Svatba červenec 2015

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4459
12.11.14 08:57

Svatba červenec 2015

Ahoj všem budoucím novomanželkám :mrgreen:
Příští rok v červenci se chceme po 5ti letech vztahu vzít. Máme spolu 3,5letou holčičku.
Chceme svatbu pro rodinu tak do 50ti lidí…no už ted nad tím furt přemýšlím, koho pozvat, kde to udělat a tak..ale spíš mě zajímají jiné věci.
Kdy se třeba dává oznámení???Jako jestli půl roku předem, měsíc nebo je to indivuduální jak každý chce? Termín na radnici půjdeme zamluvit po Novém roce.
Budu ráda, když se zapojí i vdané a napíší své zkušenosti a rady… ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
12.11.14 09:04

Taky se vdávám příští rok v červenci, doporučuji se zaregistrovat na beremese.cz tam je inspirací a všeho kolem milion! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
12.11.14 09:17

Hlavně bych si rozmyslela, jestli je ok právě ten červenec, já se v červenci vdávala, a už bych to neudělala. Dort se roztékal, na polívku nikdo neměl chuť, nealko tepllalo i v lednici a polovina svatebčanů byla díky kombinaci horko+ alkohol nepoužitelná už cestou z radnice. Na večer jsme měli grilovačku na zahradě, a pozvané kamarády, tak po tom parném dnu přišla megabouřka, přívalový déšť a krupobití, vážně pohádka. Ano, vím, může se to stát kdykoliv, ale ta pravděpodobnost je v červenci fakt dost velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.11.14 09:17

@KecinkaJ Myslím, že oznámení tak dva měsíce předem a koláčky 2-3 týdny předem? Nevím, my se rozhodli najednou a za 3 týdny byla svatba, takže to bylo všechno na poslední chvíli - měli jsme na oběd cca 65 lidí, na obřadu jich bylo ještě víc - ale všechno se povedlo, pršelo i svítilo sluníčko, grilovalo se, pilo, unášelo :lol: My měli obřad v 10 dopoledne, takže už v 9 večer se to rozpustilo, což bylo taky fajn, že to nebylo do rána :-D Ale určitě jukni na beremese.cz, já na to neměla čas, ale občas tam mrknu i teď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
12.11.14 09:26

@kve-tinka no já tam koukala, ale asi jak nejsem registrovaná tak se ukáže jen něco..stojí ta registrace něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
12.11.14 09:29

@ropucha 02 no u nás zas červenec je měsíc, který pro nás vychází nejlíp..v květnu se prý nemají lidi brát, nějaká pověra…červen-to umřel přítelovi tatínek tak to není moc dobrej měsíc, srpen chceme letět na dovolenou-svateb. cestu a pak už to počasí taky nemusí být ok. Jelikož to budeme mít nejspíš na statku v sále a bude tam i zahrádka, tak chceme opéct prase a tudíž snad hezké počasí bude :mrgreen: ne teda až tak moc, aby se nám roztékal dort a tak… :mrgreen: Ale dobrá připomínka, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
12.11.14 09:30

@rainucha týjo 65lidí na oběd… 8o na kolik vás ta hostina přišla prosím…??Nemáme vubec představu…bude nás do 50určitě i s dětma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
12.11.14 09:32

Rainucha-no je fakt že je to výhoda začít dopolko jak píšeš, tak večer už toho mají všichni plné brýle…to je dobrá rada :palec: a já furt chtěla až odpoledne, ale stejně na ten oběd půjdou všichni tak je to asi jedno…Jen teda nevím aby se vše stihlo připravit…na tchýnině svatbě jsme ráno od 5ti dělaly chlebíčky, obložené mísy, jednohubky a tak a to bylo tak pro 25lidí…tak to je asi pak lepší občerstvení na raut nechat někde udělat asi co :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.11.14 09:36

@KecinkaJ samozřejmě, že registrace nestojí nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
12.11.14 09:37

@ropucha 02 radši budu ráda za horko k zalknutí, než déšť, obřad bude pod širým nebem Mokrá varianta neexistuje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.11.14 09:38

@KecinkaJ Já chtěla taky do 50 - ale zase by mohl být někdo naštvanej, že nebyl pozvanej… Hostina prosím tě vyšla myslím na 33 tisíc, ale by to měli v hospodě u kamaráda, takže nám i něco slevil a hlavně jsme mu udělali reklamu (nemá to otevřené moc dlouho). Chlebičky, buchty, svatební dort, jednohubky, koláčky jsem měla domácí od rodiny a známých. V hospodě nám uvařili akorát oběd a odpoledne se grilovalo - jinak ty peníze padly na chlast :lol: Nám se naštěstí peníze vrátily ze svatebních darů, vyšlo to tak akorát, co jsme dali za svatbu. Určitě to stihnete, když to víte takhle předem - já říkám, že čím dřív vědí lidi ten termín, tím je to dražší - za ty 3 týdny co jsme to měli stihnout jsme si nestihli nic navymýšlet, takže šaty jsem brala první, co se mi líbily atd - nebyl čas se rozhodovat :) Oproti tomu kamarádka to začala řešit půl roku předem a svatba vyšla na 150 tisíc.. Nás asi tak na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
12.11.14 09:46

Pokud chcete svatbu v červenci-sezóně, nečekala bych na nic po novým roce a datum za mluvila hned. Stejně tak šaty, místo konání atd. pokud budete mít profi kapelu, fotografa, nebo kameramana, tak zamluvte hned, ale nepočítejte s těma nejlepšíma-ti se musí zamlouval minimálně rok dopředu :nevim: my se brali mimo sezónu v březnu, zamlouvalo jsme je rok dopředu a už to bylo taktak, kameraman měl jeden z posledních víkendů volnej a kapela totéž, na radnici jsme termín zamlouvalo taky hooodně dopředu a ještě že tak-pár týdnů po nás tam někdo přišel, že chce tenhle termín taky :nevim: jinak oznámení tak 1-2 měsíce předem, výslužka se u nás vozí v týdnu před svatbou. Jo a dort, cukroví a koláče už bych být na vašem místě taky objednala nejlépe ihned ;) jinak na hostině jsme měli 40 lidí, večer přišlo ještě cca 20 lidí a o oběd a raut se nám staral hotel, kde jsme svatbu měli, nedokážu si představit dělat tolik jídla doma :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3795
12.11.14 10:03
@kve-tinka píše:
@ropucha 02 radši budu ráda za horko k zalknutí, než déšť, obřad bude pod širým nebem Mokrá varianta neexistuje. :lol:

Viďíš, a já měla obojí, horko k zalknutí, i tu pořádnou sprchu. Ale bylo fakt legrační, jak ti přiopilí svatebčané následkem slejváku rychle vystřízlivěli.
Ale tobě samozřejmě přeju co nejlepší počasí, nejsem škodolibá, a hlavně lepší manželství, nez jsem měla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.11.14 10:38

Ve svatebním den má pršet i svítit sluníčko - tak ať vám prší jen malinko třeba ráno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4459
12.11.14 10:51

@rainucha Tak u nás to bereme s rodičema, babičkama, tetama a strejdama a samozřejmě s nima i bratranci a sestřenice…a plus moje dvě dobré kamarádky a přítelův dobrý kamarád…toť vše, jsou to lidi s kterýma se vídáme…nač zvát někoho s kým nejsme v kontaktu jen proto že to máme svatbu :mrgreen:
Taky si myslím, že se peníze vrátěj v podobě darů…navíc tchýně přišla s tím, že by hostinu měla platit s mýma rodičema na půl, v tom případě my bysme si aspon mohli dovolit i fotografa…a s hudbou počítáme že nám pomůžou sehnat tchýně s manželem jak choděj po zábavách tak mají nějaké co hrozně chválej. Tak už je necháme teda asi i zamluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný