Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zeptala bych se nevěsty.
Já měla malou svatbu a i tak se mě moje mamka a svědkyně ptaly, jestli si můžou takové šaty vzít. Obě měly černé a svědkyně i větší výstřih (prsatá) a úplně v pohodě. ![]()
Neee černá ani bílá se nenosí. Ty zelené nebo růžové by byly určitě lepší ![]()
Také mi přijde černá barva vyloženě nevhodná, pokud si ji nevěsta sama nepřeje. Tak se domluv s nevěstou a je to vyřešené.
Hodně záleží na konkrétním modelu, nemáš jejich fotky?
Ale třeba černobílé kombinace bych se nebála - vždyť většina mužů nosí právě tyhle barvy, tak můžeš určitě taky.
Několikrát jsem měla tmavě modré šaty na svatbu a vypadaly moc hezky.
A upřímně, zvlášť pokud nejsi významný host (svědkyně, maminka nevěsty…), tak je každému celkem jedno, co máš na sobě.
Neřekla bych, že automaticky každý černý model je nevhodný. Záleží celkově, jak ty šaty vyniknou na postavě. Jaké jsou doplňky. Takhle se těžko hodnotí, když šaty nikdo nevidí. Mi osobně přijde škoda, že bych se na svatbu navlékla do černé. Ale mám ráda barvy. My chodíme s manželem spolu na svatby. Takže se ladíme k sobě barevně. Zatím po nás nikdo a nikde nežádal určitou barvu. Jemu nejvíc sluší tmavě modré obleky. Takže volím šaty, ať ta barva jde k jeho obleku a kravatě.
Tak podle vašich komentářů asi zvolím ty tmavé zelené, ale budu je muset sešít, jelikož mají výstřih a celkově vrchní díl, který je z nylonu a hýbe se. K šatům je i pásek, bez kterých by vše lítalo pryč, tak to musím trochu sešít. Díky. ![]()
Tak vidíš, že máš řešení. Výstřih trochu úprav a pohoda. Dělám to stejně. Když je někde volný, větší výstřih. Tak to nenápadně chytnu nití. Už se člověk nemusí bát, že vypadne, co nemá.
Já jsem byla na svatbě v černých šatech s jemným světlým vyšíváním (ale jen dole, většina černá), nevěsty jsem se ptala předem a neměla s tím problém. Vzala jsem si k tomu nude doplňky a na obřad a focení světlé sacko. Nešlo by to vyřešit podobně?
Ahoj!
Chtěla jsem se vás zeptat, zda se hodí tmavé šaty na svatbu? Mám buď černo-bílé, čistě černé, nebo černo-hnědé (takové flekaté). Nerada nosím jiné barvy, můj šatník je pouze bílá, šedá, černá, béžová. Myslíte, že by černo-bílé byly velký problém? Na svatbě kde jsem byla nedávno měli dokonce dané to, že všichni v černém, jenom nevěsta v bílém a na fotkách to vypadalo fakt hezky.
Každopádně mám třeba i lahvově zelené, růžové nabírané šaty, krátké modré, ale úplně je nechci. Maximálně zvažuji ty zelené, ale nebude to ono.
Díky moc za rady.