Švarcsystém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
mschm
12.4.26 09:49

Nelegální práce formou švarcsystému

Prosba o pomoc s diplomkou – práce na IČO vs. zaměstnání
Zdravím všechny! 👋 Jmenuji se Margaréta a píšu diplomovou práci o tom, jak se v Česku reálně pracuje na živnost.
Chtěla bych vás poprosit o 5 minut času na vyplnění anonymního dotazníku. Zajímá mě hlavně to, jestli vám práce na IČO vyhovuje, nebo se cítíte spíše jako „zaměstnanci bez výhod“.
Odkaz zde: https://docs.google.com/…J7A/viewform?…
Moc mi to pomůže k úspěšnému ukončení studia. Díky moc všem za ochotu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
599
12.4.26 11:07

Ten dotazník je hodně tendenční a předpokládá, že lidi na osvč pracují aby šidili stát na odvodech. Jinak ten dotazník ani vyplnit nejde. No, snahu jsem měla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1851
12.4.26 11:21
@Veronika9870 píše: Více

Suhlasim. Cely je koncipovany sposobom „OSVC je len zamestnanec bez vyhod“ a ta tendencne napisana posledna odpoved na poslednu otazku je uz uplne mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
12.4.26 12:07
@Elfido píše: Více

Pokud by tohle byl dotazník na politickou zakázku výběrce daně tak asi Ok. Za svoje peníze by zadavatel dostal výsledek, který očekává. Jako akademická práce bude tohle doufám nepřijatelné pro vedoucího práce a tazatelce to nechá předělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101423
12.4.26 12:18
@mschm píše: Více

A zakladatelko, jsi si vedoma, ze prace jako OSVČ se automaticky nerovná Svarc :think: podle toho dotazniku evidentně ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7829
12.4.26 19:39
@Veronika9870 píše: Více

souhlasím. A přijde mi, že dotazník spíš předpokládá, že OSVČ je naprostý kret*n, který nejen, že šidí stát, ale ještě netuší, jak se zabezpečit na stáří a jednou pojde hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
12.4.26 19:58

Nedovyplnila jsem, ten dotazník je dost tendenčně napsaný. Dělám na IČO a jsem spkojená - dělám to proto, že chci podnikat a ne být něčí zaměstnanec. Odvody platím dost vysoké. Hlavně jako zaměstnanec jsem měla omezenou možnost udělat kariéru, žít si líp. Teď např pracuju už jen cca 4-6 hodin denně za vyšší než průměrný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2348
13.4.26 04:19

Dotazník má logickou chybu. Pokud je určený jen těm, kteří pracují formou švarcsystému, je otázka č. 3 zbytečná. Pokud je určený všem podnikatelům, nemohou všichni smysluplně odpovědět na otázku č. 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101423
13.4.26 08:34
@JTom píše: Více

Rekla bych ze nejen na tu 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7829
13.4.26 10:17

Jako upřímně, ten dotazník je hodně slabý a špatný i jako ročníkovka na střední škole. Jestli tohle vytvoří někdo k diplomce, tak potěš koště, co to je za školu a co produkuje za absolventy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat