Tak tohle už vláda přehání...:-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
28.11.11 14:50
JustynaSvobodova píše:
média to v tom článku dost zveličují aby co nejvíc zaujaly,pro vaší informaci jde asi jen o izip

Bohužel zveličování v tomto státě znamená, že základ článku projde a ten zbytek se bude prosazovat v dalších měsících :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
28.11.11 14:50

tohle se tu už řešilo zhruba před dvěma měsíci a můžu říct, že to nikoho nezajímalo.

Mě by zajímalo, jak to chtějí ověřovat, že to co pacient řekl, je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
28.11.11 14:53
nakukovatelka píše:
papavlinka33 píše:
nakukovatelka píše:
papavlinka33 píše:
To neprojde to jsem klidná, lékařské tajemství, zákon a etika neumožňuje nahlížet komukoli kromě lékaře a tebe do zdravotní dokumentace. Lékař nemá právo se tě ptát na tvé rodinné, majetkové, pracovní poměry pokud se to netýká přímo tvého konkrétního zdravotního problému. Takže i kdyby do té karty něco napsal nikdo z těch blbounů k tomu přístup mít nebude a tak i kdyby to náhodou prošlo tak bohudík za etický kodex lékaře.
To bych si nebyla tak jista, jestli jsi cetla peclive (mozna to bylo v diskusi pod clankem, ted nevim), tak udajne statni urednik nahlizet smi.
Ale ja nevim, kdovi, co je to zase za vymysl, ja se budu rozcilovat, az to bude realny :lol:
Možná že státní úředník nahlížet smí, ale je tam díra, pač lékař mu to nahlédnutí bez souhlasu pacienta umožnit nemusí a také se může odvolat na již zmíněný kodex. Nahlížet může bez souhlasu lékaře a pacienta pouze ve velmi závažných případech pouze policie a na to jsou velmi přísné normy a posudky.
To mas jiste pravdu, ja se nepřu, ale kez by to tak i fungovalo ve skutecnosti. Myslis to dobre, ale mne se to zda trochu naivni - nechci Te urazit :kytka:

neurážíš mě, já ti rozumím, z pohledu obyčejného člověka(pacienta)to vypadá jinak, já v tom pracuji tak vím jak to chodí i z druhé strany, věřte nebo ne lékař je téměř vždy na straně pacienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
28.11.11 14:57

nemůžu si pomoct, ale připadá mi to jako novodobé STB, fakt si myslím že to neprojde odporuje to spustě zákonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
28.11.11 15:04

co na to říct.. je to protiústavní. Podle mě to neprojde.. a na co by potřebovali? Vždyť už mají facebook :palec:

Na jednu stranu je zajímavé, že tohle by hromadu lidí zvedlo ze židle. Takových lidí, kteří dávají na fb fotky svých nahatých dětí, píšou tam, že je bolí hlava a kolikrát máme skoro porod v přímém přenosu… :nevim: to si jako myslí, že nějaké heslo je ochrání před lidmi, kteří tyhle informace schraňují? To snad neee :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.11.11 15:06
Ali88 píše:
co na to říct.. je to protiústavní. Podle mě to neprojde.. a na co by potřebovali? Vždyť už mají facebook :palec:Na jednu stranu je zajímavé, že tohle by hromadu lidí zvedlo ze židle. Takových lidí, kteří dávají na fb fotky svých nahatých dětí, píšou tam, že je bolí hlava a kolikrát máme skoro porod v přímém přenosu… :nevim: to si jako myslí, že nějaké heslo je ochrání před lidmi, kteří tyhle informace schraňují? To snad neee :zed:

A koukám,že ty nejsi výjimka
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
28.11.11 15:09

zoubky: jak se to vezme.. :mrgreen: a nějaký jejich formulář je mi upřímně řečeno úplně jedno, protože je mi jasný, že si stejně zjistí, i kdy jsem byla dnes čurat, když to budou chtít vědět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.11.11 15:12

A proc by to nemelo projit ??
Vzdyt tam jasne pisou ze uz to proslo parlamentem,i kdyby to senat vratil,tak parlament to prehlasuje a ze by to nepodepsal Klaus ?? No to celkem pochybuju.
A lidi,ty si ponadavaji a za chvili nad tim mavnou rukou

• Citovat
  • Upravit
50725
28.11.11 15:13
Ali88 píše:
zoubky: jak se to vezme.. :mrgreen: a nějaký jejich formulář je mi upřímně řečeno úplně jedno, protože je mi jasný, že si stejně zjistí, i kdy jsem byla dnes čurat, když to budou chtít vědět :lol:

Jestli to napíšeš na FB,tak rozhodně jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.11.11 15:24

A k čemu státu vlastně bude ,že bude vědět, že někdo měl 5 potratů, obě babičky chlastaj a strejda se zastřelil??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.11.11 15:29
Lizbeth píše:
A k čemu státu vlastně bude ,že bude vědět, že někdo měl 5 potratů, obě babičky chlastaj a strejda se zastřelil??? :nevim:

to nebude pro stat,ale pro ruzne nadnarodni koncerny,ktere diky tomu mohou vyvijet svou vyrobu a ziskavat finance,pro pojistovny,pro zamestnavatele,kteri diky tomu mohou cloveka nezamestnat,bude to slouzit vydirani
zkratka tenhle zkorumpovany stat bude mit jeste vetsi pravomoce na pachani svinstva
a kdo se k tomu bude chtit dostat ,tak pekne tem co to budou drzet zaplati

• Citovat
  • Upravit
5911
28.11.11 15:33

Angua: z mých zkušeností vyplývá, že to tam nemusím ani psát.. stačí, když na ten záchod prostě půjde.. policie i můj exmanžel mě v tomhle směru dost proškolili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.11.11 15:49
JustynaSvobodova píše:
média to v tom článku dost zveličují aby co nejvíc zaujaly,pro vaší informaci jde asi jen o izip

Ty woe 8o ono se do Izipu budou uvádět i majetkové poměry??? Jinak to, že Izip nebude dvakrát zabezpečený, co se úniku informací týče, to by mne ani tak nepřekvapovalo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.11.11 15:49
Ali88 píše:
Angua: z mých zkušeností vyplývá, že to tam nemusím ani psát.. stačí, když na ten záchod prostě půjde.. policie i můj exmanžel mě v tomhle směru dost proškolili :lol:

A jak se to zjistí? Prozraď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
28.11.11 15:51
Angua píše:
Ali88 píše:
Angua: z mých zkušeností vyplývá, že to tam nemusím ani psát.. stačí, když na ten záchod prostě půjde.. policie i můj exmanžel mě v tomhle směru dost proškolili :lol:
A jak se to zjistí? Prozraď :mrgreen:

Stejně jako plynoměry a elektroměry se budou povinně instalovat ho*noměry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová