Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Než mít silnou a bolestivou menstruaci na svatbě - což je nebo měl by být jeden jedinečný den v životě - tak bych raději antikoncepci vysadila až po té svatbě
Taky bych počkala. Ty tři měsíce snad nejsou tolik. Můžeš to mít rozhozený nebo i být těhotná a zvracet.
@stinga píše: Více
bohužel beru biolečbu, a partnerovi vyšel horší spermiogram, taky už nejsme nejmladší, a budu mít jen určity čas na otěhotnění skrz lečbu, a to se bojím prostě že moje tělo nevezne skrz psychiku. Před svatbou se budeme chránit do poslední chvíle, ale skrz i moje tělo, jestli mi rozumíte?
@Anonymní píše: Více
I tak bych ty tři měsíce prostě počkala.
Pockala bych, muze.ti vyskocit akne. A prave spatny spermiogram trva resit nejakou dobu. Doplnky a tak.
Já zase nevidím problém v tom mít menstruaci na svatbě.
Však ti to za ty 3 měsíce může vyjít úplně mimo a když ne, tak si prostě vezmeš tampon a k tomu pro jistotu vložku nebo ms kalhotky.
Nevím, mě třeba MS nijak neomezuje. A na svatební noc se dá pár dnů počkat.
Tohle řešit by mě opravdu nenapadlo.
Teda nenapadlo by mě, že v téhle době neomezených možností menstruačních pomůcek někdo bude řešit problém cyklu ve svatební den. Zakladatelko, přikláním se k tomu, odložit vysazení antikoncepce až po svatbě. Nevím, jestli to někoho napadlo, ale antikoncepce mění vnímání pachu partnera, tak aby ti ještě před svatbou nezačal nepříjemně „vonět“ a svatbu budete rušit
Pokus o vtip, ale o takovýchhle případech už jsem taky slyšela.
@Anonymní píše: Více
rozumím, ale snažit se můžete třeba i několik let, to už vás 3 měsíce nevytrhnou, prostě já bych to neriskovala - ale je to jen rada, samozřejmě si to udělej podle sebe
Ja ms v den svatby mela a proste jsem to nijak extra neresila, proste jsem si menila tampon a mela vložku pro jistotu (je to uz par let, ted bych vzala ms kalhotky).
Ale hledej si saty, kdy nebudes potrebovat asistencí na záchodě (napr. neforemna sukně)
Menstruace by bylo to poslední co bych řešila. Možná jen uzpůsobit šaty, jinak je to běžná věc, na kterou jsou snad ženy zvyklé a nijak by mě to nerozhodilo.
Já vysadila po 11 letech HA a bylo to peklo.
Akné, mastné mlasy….
Bych také raději počkala.
@Markéta188 Presne. Nejake tampony atd. je asi to najmensie zlo. Pripadne akne a zhorsena plet je podla mna vacsie riziko. To bude proste aj pod make-upom vidno, ak sa plet zblazni.
Tak jestli vysadíš prášky 3 měsíce před svatbou, tak je docela možné, že ti ještě ani nenaběhne cyklus a jestli, tak vůbec není jisté, v jakém datu to bude
takže buď to riskni, nebo vysaď dřív, aby se ti ustálil cyklus a měla jsi jisté, jestli to teda bude nebo nebude v době svatby. Nebo naopak vysaď až po svatbě. Ale píšeš, že ze zdravotních důvodů chcete dítě po svatbě. V tom případě bych vysadila klidně v nejbližší době a do svatby se chránit jinak ![]()
Ahoj holky, chci se zeptat na takové téma. Je tu někdo kdo se vdával a zrovna ten den měl menstruaci? Jak jste to prosím řešily atd?
Příští rok se vdávám, a asi 2-3 měsíce před svatbou chci né vysadit, ale spíše už nenasadit antikoncepci, z duvodu chtění otěhotnění pokud možno hned po svatbě, skrze muj a partnerův zdravotní stav. Chci aby se tělo „přirozeně nadechlo“ HA beru cca 11 let, tak i proto, ale vzhledem k tomu, že moje ms byla před nasazením celkem peklo, tak mám trošku strach, na bolest bych si kdyžtak dala ibalgin, a ikdyž jsem těměř abstinent, tak asi si budu muset trošku dáti, spíš mi jde o sílu a zavádění tamponů, ty tedy nosím stále, ale napadlo mě, si ještě přikoupit ms kalhotky, aby to bylo pojištěné. Nebo prosím, jak jste to dělaly vy? nebo byste poradily, neříkám, že ji musím zrovna mít, ale pro sychr už raději se připrauji.
děkuji moc a mějte krásný večer.