Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poprvy v zivote jsem bez vanocni nalady. Mozna to bude tim silne NEvanocnim pocasim. Normalne v tyhle dobe si uz poustim koledy, vonim byt frantiskama, mam hotovou vanocni vyzdobu - vetve atd. a skoro uklizenej byt. Letos ani nahodou. A myslim, ze to nebude jen tim, ze mam malyho prcka.
A jak jste na tom vy?
Hmmm holky nevím, ale právě na toto téma jsem se dneska bavila s moji mamkou…
Přijde nám, že dřív byly domy ověšené, vyzdobené svítivé a když například projdu naší ulicí tak tam pomalu žádná výzdoba neni…
Dneska byla na kupovat a říkala, že dřív všude zněly koledy, obchody vyzdobené a dnes prý lidí malo, koledy žádné a ta výzdoba obchodů taky nic moc.Spíš nic než moc ![]()
Příspěvek upraven 13.12.11 v 16:44
asi jsem na tom naopak,mám roční dcerku a právě proto si letošní Vánoce užívám,mám vyzdobený byt,napečeno,částečně uklizeno.Opravdu se těším ![]()
tak já se třeba taky těším, ale spíš si všímám okolí, že je letos nějaké vláčné ![]()
Terezx píše:
Gabii, tak doufam, ze pristi budu prozivat jako ty:)
Já se těším strašně moc. Vánoce jsou můj nejoblíbenější svátek. I když výzdobu neprožívám. Ale kvůli dětem v každém okně něco svítí. A po tmě chodíme na procházku okukovat světýlka v okolí. Co taky jinýho v takovém počasí venku dělat.
No a právě proto bych taky řekla, že letos tolik oken nesvítí.
Ale těším se, těším. Letos už to vzalo i mladšího syna, tak to bude opravdu radost.
mikelka píše:
to chce svařáka a Karla Gotta
Přesně svařáček
![]()
Mě na vánoční náladu pomohlo jít do města - Staromák, Václavák…všude je to tak hezky vánoční, samá světýlka, všude voní punč a pečené kaštany
Taky všechny nákupáky jsou nádherně vyzdobený…hmmm ![]()
Jsem na tom stejně,poprvé strávím Vánoce bez mamky,a úplně někde jinde než celý život.Je to pro mě změna.Né že bych byla na ní zavislá,ale bude mi divně.
já to mám jako ty. Aj ten vaječnej koňak co mi přivezla máma na Vánoce už mám vypitej
Františky mám někde ještě z minula
a jediná výzdoba v bytě je svícen v okně (dobře slouží jako lampička) a pomeranče (jestli se to dá počítat
)
Mně dneska volala švagrová, jak to uděláme příští týden a já přísahám opravdu nevěděla, o čem mluví
Musela mi říct, že jsou Vánoce. Jedu si zítra pro manžela do nemocnice po úrazu, Vánoce mě letos míjí..
no já bych potřebovala poslat kousek Vánoční nálady
letos poprvé nic nestíhám,jediná výzdoba zatím jen adventní věnec co jsem udělala teprve teď v neděli
o úklidu ani nemluvě
ale kvůli malému se do toho všeho pustím nejpozději o víkendu,jen doufám,že mě přejdou ty celodenní nevolnosti ![]()
Tak já mám hafo světýlek na balkoně (na stromečkách a na zábradlí) už od konce listopadu. Stejně tak adventní věnec na dveřích. Koledy pouští tříleťák - sebere mi CD ze stojanu, vyleze si na židli k okenímu parapetu kde stojí přehravač a pustí ho. Pak mě ještě nutí s ním na ty koledy tancovat.
Cukroví nepeču (fasuju od babiček
), ale na provonění bytu jednu várku vanilkových rohlíčků udělám…
Prostě: jaký si to uděláš, takový to máš. To že není sníh mi nevadí, na Vánoce nebyl už hodně dlouho, takže mi to ani tak nepřijde…