Svatba-nesvatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26
3.7.04 21:12

Ahoj :D
my jsme s manžílkem meli taky malou svatbu, jen svědcia rodiče. Chtěli jsme jen svědky, ale moje mamina by mi to nikdy neodpustila :P Nechtěli jsme svatbu dělat vůbec a žít jen na psí knížku, protože manžílek je rozvedený a na manželství nemá dobré vzpomínky :cry: Chtěli jsme ale stavět a žádali jsme o půjčku státní fond bydlení a jako svobodní by jsem neměli šanci tak jako mladá rodina :) .Půjčku jsme dostali ale rodina nám neodpustila, že jsem nevystrojili tu pravou veselku. Nidko nechtěl pochopit, že chceme bydlet a těch 60 tisíc co by padlo na svatbu traději prostavíme a budeme bydlet v domečku než mít velkou svatbu pro všechny strýčky tetičky sestřenice a bratrance :) Taky tu zazněla dost důležitá věc,co by bylo s dětmi a partnerek, kdyby nebyli manželé a jeden by zemřel. To se stalo mé sestře(manželovi bylo 39 a dětem 2 a 7 :cry: ) a co by dělala jako svododná bez sirotčího a vdovského důchodu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
4.7.04 08:09

Ahojky, my jsme spolu žili asi 3 roky taky na psí knížku. Ale pořád jsem slyšela od dědečka, že…znáte to.
Tak jsme se pak vzali, ale bylo to stylem, že na podzim, nakonec z toho bylo jaro a zase se to odložilo a brali jsme se až v létě.
Chtěli jsme melou svatbu, jen úzká rodina. Po obřadu jsme šli na 2 hodiny na oběd a jeli jsme si každý po svém. my jsme měli večer merendu s kamarádama. A to bylo super.
Ale ten kus papíru mezi námi nic nezměnil, snad jen to,že manžovi říkám, že mám od státu povoleno ho omezovat :lol:

Desty a cipátko 13tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
4.7.04 19:39

Jejda Radko, já jsem teda původem čistokrevný ostravák, ale přestěhovala jsem se před rokem do Zlína, takže jsme skoro sousedky:-)Nebo aspoń blízké krajanky. Nu já vzhledem ke své jedné zkušenosti už jsem možná až příliš sobecká, ale prostě si do svatby kecat nenechám, a věřím, že litovat toho taky nebudu. Rodiny to halt budou muset nějak rozdýchat:-)Přeju vám zdravého prďolku a můžem se vzájemně podporovat v bojích za emancipaci na jižní Moravě :lol:

Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
11.3.05 12:45

Ahoj!
Taky sme chtěli mít poze takovou svadbu. Dopadlo to tak, že sme se brali v kostele za přítomnosti pětasedmdesáti příbuzných, většinu z nich ani neznám. Tak ti přeju ať ti to vyjde jak si to představuješ a hodně štěstí v manželství. Jo a jediný co potřebuješ sou dva svědci, občanka a rodnej list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
11.3.05 15:01

Ahoj holky,úplně mi tady čtete z duše.Také tak trošku plánujeme s přítelem svatbu.Já jsem pro nás dva + 2 svědci a konec.Pak to všem oznámit jako hotovou věc..Před půl rokem jsme společně dostavěli domeček a teď se snažíme o mimi..tak chceme aby přišlo do „úplné“rodiny.Přítel se ale bojí své maminky,že by mu utajenou svatbu v životě neodpustila.Já jsem však toho názoru,že je to naše svatba a jakou si jí uděláme,taková bude.Moje maminka mi v mém názoru naopak fandí a pořád mi okukuje prstíky,jestli už tam nemám zlatý kroužek.
Tak jen doufám,že se můj přítelíček umoudří a vezmeme se potají.. :lol: Mějte se všechny moc krásně

Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
11.3.05 15:33

myslím, že oba typy svatby - soukromáxhromadná má své kouzlo a záleží jen na lidech. my jsme měli velkou svatbu o 70 lidech - všechny jsme znali - velká rodina + kamarádi, pohoda, veselo kolem ohně, cimbálka (no jo, taky jižní morava :lol: ) a nedovedu si představit, kdybych se nemohla se všema těma lidma, které mám tak ráda obejmout v den, který byl pro nás tak zvláštní. žili jsme spolu 5 let na psí knížku a pak přišel ten pravý čas (bez těhotenství, bez nucení rodičů, bez finančních či jiných důvodů)a my se zasnoubili a pak za rok vzali. manželství není podle mě jen „ten papír“, je to odvaha přijmout všechny závazky a povinnosti z toho vyplývající. věřím tomu, že lidi se špatnými zkušenostmi s rozvodem nemají příliš chuti znovu do manželství vstupovat příliš veřejně a nedivím se jim a fandím i „osobním romantickým obřadům“. v životě bych si nikoho nedovolila soudit ohledně manželství, protože pocházíme s manželem z dobrých rodinných poměrů, s tchýní máme dobrý vztah i rodiny mezi sebou atd a veřím, že lidi ze špatných rodinných poměrů můžou mít pocit, že papír prostě nepotřebujou :wink:
přeji krásné ofiko sňatky i nesňatky
Cami :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.05 15:44

Ahoj,
já chtěla svatbu my dva a svědci…nejradši v džínách…Nakonec to dopadlo jinak,ale naštěstí vše v dobrém… :D
Kokhina

• Citovat
  • Upravit
2096
11.3.05 16:47

Ahojky, zajímavé téma:)
Je pravda, že já nějak moc nesouhlasím se svatbou „svědci a dost“, asi proto, že obě své svatby jsem měla krásné a nedovedla jsem si představit nemít u sebe svou rodinu. Má druhá svatba byla ještě krásnější než ta první, po krátkém obřadu jsme dováděli na naší zahradě, bylo léto, grilování, kytara…prostě totální pohoda, ač na svatbě byli oba naši rozvedení rodiče i s novými partnery:)
Moje sestra si udělala s manželem svou první svatbu tzv. utajenou, nikdo jsme to nevěděl…a mamku i mě to dodnes moc mrzí. Ani nemluvím o rodičích švagra, to jsou moraváci a víte, jak tam to berou…Ale na naší svatbě, to se jim líbilo…hihi, a nijak jim nevadili ty spoustu příbuzných, ač z tohoto důvodu údajně nechtěli mít velkou tu svou. Myslím si o tom své a jsem moc ráda, že na naší svatbu budeme jak my, tak naši rodiče a kamarádi vzpomínat asi dlouho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.3.05 16:47

Taky jsem chtěla tajnou svatbu o 4 lidech… jenže když jsem se šla podívat na svatební síně, jednu takovou jsem tam viděla… Velká chladná oddací místnost, ticho, smutno, trapno, divno.. připadalo mi to, že se berou narychlo, protože musí.. fakt se mi to nelíbilo…
Oni by rodiče stejně takovou svatbu asi nevzali, nicméně já sama od této verze rázem upustila, měli jsme svatbu s krásnými šaty, kamarády, blbostmi okolo, odjeli jsme v hovnocucu, který kamarádi tajně zařídili jako skvostnou limizínu pro novomanžele.. takže najatá 607 zela prázdnotou a jeli pokresleným, ostužkovaným, ověnčeným fekálním vozem svítivé modré barvy :-) za náma kolona aut a takto jsme dorazili na svatební hostinu.. dost slušný vzpomínky i fotečky :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
9.10.17 12:08

Hrůza ze svatby

Ahojte. Nevím, jestli existuje něco jako fobie ze svatby, ale asi to mám. Od dětství jsem tvrdila, že se nikdy nevdám, jít někomu na svatbu, byť jako host, byla vždy moje noční můra týdny dopředu. Přitom ale manželství jako instituci uznávám a dokonce by se dalo říct, že po tom toužím. Proto jsem vždy chtěla svatbu jen ve dvou + svědci, bez šatů a divadel kolem. Moje rodina s tím je smířená, můj postoj znají, řekla jsem jim na svatbě bratra, ať si to užijou dvojnásob, že to podruhé nezažijou…

No došlo na mě, budu se vdávat, na přelomu 6.a 7.měsíce těhotenství.
Přítel bohužel minisvatbu nechce, chce tam např. babičku, což chápu. Udělali jsme tedy kompromis ve stylu nejbližší rodiny (rodiče, prarodiče, sourozenci s rodinami), bude to odpoledne a potom pouze jídlo a nějaké posezení. Navíc v létě, až nebudu těhotná a budeme mít větší dítko, uděláme ještě nějakou akci /grilovačku pro vzdálené příbuzné a kamarády a bude to jako dodatečná oslava svatby.
To mi přijde jako dostatečná akce.

Já z toho sice hrůzou nemůžu spát, ale když vím, že nebudu muset řešit blbosti typu bílé šaty, trapné hry, zametání třepů, jezení z jednoho talíře před zraky všech a pod. trošku mě to uklidňuje.

Problém je, že přítelova rodina do nás strašně ryje ohledně všech vzdálených tetiček a sestřenic, které jsme nepozvali. Pořád chtějí, ať to ještě změníme, že jim akce v létě nebudou stačit a budou uražení, protože u nich v rodině všichni všechny zvou.
Přitom ale vždycky jsou naštvaní, že tam musí jet, akorát pomlouvají, jak tam měl někdo špatné jídlo / málo jídla / špatnou hudbu.

Já nevím, co dělat, ještě tím, že jsem těhotná, tak si to všechno moc beru, je mi z toho až fyzicky zle. Nejradši bych svatbu zrušila, ale už jsme řekli termín, zamluvili vše a navíc chci tvořit s přítelem a našim dítětem rodinu… jen kdyby to šlo bez toho dne D…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.10.17 12:19

Nedělej ni, udělej si to přesně tak, jak chceš ty. Máš kompromis, nejbližší rodina. Zbytek ať si je uražen třeba do soudného dne. Pokud jim nestačí v létě grilovačka, nemusí jezdit ani na tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33679
9.10.17 12:20

@BlaZenkaB Je to tvoje svatna tak prostě bude taková jakou jí chceš ty a partner :nevim: spolu jste se domluvili a víc bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76737
9.10.17 12:23

@BlaZenkaB ano, jak píše @terinka4444, udělej to podle sebe - už tak jsi přistoupila na kompromis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
9.10.17 12:27

Po svých zkušenostech bych se na to vykašlala. Mě to taky děsilo, protože v naší rodině se svatby dělají i se strýci, tetami a sestřenicemi. My na tolik lidí neměli peníze, tak jsme pozvali jen některé. Někdo nemohl, tak se doplnili lidé, které jsme nejdřív nezvali. Nakonec nám bez omluvy nepřišlo 8 lidí, kteří byli zvaní i na oběd. Čekali jsme na ně před radnicí a přišli na obřad tak, tak. Od manžela jedna rodina se den předem dozvěděla o žádosti o rozvod a moje kamarádka s rodinou prý nedostala oznámení. Přitom jsem ji osobně zvala, holt jsem v tom frmolu zapomněla dát oznámení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
9.10.17 12:47

Ahoj, vdávala jsem se bez rodiny, bez šatů a prstýnků!
Osvědčily nám to ženské z úřadu, vzali jsme se úplně sami…a úplně to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová