Svaz mladých komunistů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
15.12.11 19:15

Svaz mladých komunistů

Hledala jsem informace o L. Berijovi a narazila jsem na stránky Svazu mladých komunistů. Pozor! Ustavující sjezd se uskutečnil v listopadu 2008. Zajímalo by mě, co k tomu ty lidi vede. Potřeba být zajímavými, odlišovat se, provokovat? Nebo opravdu věří v naplnění ideálů komunismu? Musí přeci vědět, že komunismus jako ideologie se stejně jako nacismus neosvědčil. Nechápu.
Osobně mi to připadá spíš jako jedna velká trapárna-šaškárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
15.12.11 19:18

Je to idealismus jako každý jiný..
A jim se zase zřejmě neosvědčil kapitalismus :mrgreen:
Mě je vždy strašně směšné, když je taková mládež třeba v zemích, kde komunismus nebyl ( Francie atd)..To je možná více pochopitelné, ale též velice úsměvné.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.12.11 19:22

Existuje slavný citát:

Kdo nebyl ve dvaceti komunistou nemá srdce…
Ale kdo jím zůstal i ve třiceti nemá mozek. :)

Myšlenka komunismu (odhlédnuto od reality) je moc pěkná a lákavá - jen jaksi nepočítá s normálními lidmi - a tak je naprosto nereálná. Tak, a teď to zase schytám :D:D:D:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vydřice
15.12.11 19:25

Lesi souhlasim, myslenka je krasna a jako kazdou krasnou myslenku ji zkazili lidi :lol:
Evo komunismus se stejne jako nacismus neosvedcil-no a vidis, kolik lidi (mladych lidi) je dnes schopno zvedat pravice do vysky :roll:

• Citovat
  • Upravit
12154
15.12.11 19:25

Já si myslím, že oni tomu spíš věří. Jako nacisté existují dál, tak i komunisté a vlastně jakýkoliv ideologický směr má své nástupce, pokračovatele. Vždycky se najde někdo, kdo ten nebo onen směr rozdýchá k životu.
A čekají, kdy nám ostatním předvedou, že zrovna jejich směr má smysl. Prostě čekají na svou chvíli. Mezitím nějak prostě naplňují svůj program…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
15.12.11 19:29

Lesino ale co bys schytala… máš recht, ale i ty nejhezčí myšlenky jsou zneužitelné tím nejhorším způsobem.

Ale taky mi mozek zůstává stát, že u nás něco takového existuje. Ale co, hlavně ať nevyhrávají volby, jinak ať se děcka pobaví. :roll: Ideologie jsou ták lákavé a člověk nemusí vůbec přemýšlet, co je správné a co ne. Hezky všechno na talíři pod nos dané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
15.12.11 19:30

Lesino, výbornej citát! :P (hezky do toho zapadá česká literatura minulého století ;) )
Hele já to taky nechápu, ale říkat, že je to stejně neosvědčený režim jako byl nacismus je sice pravda, ale nácci teď stále právoplatně existujou a přijde mi, že se nad tím pohoršuje stále méně a méně lidí :nevim: navíc si myslím, že pro někoho komunismus prostě byl pohodlnej a když vezmu svoje vrstevníky (20-25let), tak se svými požadavky co mají bych se ani nedivila, kdyby komunisty volili :mrgreen: já okolo sebe totiž jen slýchám: chci práci, ale abych tam ideálně nemusel být ani o minutu navíc, chci jistotu, nechci se mo předřít…

• Citovat
  • Upravit
sterezie
15.12.11 19:31

Vydřice mě předběhla :P

• Citovat
  • Upravit
14809
15.12.11 19:41

No já právě ani zase nic tak moc hezkého na komunismu nevidím ani jako na ideologii, stejně jako nic pěkného nevidím na nacismu. Samozřejmě jsem dalek toho tvrdit, že dnešní doba je nějaká idyla. Nicméně jak komunisté, tak nacisté otevřeně hlásí boj proti určitým skupinám obyvatel. Docela zajímavá kniha na toto téma je Mlynářův Mráz přichází z Kremlu. Je to celkem snadné na pochopení. Mlynář tam vysvětluje, co je tenkrát vedlo k tomu, stát se komunisty, dokonce stalinisty. Jenže to bylo koncem 40. a začátkem 50. let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
15.12.11 19:42

Když nebudu brát to že to bylo sprzněno lidmi, tak tam jsou i dobré prvky, např povinost pracovat.
Na základce jsme měli ředitelku, měla nás na občanku ta uměla tak krásně vypravovat, všichni jsme jí to věřili a chtěli jsme být komunisti :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vydřice
15.12.11 19:42

sterezie ja ted od vrstevniku vetsinou slysim jen: chtel bych praci (ty dodatky uz nemaji smysl, to uz je mooc velka utopie :mrgreen: )
Evi ale jo, ma to krasny stranky, vsechno je vsech, vsichni pracuji pro dobro vsech, zadne valky (o co bojovat, kdyz mas vsechno, stejne jako ten vedle)…ale to chce jit do podstaty…marx, engels…zbytek nebrat :lol:

• Citovat
  • Upravit
Vydřice
15.12.11 19:46

Hodi vidis a zrovna tohle tu celkem fungovalo :think: (to s tou povinnosti pracovat)

• Citovat
  • Upravit
23847
15.12.11 19:49

:mrgreen: Mně přijde vůbec trapný být členem politické strany - jakékoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
15.12.11 19:55
sterezie píše: … ale nácci teď stále právoplatně existujou a přijde mi, že se nad tím pohoršuje stále méně a méně lidí :nevim:

Sterezie, nediv se tomu. Lidi jsou naštvaní a když bych to řekla na plnou hubu proč (admini to stejně asi smažou), tak bych byla za rasistu.
Ale je to prostě o tom, že Češi se cítí být jaksi diskriminovaní.
A jelikož znám (třeba) detaily, co se všechno našlo v jistém vyhořelém domě, chce mi blít z toho, jak to museli všichni zúčastnění záchranáři zakamuflovat a nemluvit o ničem, jinak by si Česká republika uřízla snad tu největší ostudu, ne-li mezinárodní skandál.
Povídala jsem si s jedním kamarádem hasičem, který se osobně zúčastnil hašení toho domku, takže to mám z 1. ruky a ne blbé kecy JPP (jedna paní povídala).
Ale velmi se omlouvám, koho opět pobouřím. A omluva za odbočení od komunistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.11 20:09

Mě ani tak mladí zapálení svazáci neštvou..Ale regulérně mě štve komunistická strana, která dál funguje, lidé jí volí a ona se tváří jakoby se nechumelilo..A když se jí to hodí, má plnou hugu DEMOGRACIEÉ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová