Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslí tohle vláda opravdu vážně? Co na to říkáte??
Tak to je teda neohrázný vrchol tohleto!
Tohle teda nééééé
To snad není ani pravda, co všechno si můžou dovolit. Doufám, že tohle nebude nikdy reálné ![]()
peggy.sl píše:
Myslí tohle vláda opravdu vážně? Co na to říkáte??http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Můj mudr třeba nemá ani páru jak si žiju,takže nevím,jak toho chtějí docílit ![]()
Nechápu, kde by doktor k některým takový údajům asi přišel… Teda nedávno jsem se bavila s gynekologem, že stavíme barák, bo mi tvrdlo břicho po rozbíjení šalování, ale počítám, že si to nikam nepsal
![]()
Jo, už to vidím, půjdu k doktorovi a místo: „co vás trápí“ se zeptá: kolik pokojů má váš byt? ![]()
Katka86 píše:peggy.sl píše:Můj mudr třeba nemá ani páru jak si žiju,takže nevím,jak toho chtějí docílit
Myslí tohle vláda opravdu vážně? Co na to říkáte??http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Vymysli nejaky chytry formular, ktery kdyz nevyplnis, nebudes osetrena
. Neco jako ted vsude clovek automaticky podepisuje souhlas se zprac.osobnich udaju (podepisovala jsem min.tyden i v KIKA na objednavce na usiti zaclon
). Otazkou je, jak koho donuti tam psat pravdu. Je to cele nejaka zhovadilost.
To neprojde to jsem klidná, lékařské tajemství, zákon a etika neumožňuje nahlížet komukoli kromě lékaře a tebe do zdravotní dokumentace. Lékař nemá právo se tě ptát na tvé rodinné, majetkové, pracovní poměry pokud se to netýká přímo tvého konkrétního zdravotního problému. Takže i kdyby do té karty něco napsal nikdo z těch blbounů k tomu přístup mít nebude a tak i kdyby to náhodou prošlo tak bohudík za etický kodex lékaře.
papavlinka33 píše:
To neprojde to jsem klidná, lékařské tajemství, zákon a etika neumožňuje nahlížet komukoli kromě lékaře a tebe do zdravotní dokumentace. Lékař nemá právo se tě ptát na tvé rodinné, majetkové, pracovní poměry pokud se to netýká přímo tvého konkrétního zdravotního problému. Takže i kdyby do té karty něco napsal nikdo z těch blbounů k tomu přístup mít nebude a tak i kdyby to náhodou prošlo tak bohudík za etický kodex lékaře.
Oni se doktoři s lékařským tajemstvím moc nepářou už teď, takže bych věřila všemu.
papavlinka33 píše:
To bych si nebyla tak jista, jestli jsi cetla peclive (mozna to bylo v diskusi pod clankem, ted nevim), tak udajne statni urednik nahlizet smi.
Ale ja nevim, kdovi, co je to zase za vymysl, ja se budu rozcilovat, az to bude realny ![]()
Peggy, to teda nepářou. Jednou jsem tu řešila, jak lékařka přes telefon vyslepičila zdravotní stav mého muže jeho nadřízené v práci (prohlídku si zaměstanvatel nežádal ani neplatil).
peggy.sl píše:papavlinka33 píše:Oni se doktoři s lékařským tajemstvím moc nepářou už teď, takže bych věřila všemu.
No nevím jakou máš zkušenost, nevyvracím ti to, ale já vím co je Hippokratova přísaha i etický kodex, a jsem si jista že pokud někdo takový návrh ve sněmovně jen vznese tak se lékaři vzbouří a dosavadní akce druhu Děkujeme odcházíme bude jen slabý odvar.
Kaczenka píše:
Peggy, to teda nepářou. Jednou jsem tu řešila, jak lékařka přes telefon vyslepičila zdravotní stav mého muže jeho nadřízené v práci (prohlídku si zaměstanvatel nežádal ani neplatil).
Přesně tak. A systém zdravotní dokumentace v nemocnicích vedený přes počítače a přístupný v síti je taky lahůdka. Kdejaká uklízečka si může v klidu počíst. ![]()