Kdy začít přikrmovat kaší?

28.2.15 20:26

Kdy začít přikrmovat kaší?

Zdravím všechny maminky!
Prosím o radu - zítra začínám s naší Violkou první příkrm (dýni), ale nějak jsem od doktorky nepochopila, kdy můžu přidat i večerní rýžový šlem? Malá se totiž začala v noci i 2× budit a to nám už spávala vždy min. 8 hodin a tak si myslím, že ten rýžový šlem by mohl být řešení, že by se třeba líp zakrmila na noc.
Musím třeba týden (nebo déle) čekat až co řekne na zeleninu? Nebo můžu již po pár dnech zkusit?
Díky moc, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
28.2.15 20:34

Šlem? Já jsem kaši zavedla asi 2 týdny po zavedení zeleniny. Ale jistě ti spousta maminek napíše, že kaše k lepšímu spánku nepomůže - ani u nás nepomohla. Za pokus však nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
28.2.15 20:36

Ja dokonce kasickou zacinala, ale na spani to vliv fakt nemelo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.15 20:36

@Raduš.ka44 No já tomu říkám šlem :-) ale prostě tím samozřejmě myslím rýžový odvar. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
28.2.15 20:40

@vanilkova_zmrzlina Ahoj.Kase nejspis k lepsimu spani nepomuze, ale muzes to zkusit.Dala bych hned, tim nic neskazis, ja davala detem vse najednou a nikdy zadny problem nebyl. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
28.2.15 20:58

Ani kaše, ani žádný rýžový odvar k lepšímu spánku nepomůžou, to je jen pověra. Jedině snad zkusit odvar z makovic. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
28.2.15 21:13

Nam nas malej spal po kasi jeste hur nez po mlicku, co si pamatuju. Byl vzhuru mnohem driv. No kazdopadne jsme zacinali s prvni kasi dva dny pred ukoncenym ctvrtym mesicem. Zeleninku jsme davali az pak, za par dni k obedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
28.2.15 21:15

Ja davala hned od ukonceneho 4. mesice, obe holky pak lepe spaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.2.15 21:39

Kaší můžeš začít, nebo počkat třeba týden po zelenině… je to jedno. Nicméně bych nespoléhala na to, že dítko bude lépe spát. Je to oblíbená povídačka, ovšem ve skutečnosti je kaše mnohem hůře stravitelná, spoustu dětí má po ní žízeň a k lepšímu spánku vede málokdy. U staršího nepomohla rozhodně, mladší zase kaše neměl a nemá rád dodneška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
28.2.15 22:15

@vanilkova_zmrzlina Tak to máš zlaté miminko. Já dávala kaše u obou hned od 6. měsíce - asi týden po prvním příkrmu. U starší na spaní trošku pomohlo (budila se asi 4×), u druhé ne… takže zkus a uvidíš. Já dělala takové ty obyčejné kaše rozdělané ve vodě. Rýžovou jsem začínala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.15 22:49

Tak jsem o něco moudřejší a ke kaším teď už nebudu tak vzhlížet! :-)
Děkuji všem za rady! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko