Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, zajímalo by mě
1. kolik jste měli plánovaný rozpočet na děti
2. jaký je reálný
Já jsem totiž trošku v rozpacích, že zas moc utrácím
, protože kupuji vlastně jen dětem (ještě 2 neteřím), s manželem si dáváme osobní dárky, zbytku rodiny rukodělné
… no a tak se u dětí nějak nedržím
, tak chci vědět jeslti to některá máte taky tak.
Vánoce pro mě znamenají stromeček a pod tím moooc dárků pro děti
… na tom si zakládám. Protože jednou za rok takovou „nevýchovnou“ věc udělat můžu…
Mam to stejne- pro deti mam zatim za cca 3-4 tisice a minimalne 2000 jeste pocitam, jinak uz jen babicky a neter se synovcem. Neco malo uz nakoupil manzel- to bude pro teticky a strycky.
Jinak, ac se snazim byt spravedliva, tak vic penez padne za Klarku, ale to je asi normalni, jinak pocetne budou mit darky stejne
kikina2004 píše:
Mam to stejne- pro deti mam zatim za cca 3-4 tisice a minimalne 2000 jeste pocitam, jinak uz jen babicky a neter se synovcem. Neco malo uz nakoupil manzel- to bude pro teticky a strycky.Jinak, ac se snazim byt spravedliva, tak vic penez padne za Klarku, ale to je asi normalni, jinak pocetne budou mit darky stejne
Jo, tak to je tak nějak co mám já. Já mám zatím za 4tis a pak se koupí jen co padne do oka v „akcích“.
S tím rozdělováním to mám taky docela těžké, starší má zase dražší dárky, takže jich má méně než mladší…
Mám to stejně, starší má za víc peněz. Mladší zase víc dárků. Vloni to kluk počítal jestli mají stejně, no letos mu to musím vysvětlit, že on má za víc peněz. Snad to pochopí. Jo a už jsem si řekla, že snad všechno mám nakoupené, ale jak někam zajdu nebo jedu a uvidím něco, tak se neudržím. Říkám si, že toho mají fakt už dost,ale… ![]()
Holky a jaky mate vekovy rozdil mezi detma?????? ja uz ted pocitam, ze kazdy ma aspon 6 darku, citam pro kazdeho jeste 2, a kdybych chtela jeste vic pro Matyho, aby „predehnal“ Klaru, tak z toho bude akorat doblblinkovanej. Kolik vlastne pocetne darku pro deti mate???
Tak my máme koupeno pro děti asi tak za 4-5tisíc,myslím,že ještě jeden tisíc padne a končíme......jinak se snažíme aby oba dva měli na počet stejně,tak zatím nám to vychází:)
Mezi sebou si dáváme drobnosti nebo kupujeme něco většího do domácnosti,jak to zrovna vyjde…letos notebook
Rodičům nechávám dělat kalendáře,jinak se to zrušilo.
Mám to bohužel nastavené úplně stejně, stromeček a plno dárků. Vždy jsem utratila jen za dceru okolo těch 5.000. Tak uvidím letos, ale už jsem u obou asi na těch 5.000 a to skoro nic nemám, ale koupili jsme dceři dotykáč, tak to proto, takže ještě minimálně 3.000 počítám ![]()
Koukam, ze cenove jsme zatim vsechny stejne
jako ja kdyz rekla manzelovi, kolik mam na deti, tak se zhrozil, ovsem kdyz jsem mu ukazala ceny par darku, tak pochopil ![]()
kikina2004 píše:
Holky a jaky mate vekovy rozdil mezi detma?????? ja uz ted pocitam, ze kazdy ma aspon 6 darku, citam pro kazdeho jeste 2, a kdybych chtela jeste vic pro Matyho, aby „predehnal“ Klaru, tak z toho bude akorat doblblinkovanej. Kolik vlastne pocetne darku pro deti mate???
Mám mezi nima 3roky rozdíl.....a pro každého tuším mám zatím 6-7dárků a dva společné
To můj je v tomhle hroznej, zvyklej z domova na jeden dárek, jsou to každoroční boje ![]()
Pavlínka05 píše:kikina2004 píše:Mám mezi nima 3roky rozdíl.....a pro každého tuším mám zatím 6-7dárků a dva společné
My máme rozdíl 13let, tam společnej dárek nehrozí ![]()
Pro malou mám 7 dárku - většinou takové maličkosti (jako knížka, provlékací pejsek, magnetická tabule, atd.) - cenově odhadem kolem 1500. Ty větší dárky (kočárek pro panenku, odrážedlo, lego DUPLO) kupujou babičky a prababičky. Takže na nás zůstali jen maličkosti.
ahoj, tak ja mam pro deti nakoupene darky taky zhruba za 4 tisice, ale zatim jsou to prevazne darky pro starsi dcerku, jeste chci koupit par darku mladsi, pocitam, ze se castka jeste tak o 2-3 tisice navysi. puvodne jsem chtela utratit kolem 5ti tisic (za darky pro deti). vekovy rozdil mezi detmi je 11 let. ![]()
Ahoj, my jsme utratili něco okolo 1.500 a dalších cca 1.500 prarodiče.Kubovi je 18 měsíců a kdyby v tom nebyl mluvící pejsek a odrážedlo tak by to bylo míň.Zatím toho moc nepotřebuje a dárky jsou vlastně plastový hračky co moc nestojí.