Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Královna Kosmíru píše:
Do družiny se dělají svačiny![]()
![]()
??? Mam tedy už 16 kluka.. ale nic jsem mu nedavala.. takže mě to mozna čeka s dcerkou koukam… ale ano je to logicke..
To záleží, v kolik chodí na oběd a v kolik jdou domů. Naše prvňačka chodí na oběd 4 dny už ve 12, takže i když pro ní jdu v 15, už je hladová, takže nějaká sváča do té družiny je na místě. Syn když byl ve 3. třídě, tak se na oběd dostávali (i vlivem corona opatření) kolikrát až v půl 2, takže tam zase byla na místě větší dopolední svačina ![]()
@unuděná píše:
To záleží, v kolik chodí na oběd a v kolik jdou domů. Naše prvňačka chodí na oběd 4 dny už ve 12, takže i když pro ní jdu v 15, už je hladová, takže nějaká sváča do té družiny je na místě. Syn když byl ve 3. třídě, tak se na oběd dostávali (i vlivem corona opatření) kolikrát až v půl 2, takže tam zase byla na místě větší dopolední svačina
No tak to ji budu muset dělat i večeře
, v 15:00 pro ni s jistotou kvůli práci chodit nebudu ![]()
@Královna Kosmíru píše:
No tak to ji budu muset dělat i večeře, v 15:00 pro ni s jistotou kvůli práci chodit nebudu
Tak to je přece logické, že jim družina nezajišťuje jídlo a pokud víš, že bude mít hlad, tak jí budeš muset vybavit ![]()
@unuděná píše:
- Tak to je přece logické, že jim družina nezajišťuje jídlo a pokud víš, že bude mít hlad, tak jí budeš muset vybavit
Ja nepíšu, že neni… jen si to uz moc nepamatuju
.. uz je to dlouho..
@Královna Kosmíru píše:
Ja nepíšu, že neni… jen si to uz moc nepamatuju.. uz je to dlouho..
Tak to buď v klidu, já si nepamatuju ani co jsem řešila se starším dítětem před 3 lety a zase jedu nanovo
![]()
@Zuzka-R píše:
Ahoj,
dnes jsem se dozvedela, ze mame detem chystat i odpoledni svacinu do druziny. Jsem trochu bezradna z toho jake „nekazive“ svaciny davat, aniz bychom denne skoncili u sladkosti.
Jak toto, prosim, resite? Podelite se o nejake tipy?
Přiznám se, že z omezeného sortimentu co děti ji, dávám cokoliv. Zatím se mi nestalo, že by jim bylo blbě nebo se něco zkazilo. Takže šunka, sýr (který zrovna ji), buchta (ať doma vyrobena, nebo koupena), salám - to je tak vše. K tomu ovoce, zeleninu. Jogurty nechtějí ani jeden.
Občas udělám výjimku, aby se necítily blbě, že ostatní mají sušenky apod. a dam jim třeba menší část rohlíku či chleba a k tomu pridam sušenky, medvídky, v zimě kousek čokolády. Nebo jim koupím takové ty mléčné kapsicky. Také občas dostanou rohlík s doma vyrobenou “nutelu” z oriskoveho másla.
A huska se šunkou v pohodě do odpoledně vydrží bez zdravotních následků.
Mi je třeba zle hlady, když si pravidelně nedám svačinu. Raději malé a pravidelné svačiny, než dlouhou prodlevu a pak na šup.