Svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6263
18.5.09 12:43

Ahoj, tak mi meli svatbu polotajnou, po dlouhych uvahach. Pritomni byli rodice, sestra, babicka, svedci. Pratelum jsme to oznamili asi po tydnu, nekteri se na nas trochu zlobili. Ja byla v sestem mesici, zijeme v zahranici, svatbu jsme organizovali v CR, na nic velkeho jsme si netroufli. Zato ale planujeme kamaradum parbu az se vratime, tak snad nam to odpusti :oops:. Z dnesniho pohledu bych to jinak nedelala, pripravy zabrali jen par tydnu, saty jsem si pujcovala ten tyden pred svatbou, hospoda se zamluvila po telefonu, dorty upekla sousedka rodicu :) . Stres na minimu, rozpocet nizky, pocity super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.5.09 12:52

Souhlasím s tím, co tu někdo psal - když nechceš tetičky, tak je přece nezvi, ne? My jsme chtěli malou svatbu, tak jsme měli rodiče, sourozence (+1 přítelkyně), prarodiče a svědky (taky +1 přítelkyně), celkem nás bylo 15 i s náma a měli jsme to spíš jako takové posezení s obědem a pak večeří, žádná hudba, žádné povinné tanečky, žádné ptákoviny… Všichni to pochopili, kdo chtěl, přijel se podívat na obřad, všichni jsme se společně vyfotili a pak ve výše jmenované sestavě odjeli na ten oběd a tak…

My jsme si to vůbec udělali podle sebe - na obřadu jsme měli roćkovou hudbu, na autě místo panenky nebo kytice Eddieho z Iron Maiden… a tak - všichni to brali úplně v pohodě :wink:

Já jsem celou dobu razila zá:,–(u - rodiče i prarodiče už svoje svatby měli, udělali si je podle sebe (nebo si do toho nechali kecat, ale to je jejich problém), takže my si naši svatbu uděláme taky podle sebe. A vyšlo to. Babičky byly spokojené hrozně moc a kamarádi si udělali soukromou pařbu, když jeli z toho obřadu a říkají, že naše svatba byla nejlepší :lol: :lol: :lol:

Takže radím, udělejte si to hlavně podle sebe, člověk se žení 2×, 3× za život :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
18.5.09 13:10

Mě jen zarazilo jedno slovo, které se v několka příspěvcích opakovalo… Takže rituál je… ŠAŠKÁRNA ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.5.09 13:20

Naši by nepřekousli, kdybych je nepozvala na svatbu. Manželovo rodiče by byli i rádi.
My jsme celkem stydliví a neradi středem pozornosti. A nakonec jsme měli na obřadu celou rodinu - velká zas není a i kamarádi byli a bylo to fajn.
Na oběd šla nejbližší rodina a na oslavu na pronajatou chatu rodina i kamarádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
18.5.09 13:36

ahojky, no asi na první svatbu bych to neudělala. Rodiče sice nakonec řeknou že jim to nevadí, ale stejně je to mrzí :( Ale pro nás oba to byla již druhá zkušenost, manža měl na první svatbě 100 lidí a já asi 40, takže jsme se vzali jen na radnici se dvěma svědky. Doma jsme řekli, že mám nějakou akci z práce a proto jsme jeli slušně oblečení :lol: druhý den jsme jim to prostě oznámili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
18.5.09 13:48

My jsme meli tajnou svatbu v zamku v Buchlovicich spojenou s vikendovym pobytem kousek od tamtud. Svedci byli moje segra a jeji manzel a ti byli na vikend s nama.
Saty jsme si pujcili v pucovne. Prijeli jsme tam o den driv. Dopoledne jsme se vzali, svagr mam udelal fotky v zameckem parku. V penzionu, kde jsme bydleli byla zrovna akce spojena se zabijackou a tak tam jsme poobedvali. Byli jsme za raritu a z fotek to vypada, ze jsme meli na svatbe stovky lidi :D Svedci pak jeli domu. My jako novomanzele jsme zustali jeste jednu noc a uzili si sampano ve virivce.
Rodicum jsme se jeli ukazat v nedeli po obradu, jeste ve svatebnim, at nas vidi v plne parade. Vzali to v poho. Jen muj tatka to zpocatku tezce rozdychaval.
Vikend po te jsme pozvali rodinu a pratele na becku a grilovane maso a neformalne to zapili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.5.09 15:18
vrony píše:
Mě jen zarazilo jedno slovo, které se v několka příspěvcích opakovalo… Takže rituál je… ŠAŠKÁRNA ?

Pro mě jsou spíš šaškárny různé ty ptačí tance, řezání dřeva na čas, ochmatávání mužských či ženských nohou a podobné hříčky a kratochvíle :roll: Svatba jako taková samozřejmě ne…

Jinak v psychologii nám říkali, že svatba je rituál HLAVNĚ pro rodiče - uvědomí si tak, že jejich děťátko už dospělo a mají možnost ho jaksi předat a svěřit do rukou někomu jinému. A že je tím pádem velká chyba dělat svatbu bez rodičů… Celkem mi to dává smysl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.5.09 08:53
vrony píše:

Myslím, že tady nikdo nepsal, že „rituál je šaškárna“.
Doufám, že nikdo z nás tady nebere obřad jako šaškárnu - to by bylo asi zbytečné se vdávat/ženit. Spíš tady šlo o to, že někomu se příčí ty šaškárny po obřadu - jak psala Angua - to ošahávání nohou, povinné tanečky, provlékání vajíček nohavicemi atd… Tím se celá záležitost trošku degraduje. Dle mého názoru, se kterým někdo nemusí souhlasit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
19.5.09 11:31

Tak to tu čtu a přesně ty ŠAŠKÁRNY bych fakt nechtěla. Ráda bych obřed s rodinou a kamarády, ale pak jídlo s rodinou a konec. Nechci tančit a dělat blbosti na povel. Snad se nám to někdy povede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
19.5.09 16:50

Ad šaškárna - já jsem jenom z některých příspěvků získala dojem, že samotná svatba s hosty je šaškárna.
Rituálem já sama rozumím obřad jako takový- „žertíčky“ s chomoutem, rozbíjení talířů samozřejmě ne ( taky jsme to našim hostům zdůraznili, že tyto věci na naší svatbě nechceme).
Pro nás byla svatba nádherným dnem - uspořádali jsme si ji podle svého a i když jsme s mužem oba neradi středem pozornosti, myslím, že jsme si ji užili a rádi na to vzpomínáme. To vše v kruhu rodinném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
22.8.18 20:01

Krásný večer dámy :) s partnerem se chceme vzít ale já moc nechci klasickou svatbu, moje ideální představa je udělat si krásný den jen my dva a zavrsit ho slibem manzelskym :lol: nicméně otázka je kde… Máte tipy kde by šla udělat malinká ale romantická svatba? Kdekoliv v ČR? Venku vevnitř to je jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
22.8.18 20:08

@prekvapenana2 kdekoliv se vám to líbí. Zjistit příslušnou matriku,zjistit zda za poplatek oddávají na jiném vhodném místě a zařídit si dva svědky. My jsme měli třeba svatbu na zřícenině hradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
22.8.18 23:17

my měli svatbu na Mauriciu. Nikoliv tajně, spíš kvůli komplikovaným vztahům v rodině, kterými jsme si nechtěli nechat pokazit náš den. Ale rodiče o tom věděli, dali nám souhlas… Jestli by tě něco zajímalo, pošli zprávu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
11.8.19 09:46

Ahoj chci se zeptat měla jste některá svatbu jen rodinu, svědci a snoubenci bez přátel děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
11.8.19 11:49

@Denouš12 já minulý rok. Jen rodiče, prarodiče, sourozenci, děti. Celkem 14 lidí. Super to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová