Svačiny do družiny

47
2.9.21 14:14

Svaciny do druziny

Ahoj,
dnes jsem se dozvedela, ze mame detem chystat i odpoledni svacinu do druziny. Jsem trochu bezradna z toho jake „nekazive“ svaciny davat, aniz bychom denne skoncili u sladkosti.
Jak toto, prosim, resite? Podelite se o nejake tipy? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3323
2.9.21 14:19

Taky nás tento rok čeká prvně družina a svačinky. Dopoledne mají děti ve škole tak jsem svačinky tak nějak neřešila. Příští týden mám v plánu tousty, bábovka, houska a sýr a nevim :mrgreen: Nechám se také inspirovat 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
2.9.21 14:19

No družinu neresim, ale když potřebuju něco nekaziveho, tak třeba přesnídávky v kapsičce, mysli tyčinky, pečivo a paštika třeba taky vydrží v teple, ovoce a zelenina většinou vydrží (krom takových těch kousků, které se rozblemcaji), pytlík oříšků apod. Taky záleží jak dlouho tam dítě bude, jestli ho vyzvedneš 2 hodiny po obědě, nebo tam bude do večera :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.9.21 14:22

Tak teď je ještě celkem teplo, ale problém máš za měsíc vyřešen :mrgreen: Já většinou pro děti chodím kolem 15, takže velkou odpolední sváču nepotřebují (vezmu jim něco do ruky nebo až doma). Ale řeším stejně jako dopoledne - nakrájené jablíčko, mrkev, klidně slepený rohlík (beztak často nedojí ranní svačinu a pak to dojíždějí v družině, tomu moc nezabráníš-ve vedrech je lepší třeba lučina nebo žervé), toustík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
2.9.21 14:49

Rohlik s maslem a zelenina zvlast(tvrdsi typu mrkev, rajce vcelku, paprika). Knedlik/chleb ve vajicku. Trvanlive salamy typu vysocina, lovecak. Tvrdy syr. Tortila nebo slana palacinka s gerve.
Vetsinou ale chystam sladkou svacinku. Buchtu, ovoce, musli tycinku, presnidavku, jogurt. kapsicku.
Nikdy se nic nezkazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.9.21 14:50

@Zuzka-R Nerozlišuju mezi dopolední a odpolední svačinou. Dávám větší dopolední svačinu a syn si ji dojídá odpoledne. Ještě se mi nestalo, že by se něco zkazilo, ani šunka nebo jogurt, ve škole tak horko není. Jen třeba když má k dopolední svačině jogurt, tvaroh nebo něco podobného tak mu na odpoledne přidám malý chlebík, wafli, banán… Syn říká, že mu to stačí, někdy to ještě dojídám já odpoledne v parku nebo syn po odpoledním kroužku. Ve škole mají i automat na zdravé svačinky (no ne všechno je ideální, ale prošli jsme nabídku se synem a domluvili se na věcech, které si kupovat může a které mu chutnají), tak si sem tam něco koupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4889
2.9.21 14:52

Tu si ráda počtu rady, už mám druháky a družinové svačiny jsou moje noční můra (když ještě děti chodí s tím, že většina spolužáků má brumíky, kupované balené croissanty apod :roll: ). Já to většinou řeším nějakou domácí buchtou, muffinama atd., občas dávám ovocné přesnídávky, ovoce co se nerozblemcá (banán, jablko…), zeleninu (mrkev, ředkvičky…) - většinou jsou to spíš drobnosti a děti se pořádně nají doma, když je vyzvednu (což je většinou v 15-15:30 hod). Často mi taky hlásí, že muffin si snědli ráno, protože na něj měli chuť a na odpoledne si nechali jogurt…zatím problém nebyl, ještě se z toho nikdo nepos* :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42173
2.9.21 14:59

Cokoliv kde není měkký salám, salát atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.21 15:46

Prostě nachystej víc. Nám svačí kolem 14h. děti, než jdeme ven. A mívají různě. Rohlík, kapsičku ovocnou, jogurtovou, ovoce, zeleninu, nějakou sladkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.21 16:05

@Zuzka-R snažila jsem se asi první měsíc, ale dítě stejně jídlo donesli domu. Takže pak jsem se neobtěžovala.
Když se naobjedva, tak pak většina deti pak do půl páté na nějakém jablku nebo banánu vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
2.9.21 16:43

My dáváme dětem normální svačinu na dopoledne (pečivo, a ovoce nebo zelenina) Někdy jim něco zůstane i na odpoledne. A když ne tak nosí v tašce musli tyčinku. Vyzvedáváme často ve 14 hodin, tak to vydrží. Tu tyčku sní, když jsou tam do 16 hodin. Pokud by to mělo být pravidelně, tak bych asi dávala kukuřičné chlebíky, jablko, zelenina atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
727
2.9.21 20:30

My jedeme pořád dokola to stejné :( rohlík, máslo, šunka (půlka), ovoce malá krabička (většinou jablko, meruňka, švestka) většinou mi vraci. Dál na odpoledne ovocná kapsička a musli tyčka, nebo croissant :think:. Teda doufám v to pořadí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
2.9.21 20:46

Do družiny se dělají svačiny 8o 8o 8o??? Mam tedy už 16 kluka.. ale nic jsem mu nedavala.. takže mě to mozna čeka s dcerkou koukam… ale ano je to logicke..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
2.9.21 21:33

U nás prostě nejvíc jede pečivo namazané a obložené (šunka, sýr, zelenina). Docela se osvědčily takový ty kapsičky s přesnídávkama pro mimina. :mrgreen: Případně v kapsičce se dělají už i třeba termixy. Dál různé sušenky, sem tam jogurt. Ovoce. Někdy něco upeču, tak jim to dám taky s sebou. Ale to obložené pečivo je takový evergreen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.21 21:39
@Královna Kosmíru píše:
Do družiny se dělají svačiny 8o 8o 8o??? Mam tedy už 16 kluka.. ale nic jsem mu nedavala.. takže mě to mozna čeka s dcerkou koukam… ale ano je to logicke..

Budu mít letos prvňáky a druháky ve družině. Jedni mají oběd před 12h. a druzí mají oběd buď po čtvrté nebo po páté hodině 2× týdně. Mezi 14 - 15h. mají vždy hlad. Někdo jde domů hned v 15h. a někdo kolem 16h. Oboje je dlouho od oběda. Moje děti mají na svačinu větší mix. A zůstane jim i do družiny. Nechtěla bych, ať mají hlad. Pokud něco přinesou zpět, to mi nevadí (nestává se), ale vím, že něco u sebe za skráň mají. I děti v práci svačiny mají. Mají zákaz celkově ve škole, že si nesmí ochutnávat svačiny. Jeden má a druhý bude dělat smutné oči, že nemá? Ale je to na zvážení rodičů, jak má jejich dítě nastaveno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí