Švagrová od partnera

17
21.7.17 10:45

Švagrová od partnera

Ahoj holky, píšu ohledně vztahu se švagrovou od přítele. Od začátku jsme si kdoví proč nesedly. Nejprve bych řekla, že chtěla tak nějak soutěžit kdo je lepší, asi si nějak vydobýt pozici, protože, jsem,,v rodině" byla už dýl. Nedávno otěhotněla a tak se vzali, čímž bych řekla, že se ted naopak cítí na koni, protože má teď oproti mě jakože navrch, že už jsou svoji a čekají rodinu. Žádné naschvály si neděláme, ale pořád ve vzduchu visí takové to napětí, dusno. Strašně mě to mrzí, protože bráchové spolu mají blízký vztah, bydlíme blízko u sebe a navíc i my ted čekáme rodinu (což jsme ještě neoznámili). Jsem z toho za nás šťastná, ale je mi uplně jasné, že si ted bude myslet, tak když my, tak vy jste hned museli taky. Přitom ani neví o tom, že už jsme o jedno mimi přišli a to by ted na podzim slavilo 1. narozeniny. Je to komplikované. Nemám chuť někomu lézt do zadku, necitím z ní upřímnost (takový ten pohled, že něco jiného mi řekne a něco jiného si pak myslí), ale budem se pospolu potkávat zřejmě po zbytek života. Vztahy v rodině jsou jinak harmonické a nechci, aby zrovna my 2,do rodiny příchozí, jsme dělaly dusno. Pokusím se asi začít u sebe, řeknu jí, že kamarádky být nemusíme, ale ted když budou mít malé, kdyby cokoliv potřebovala ať mi klidně řekne a uvidím…Řešil tu někdo něco podobného? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
21.7.17 10:53

Nevysvětlovala bych jí nic, chovala se k ní slušně, v rámci rodiny se s ní normálně bavila a žila bych si po svém. Netrap se takovou blbostí… vždyť vlastně o nic nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
21.7.17 10:55

@Adelhaide Nic bych neříkala a neřešila to s ní. Jestli jste spolu doteď nevycházely, tak po promluvě typu „nemusíme být kamarádky“ to bude asi jen horší :lol: Nevím, jak často se musíte vídat nebo co všechno spolu řešíte - ale já švagrovou vídám na rodinných akcích tak 4× do roka? S tím, že společensky prohodíme pět vět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
21.7.17 10:56

Taky bych ji nic neříkala, mohla by si to spatne vyložit nebo to otočit proti tobě. Slušnost a dobre chovani si myslím, ze budou stačit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
21.7.17 11:00

Pokud sama nic nezačala - neřeš to. Chovej se k ní slušně a žij svůj vlatní život - uvidíš, že budeš mnohem šťastnější. Já nemusím manželovu sestru, taky se ode mě cítí být ohrožená - jediná holka v rodině, silná pupečníková šňůra s maminkou. Od svatby neustále opakuje strejdovi, aby si uvědomil, že má pouze JEDNU neteř a té by si měl cenit apod… A co? Já žiju se svým manželem svůj život, čekáme v lednu mimi, jsme zdraví a šťastní. Proč se zabývat tím, co řeší někdo okolo. A hlavně - ona ti to někdy řekla, nebo se jedná jenom a pouze o tvůj pocit? Co když to tak vůbec není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
21.7.17 11:04

@Adelhaide Mám to stejně ;) S manželovými sestrami se nehadame, naschvály si neděláme, vzájemně se respektujeme…ALe na kafe spolu nechodíme, ikdyz bydlíme blízko ;) Prostě je " něco ve vzduchu ", něco co je už od začátku, něco kvůli čemu z nás nikdy kamarádky nebudou. Sama nevím co, ale tak to je. Co s tím? Nic, mrzí mě to, ale žiju si svůj život :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.7.17 11:05

Já mám švagrové dvě. S oběma jsem za těch asi 15 let, co se známe měla období, kdy jsem je chvíli dost nemusela ( a v něčem to bylo určitě vzájemné).
Teď bych řekla, že jsem s oběma v pohodě, ale třeba na společnou dovolenou bych nejela (max. na víkend), návštěva jednou za pár měsíců zcela dostačuje obou stranám
Nicméně vztahy v rodině máme harmonické. Chce to prostě vzájemný respekt. Nemusíte být nej kámošky, ale kvůli svým partnerům a budoucím dětem by jste se měli snažit udržovat slušné vztahy.
Osobně bych jí asi nic nežříkala. To, že se narodí miminko neznamená, že se musíte začít nějak intenzivně vídat či si vzájemně pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
21.7.17 11:14

Ahoj, já bych ji taky nic neříkala. Tak se s ní nestykej přeci, to je tak těžké? Můžete se ze slušnosti vidět jednou za 14 dna na 2 hodinky…Jestli si bude myslet, že s ní v něčem závodis, tak je to trubička, vůbec bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
21.7.17 11:18
@Danulinka16 píše:
Ahoj, já bych ji taky nic neříkala. Tak se s ní nestykej přeci, to je tak těžké? Můžete se ze slušnosti vidět jednou za 14 dna na 2 hodinky…Jestli si bude myslet, že s ní v něčem závodis, tak je to trubička, vůbec bych to neřešila.

Přesně, stejně jsem to vyřešila já. Rodinné a nutné akce a sedánky odtrpíme, poslechneme si co a jak, ale dál to neřešíme a záměrně se navzájem nevyhledáváme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
21.7.17 15:30
@Adelhaide píše:
Ahoj holky, píšu ohledně vztahu se švagrovou od přítele. Od začátku jsme si kdoví proč nesedly. Nejprve bych řekla, že chtěla tak nějak soutěžit kdo je lepší, asi si nějak vydobýt pozici, protože, jsem,,v rodině" byla už dýl. Nedávno otěhotněla a tak se vzali, čímž bych řekla, že se ted naopak cítí na koni, protože má teď oproti mě jakože navrch, že už jsou svoji a čekají rodinu. Žádné naschvály si neděláme, ale pořád ve vzduchu visí takové to napětí, dusno. Strašně mě to mrzí, protože bráchové spolu mají blízký vztah, bydlíme blízko u sebe a navíc i my ted čekáme rodinu (což jsme ještě neoznámili). Jsem z toho za nás šťastná, ale je mi uplně jasné, že si ted bude myslet, tak když my, tak vy jste hned museli taky. Přitom ani neví o tom, že už jsme o jedno mimi přišli a to by ted na podzim slavilo 1. narozeniny. Je to komplikované. Nemám chuť někomu lézt do zadku, necitím z ní upřímnost (takový ten pohled, že něco jiného mi řekne a něco jiného si pak myslí), ale budem se pospolu potkávat zřejmě po zbytek života. Vztahy v rodině jsou jinak harmonické a nechci, aby zrovna my 2,do rodiny příchozí, jsme dělaly dusno. Pokusím se asi začít u sebe, řeknu jí, že kamarádky být nemusíme, ale ted když budou mít malé, kdyby cokoliv potřebovala ať mi klidně řekne a uvidím…Řešil tu někdo něco podobného? Díky

Prostě jste si nesedly.To se běžně stává. Pokud ona chce soutěžit, tak se cítí zřejmě nejistá ve své pozici, nebo na tebe z nějakého důvodu žárlí. Nic bych jí neříkala, a omezila bych s ní kontakty na nutné minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.7.17 17:06

A není to spíš jen v tvé hlavě? Jak jsi na to přišla že jedna má navrch v tom a druhá zase v tom,… dyť je to hloupost. Neříkala bych jí nic, tím to určitě nezlepšíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí