Nemůžete najít kamaráda pro dítě

26
9.8.24 21:05

Nemužete najít kamaráda pro dítě

Ahoj, touto formou bych chtěla najít maminky s dítětem podobného věku, jako je ten můj, Bohužel v našem okolí jsou jen starší děti, trhá mi to srdce, když vidím jak starší dětí ho odhánějí od sebe, přitom on je hodný a rád dělí se. Synovi jsou dva a 9 měsíců. I když chodíme na hřiště a potkáváme jiné maminky, tak nejsou moc kontaktní, asi máme smůlu. Má to někdo taky tak nebo si to beru až moc k srdci? Dnes jsem fakt kvůli tomu brečela a už nevím jak mu mám pomoct, je to jen kluk co chce mít s kým si hrát:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5956
9.8.24 21:40
@Eevee3 píše: Více

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
10.8.24 13:44

Nemam to tak. Děti se začaly kamarádit až ve školce. Domte doby nikoho nijak zvlášť nevyhledavaly. Syn ani v te školce o děti nestal, byl raději s dospělými.
Tak si najdete nějaké kluby nebo školičku a chodte na dejake aktivity… na ulici se asi moc neskamaradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.8.24 14:43

A odkud jsi? Někdy je to těžké, už jsem zažila i nějakou blbku, která byla s klukem na firstbike v parku a můj kluk si s ním chtěl hrát. Jezdili spolu, honili se. A ona pak přišla před toho mého a řekla mu, ať za nim nejezdí, že má doma kojence a teď si užívají čas spolu. 8o
Fakt jsem hleděla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
10.8.24 15:30

Ještě počkej. Je ještě dost malinký na to, aby " měl kamaráda". Ono to přijde s věkem samo. Ještě ani ve školce si ty nejmenší děti nehrají spolu, ale spíš vedle sebe. A zatím jsi pro něj kamarád hlavně ty. Asi hledáš spřízněnou duši i pro sebe, abys neseděla na tom hřišti sama, že? Já to úplně chápu, jsem taky ráda, když se tam vyskytne někdo s věkově podobným dítětem, s kým můžu prohodit pár slov. A máš pravdu, moc kontaktní lidé dneska nejsou. Alespoň ne ve velkém městě, možná na vesnici je to jinak. Náš už je předškolák, ale že by měl nějakého stálého kamaráda, to taky nemá. Počítám, že to přijde až se školou. A nebreč kvůli tomu, on určitě nešťastný není, má vás a rodinu a to je nejdůležitější :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.8.24 17:24
@Dollorres píše: Více

A co je na tom nepochopitelné? Asi má málo prostoru být sama se starším dítětem, tak po chvíli kontaktu s vrstevníkem si taky chtěla ho chvíli užit sama.
Proč kvůli tomu ji nazýváš blbkou?
Třeba to dítě má kontakty s vrstevníky jinde ( jindy ).

• Citovat
  • Upravit
6381
10.8.24 17:46
@kocourGarfield píše: Více

Protože si oba spolu hráli a bavilo je to. Něco jinýho by bylo, kdyby se to tomu jejímu nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
10.8.24 18:49

@Dollorres tak kvůli tomu přeci nemusí být blbka. Tak jestli měla třeba pro to dítě hodinu, dvě za týden, dva, tak se dá pochopit, že je nechtěla věnovat celé aktivitě s neznámým dítětem a chtěla si tu aktivitu užit sama s dítětem.
Nebo pro mě to je celkem pochopitelné. My si se synem na odrážedle povídali, hráli různé hry, ukazovali a tak …. Měl ho rád, často ho využíval jako rychlý dopravní prostředek místo chůze ( ujel na něm km denně ).

• Citovat
  • Upravit
76590
10.8.24 19:01

v dnešní době je pořád víc a víc přemrštěných matek, je to vidět i tady na emiminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22492
10.8.24 19:12
@Eevee3 píše: Více

Nejsi tehotna? Brecet kvuli tomuto je dost precitlivele. Jdete do nejakeho mistniho materskeho klubu. Tam se clovek spise seznami. Ve skolce dalsi prilezitost. Pak takove ty akce jako den deti, louceni s letem, den Zeme atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22492
10.8.24 19:15

Asi hormony. Normalne je clovek rad, kdyz si dite najde kamarada, trebaze jen na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
10.8.24 19:33
@Buba mara píše: Více

S tim nesouhlasim. To je zrejne dite od ditete. Ja mam stejne starou dceru, na hristi si rozhodne nechce hrat se mnou a vyhledava deti, jakmile nejaky prijde, bezi k nemu, zacne skakat dva metry vysoko a uz rika ahooj ja jsem xxx pujdeme si hraaat. Posledni mesic je az moc doterna na ty deti, ne kazdy dite je na tohle zvedavy a me ji je taky lito, protoze to fakt vyhledava vsude. Vidi dite a je stastna a chce si hrat - honit se, klouzat se, jit na pisek. A chodi tam prave i ty deti, co o to nestoji a radsi si hriste obejdou s tou mamou a jsou v klidu. Navic u nas, jeste kdyz ty deti pak odchazej, tak odchazi s nima a kdyz reknu, ze my ale nejdeme, tak hysterak, ze deti odchazej. Taky bych pro ni potrebovala nejaky podobne stary dite a rozhodne to neni tim, ze bych hledala spolecnost ja, ja sem spis introvert, ja to nepotrebuju. Ale ji je mi taky fakt lito, do skolky muze az od narozenin a uz se moc tesi. A nekdy lituju i tech deti, protoze je nekdy otravuje proste az moc a ja jen vysvetluju a vysvetluju. :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
10.8.24 19:52
@kocourGarfield píše: Více

Mě to třeba urazilo, relativně hysterická reakce. Mě třeba první, co mě napadlo bylo, že ji nejsme “dost dobří” nebo má prostě problém s mým dítětem nebo semnou. A to jsem na ni vůbec nereagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
10.8.24 20:45
@Buba mara píše: Více

Mé děti si ve dvou letech s jinými dětmi hráli už dávno a kamarády potřebovali. Starší mělo kamaráda oskara. Když pak šli každý jinam, dlouho byli noví kamarádi nazývaný oskarem. Kolem 3 pak proběhlo i něco jako první láska (bohužel neopětovaná :lol: ). Děti jiné děti fakt potřebují. Mít kamarády až ve školce se mi zdá strašně pozdě.

Zakladatelko, my si vždycky nějak někoho našli a pak si domlouvali " randíčka". Ono to ani nemusí být dítě stejného věku, umí si hrát i s mladšími a ke starším vzhlíží. Akorát aspoň ze začátku je lepší jeden na jeden. Co zkusit pozvat nějakou maminku na společné hraní? Nebo si i napsat inzerát. I tady na emimi si někdy maminky hledají kamarádky s dětmi. Akorát pak moc neřešit odmítnutí - někdo prostě nikoho novéhk nepotřebuje a je to ok. Nebo co nějaký kroužek? S dvouleťákem lze dělat ledacos. A nějakou maminku z kroužku zkusit pozvat na hrací rande.

• Citovat
  • Upravit
6655
10.8.24 20:52

A nejsi pak blbka ty? Poněkud přecitlivělé, ne? Proč by tohle mělo člověka urážet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný