Svatba a rozvedení rodiče

Anonymní
25.1.21 16:52

Svatba a rozvedení rodiče

Zdravím. Jak jste řešili situaci rozvedených rodičů na (menší) svatbě? :roll:
Rodiče jsou rozvedení 7 let, za partnera má mamka muže, se kterým podváděla otce, a otec je furt sám.
Pozvat jen rodiče nebo i mamky přítele/milence, kterého otec nesnáší?
A jak je usadit? Řešili jste někdo stejnou situaci a jak jste ji vyřešili?? :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37266
25.1.21 16:56

A jaký mají vztah? Případně jaký mas vztah ty s nima? Ja třeba otce na svatbu nezvu, udělal v rodině dost zla a kdyby šel, nepůjde mamka, segra atd… pokud jsi s oběma stranama zadobre a chceš je tam, tak by to oba měli respektovat :think: každopádně bych zvala i s protejskem, ať si otec klidně taky někoho přivede (klidně jenom kamaráda). Co se tyče usazení se těžko radí, když nepises, kolik lidi bude, kde to bude, kdo tam bude z rodiny atak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
25.1.21 16:59

Tohle je vždy prekérka a řešívá se to prostě podle konkrétních vztahů.. zažila jsem svatby, kde spolu všichni vychází OK -nebo relativně ok - a byli tam i noví partneři, jejich společné děti atd.. a pak i svatby, kde některý z rodičů prostě chyběl, protože to „nešlo“..
ve vašem případě bych doufala, že se mamčin parnter neurazí a zřejmě bych ho kvůli tátovi nezvala..
ale zas je to o vztazích, záleží jak s tátou a tím novým vycházíš atd… a co na to mamka, že by šla bez něj.. musíte to s nimi prostě probrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.21 17:02

No rozvod byl dost krušný, jak píšeš i ty, otec udělal cirkus, volal policajty, sestra byla v té době ještě nezletilá a tahal mamku po soudech a chtěl ji ségru vzít, mámě psal vulgární a výhružne smsky, dva rok jsem se s ním ani nebavila a nestýkala. V té době mi byl „náhradním otcem“ právě mámy přítel. Ale už je to 7 let a s otcem se normálně stykame a matka s ním také normálně komunikuje.
Jen ti dva ne, byli to dobří kamarádi a když se nedejbože potkají, vždy se bojím, aby se nestrhla hádka, nedejboze bitka.
Svatba bude cca o 30 lidech a z otcovi strany pouze jeho dvě sestřenice s dětma. Se zbytkem jeho rodiny po rozvodu nemluvím, až tak moc byl u našich rozvod vyhrocen bohužel…

• Citovat
  • Upravit
25897
25.1.21 17:08

V tomto případě bych se domluvila s mamkou a jejím přítelem, jak moc by vadilo nepozvat ho. Zkaženou svatbu mít nechceš. Když to byl tátovo dobrý „kamarád“, který mu přebral ženu, tak by to měl bez kecání skousnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
25.1.21 17:26

Já bych se asi sešla s tátou a s mámou, tedy s každým zvlášť a probrala to s nimi. Předpokládám, že jsou to rozumní, dospělí lidé a nikdo je nenutí, aby se spolu bavili. Posadila bych je ideálně tak, aby na sebe neviděli. Předpokládám, že ráda máš oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.21 17:28

Dám na Vaše rady a sejdu s rodiči a proberu to s nimi, snad se svatba obejde bez nějaké ostudy :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
25.1.21 17:38

Mně přijde, že částečně bývá řešení těchto situací nedělat oběd se zasedacím pořádkem, pouze raut, kde si každý sedne, kam chce. Odpadne jeden celkem velký problém. Pokud nechtějí, nemusejí se pak ani bavit.

• Citovat
  • Upravit
27081
25.1.21 17:58
@Anonymní píše:
Rodiče jsou rozvedení 7 let, za partnera má mamka muže, se kterým podváděla otce, a otec je furt sám.
A jak je usadit? Řešili jste někdo stejnou situaci a jak jste ji vyřešili?? :,( :,(

Jo resili. Kdyz tchyne prijela a moje mama ji sla privitat, z tchyne misto pozdravu vypadlo „Ten kuxrevxnik tady jeste neni.“ :zed: Ale zadne sceny nastesti nedelala. Ufffff :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109393
25.1.21 19:14

Řešilo se to u dcery mého partnera, z obou stran rozvedení, všichni s partnerem, kromě matky nevěsty.
Původní verzi měli biologické rodiče vedle sebe, ale v rámci zachování dobrých vztahů, nakonec v cele biologicti rodiče ženicha, z druhé strany matka nevěsty a bratr, a po straně otec nevěsty s partnerkou a naproti partneři rodičů ženicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
25.1.21 20:24
@Anonymní píše:
A jak je usadit? Řešili jste někdo stejnou situaci a jak jste ji vyřešili?? :,( :,(

Slušné by pravděpodobně bylo pozvat otce, matku i jejího přítele, ale zřejmě bude dusno, což určitě nechceš. Zkusila ybch se domluvit s mamkou a jejím přítelem, zda by pochopil, že bys ho nepozvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.1.21 08:52

Ahoj, řeším stejnou situaci… Sice má můj otec partnerku, ale řekl že jestli tam bude mamka s jejím přítelem tak nepřijde.. Strašně mě emocionálně vydírá jak on je ten největší chudák a nevím co všechno.. Už jsme se pohádali a já mu řekla že ho tam nechci.. Je to alkoholik, a vím že jestli bude oběd a oslava opije se a zkazí celou svatbu. Takže jsme se s partnerem rozhodli že uděláme pouze obřad a pak pozveme taťku a pár blízkých na oběd.. Maminku si pak vezmeme do zahraničí kde máme oslavu s rodinou od přítele (je cizinec) :) Být to na mě tak tam taťku nechci a byl by klid, jenže by jsme pak asi byli za ty nejhorší a poslouchali by jsme to do konce našich dní.. Takže to prdim! Uděláme obřad ať jsou všichni spokojeni, vyfotime se a pak si budeme jen užívat v klidu a bez nervů :dance:
Chápu že tvoje situace je trošku jiná protože tam oba dva rodiče chceš. Je to o domluvě, jestli se s tatínkem dá mluvit, zkus to!
Držím palečky ať ti to dobře dopadne a hlavně aby jste si svůj den užili!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný