Svědek na svatbě

6895
21.2.11 11:27

Svědek na svatbě

Ahoj holky.chtěla jsem se zeptat,myslíte,že může mit nevěsta 2 svědkyně?vím že ve francii to možné je a chtěla jsem vědět jestli je to možné i u nás.ségra by totiz chtěla mít stojí kamarádku a mne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
361
21.2.11 11:52

Myslím, že to určitě možné není - přikládám část zákonu o rodině: § 3
(1) Manželství se uzavírá svobodným a úplným souhlasným prohlášením muže a ženy o tom, že spolu vstupují do manželství učiněným před obecním úřadem pověřeným vést matriky, popřípadě úřadem, který plní jeho funkci (dále jen „matriční úřad“) nebo před orgánem církve nebo náboženské společnosti, oprávněné k tomu zvláštním předpisem.
(2) Prohlášení se činí veřejně a slavnostním způsobem v přítomnosti dvou svědků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
21.2.11 12:15

Tak to je škoda:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
21.2.11 12:25

A proč by to takhle nešlo? Svědkové mají být dva - je jedno „čí“ jsou :wink: Takže pokud se ženich vzdá „svého“ svědka ve prospěch té druhé svědkyně, tak v tom fakt problém nevidím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
21.2.11 12:36

a oč jde - abyste byly obe zapsane v matrice? Pokud ne, potom je jedno, kolik lidi si za novomanzele stoupne pri obrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
21.2.11 12:37

To se asi nevzdá.ten svědek je pro ženicha hodně důležitý člověk.ale to neva.tak třeba půjdu jako svědek na jejich druhé svatbě.budou mit totiz asi ještě jednu u nich.není čech.tak třeba později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 08:06

Dotaz z jiného soudku… Pozvali byste na svatbu i rodinu svědka? Jakože když mi půjde nejlepší kamarádka, má s ní přijít i manžel a děti? Vím že to není povinnost, ale přijde mi to skoro jako slušnost. Mám dilema…

• Citovat
  • Upravit
80107
1.2.23 08:10
@Anonymní píše:
Dotaz z jiného soudku… Pozvali byste na svatbu i rodinu svědka? Jakože když mi půjde nejlepší kamarádka, má s ní přijít i manžel a děti? Vím že to není povinnost, ale přijde mi to skoro jako slušnost. Mám dilema…

jak píšeš, není to povinnost, ale je to slušnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
1.2.23 08:15
@Anonymní píše:

Tak záleží. Pokud máte svatbu ve 4 lidech, tak je nezvy. Pokud ve 30 hostech, už by to chtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
1.2.23 08:24
@Anonymní píše:

Já je pozvala všechny, ani mě nenapadlo, že bych neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
1.2.23 08:28

Ja zvala :nevim: Mela jsem kamardaku z detstvi, celou rodinu znam, jeji mala dcera mi delala druzicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3326
1.2.23 08:32

Ano, svatební hostinu jsme měli jen s rodinou, ale svědky jsme zvali samozřejmě i s partnery, děti v té době ještě neměli, ale já bych zvala i s dětma. Přišlo by mi to blbý, když dávám někomu pozvánku, beru to automaticky tak, že zvu celý pár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
1.2.23 08:34

No domluv se se svědkyní, jestli tam chce mít dítě a manžela a nebo jestli si chce sama užít párty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
1.2.23 09:24
@Anonymní píše:

Ano, bylo by mi hloupé nepozvat je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30407
1.2.23 09:55
@Anonymní píše:

Pokud je znáš, nevadí ti, tak je slušnost pozvat. Taky jsem je zvala. :-)
Brala jsem to ta, že u těch, kde už jsou rodina, jsem zvala celé rodiny. U jen partnerů jsme jich pár nepozvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný