Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A jinak taková vsuvka… Mě půl roku před svatbou krásně seděly cykly a podle výpočtu jsem měla mít v době svatby ovulaci. Paráda, co víc si přát
Hmm 3 měsíce před svatbou se celý cyklus posunul z krásných 30 dnů na 45
A na místo ovulace jsem v den svatby začala špinit před ms
to bych možná brala rovnou ms, tam člověk dá tampon a je. Takhle jsem měla intimku a stále se třásla strachy, že se to z ničeho nic rozjede. V bílých šatek
Takže tak
Člověk může plánovat a nakokec…
@Anonymní píše: Více
Tak to bych naopak vysadila hned a do svatby se buď chránila jinak, nebo klidně i vůbec.
Pokud máte „málo času“ a svatbu třeba až za rok, řekla bych, že rok je v situaci „starší, ne úplně zdraví, chceme dítě“ dost. Nechtěla bych mít pěkný svatební fotky a být bezdětná a říkat si, možná kdybychom začali o rok dřív…
Na nějaké vyčištění těla. od hormonů bych se ve vaší situaci vykašlala. Naopak hned po vysazení bývá o něco vyšší šance na otéhotnění (častěji i dvojčata), tak proč toho nevyužít.
A to ty 2-3 mesice udelaji nejaky zasadni rozdil? Bud teda vysadit tesne po svatbe. Nebo uz ted, kdyz jsou zdravotni duvody - ten rok nebo jak dlouho pouzivejte kondomy, aspon se telo bude mit cas dat do poradku a budes pak mit predstavu, kdy prijde MS, jestli na svatbe nebo ne.
Ty tři měsíce už toho moc nenadělají. Počkej.
No a já bych ji vysadila rovnou.. říkáš že máš bioléčbu, muž horší spermiogram… můžete se snažit i rok, dva… Nečekala bych už na nic…
No tak i kdybys otěhotněla teď hned.. dítě by se narodilo tak či tak už do manželství… vysadila bych prášky hned…
Tak. v tom pripade bych ji vysadila hned po dobrani plata a do svatby se chránila jinak.
Jestli ji míváš po vysazení HA hodně silnou a bolestivou, tak bych si určitě připravila všechno dopředu a nespoléhala na to, že „nějak bude“. Mít v kabelce náhradní tampony, kalhotky a něco proti bolesti je podle mě úplně v pohodě. A třeba nakonec možná i tělo překvapí a menstruace přijde úplně v jinou dobu. ![]()
@Yasmina21 píše: Více
No jo, jenže stačí stres kolem svatby, hormonální výkyv z MS a opar je na světě. To fakt nechceš. To se stalo kamarádce. Přesně v den svatby měla na rtu hned 2 a to na ně nijak netrpí. Já bych to moc neriskovala. O akné ani nemluvím. Mám MS naprosto klidnou, na akne netrpím ale občas se to prostě sejde
Já bych odložila vysazení HA.
Vysadila bych bud ted nebo az po svatbe. Na svatbe bych se menstruaci fakt otravovat nechtela.
Jinak treba me (po 18 letech brani) cyklus naskocil hned a to zcela pravidelny.
@osmi píše: Více
To já právě nevím, protože ji beru už takle celou dobu, nikdy jsem ji nevysadila, i pauzy pravidelné dělám mezi platy, předtím jsem ji měla cca 5 dní, dost silnou a bolestivou, ale celkem pravidelnou, cyklus většinou byl kolem 27 dnů, analgetika mi zabíraly obyčejný ibalgin nebo tak. Už si moc nepamatuji, přeci jen je to kolem 11 let, v té době kdy jsem ji začínala brát mi bylo cca 17 roků, takže mladý kuře.
Jde mi spíše o ten spermiogram parnerův, s ex právě dítě mít nemohli za žádnou cenu a ona ted děcko čerstvě má, tak mi to nahání hrůzu. Ten spermiogram je tedy rok starý, ted pujde na nový a budeme to řešit, už jsem o tom zjištovala info, ale bojím se i sebe, skrz lečbu atd. zase nechci jít na svatbu s bubnem. Ale nevím zda by nebylo potřeba, aby moje tělo po tom chemickém koktejlu, ikdyž bylo nizkohormonální, se dalo právě do kupy a bylo tak nějak lépe nastavené na případné těhu.
@JancaS84 píše: Více
Asi to tak udělám, vysadím na konci září, a snad se tělo trochu srovná a kolem té svatby se začít snažit.
Udělala bych to úplně stejně jako v jakýkoli jiný den. Menstruace mě v ničem neomezuje.