od 7 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám taky pořád to samé a zatím to malé vyhovuje. Jogurt dávám bílou Hollandii, ochucené ne, většinou to kolem ovoce jen prolétlo… Takže někdy přidám třeba namačkaný banán, ale většinou zbaští celý kelímek i bez příchuti. Jinak čerstvé ovoce a sem tam nějakou přesnídávku bez přidaného cukru. Chleba jsem zkoušela s žervé, to mi olízala a chleba vyplivovala.
Tak jí to necpu. Máma jí jednou zkusila dát do ruky rohlík na žužlání a tím se zase dusila, takže to jí taky jen tak nedám.
No a sušenky nebo piškoty ještě ani neměla, nevidím důvod jí je dávat. Občas dostane kukuřičnou křupku.
- Citovat
- Upravit
@leene: My nakupujeme přesnídávky v Německu a to HIPP, Alete od Nestlé, Bebivitu všechny jsou bez přidaného cukru, některé v bio kvalitě. Nevím přesně, kde se dají tyto koupit tady, jen vím, že Hamánek nebo Hello jsou slazené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leene např. Hipp, pak kapsičky od Sunarky a Hami, bez cukru a škrobů jsem viděla i Alnatura, Babylove, Babydream.
- Citovat
- Upravit
@Billi Super díky…Já kupovala hlavně Hamánka…a ten jak jsem tu četla, je s cukrem
Tak se podívám po něčem jiném
v podobné cenové relaci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dávám k odpolední svačince většinou samostatný bílý jogurt, ale jestě potřebuju něco vymyslet na dopoledne. Malý je docela vybíravý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit