Svědek na svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31290
1.2.23 10:27

Záleží, jak velkou svatbu chceš, jak ti to bude vycházet do počtů lidí/dětí.
Moje svědkyně partnera nemá a děti sama řekla, že tam mít ani nechce. Když jsem jí nastínila, že preferuju svatbu bez dětí (bez starostí), rovnou mi řekla, že by je sebou nebrala, ani kdybych ji o to požádala :lol:

Jestli je to dobrá kámoška, a vy třeba máte problém s počtem lidí, tak se jí prostě zeptej, třeba ti sama řekne, že půjde klidně bez chlapa, možná i ráda ;)
Za mě by ještě záleželo, jestli jejího muže-partnera znáš, jestli se stýkáte jako rodiny nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
1.2.23 10:34

Podle mě je to o domluvě mezi vámi (tebou a svědkyní), nic víc, nic míň. Žádné co by se asi teoreticky hodilo a slušelo, na to se vyprdni. Pokud bych měla větší svatbu a dostatecnou kapacitu míst, tak bych se své kámošky zeptala, zda chce mít na svatbě i svou rodinu (doprovod) nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.23 10:53

Vubec nechapu jak tě může napadnout pozvat svědka samotného bez jeho manžela, nebo dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
1.2.23 10:55
@kacabus píše:
Tak to je škoda:(

Stát u oltáře s tebou může, ale již nebude nic podepisovat :)

• Citovat
  • Upravit
21910
1.2.23 11:01
@Mamhlucnehosouseda píše:
Vubec nechapu jak tě může napadnout pozvat svědka samotného bez jeho manžela, nebo dítěte.

Taky nechapu. Zvlast, kdyz se jedna o nejlepsi kamaradku a predpokladam, ze jejiho manzela dobre zna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.23 14:16

Asi jsem měla upřesnit, že chceme svatbu jen s nejbližší rodinou - rodiče, sourozenci s rodinou a svědci (chlapovi půjde asi bratr). Kdybychom zvali i kamarády tak je to jasný, samozřejmě že kamarády pozvu včetně partnera a dětí, takhle právě nevím. Ale máte pravdu že bude nejlepší to probrat se svědkyní..
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
758
1.2.23 14:27
@Anonymní píše:
Asi jsem měla upřesnit, že chceme svatbu jen s nejbližší rodinou - rodiče, sourozenci s rodinou a svědci (chlapovi půjde asi bratr). Kdybychom zvali i kamarády tak je to jasný, samozřejmě že kamarády pozvu včetně partnera a dětí, takhle právě nevím. Ale máte pravdu že bude nejlepší to probrat se svědkyní..
Zakl.

Jo, ale svědkyne tam nejde jako,, kamarád,,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
1.2.23 17:08

@Aspera
Jakože, když nemají děti, nejsou rodina? Nechápu, přece i dva lidé (pár) mohou tvořit rodinu, nebo k sobě nějakým způsobem prostě patří..

Z otázce zakladatelky, ano, pozvala bych automaticky nejbližší rodinu svědka/svědkyně, tzn. partnera/partnerku, případně jejich děti.
Ptát se někoho, jestli mám pozvat jeho partnera, mi přijde divné, co na to jako má ten člověk říct? Takže bych se neptala, ale rovnou pozvala, nakonec bude na nich, jak se rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
1.2.23 20:06
@Verruli píše:
@Aspera
Jakože, když nemají děti, nejsou rodina? Nechápu, přece i dva lidé (pár) mohou tvořit rodinu, nebo k sobě nějakým způsobem prostě patří..Z otázce zakladatelky, ano, pozvala bych automaticky nejbližší rodinu svědka/svědkyně, tzn. partnera/partnerku, případně jejich děti.
Ptát se někoho, jestli mám pozvat jeho partnera, mi přijde divné, co na to jako má ten člověk říct? Takže bych se neptala, ale rovnou pozvala, nakonec bude na nich, jak se rozhodnou.

Byli to tak silná partnerství, že se za pár měsíců opět rozešli. Každopádně toho kluka jsme ani jeden nemuseli, tak jsme neviděli důvod ho zvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
1.2.23 20:52
@Anonymní píše:
Dotaz z jiného soudku… Pozvali byste na svatbu i rodinu svědka? Jakože když mi půjde nejlepší kamarádka, má s ní přijít i manžel a děti? Vím že to není povinnost, ale přijde mi to skoro jako slušnost. Mám dilema…

Rozhodně ano. Pozvánku jen pro mě chápu jen na roučku se svobodou či dámskou jízdu, sraz ze školy.. dostat pozvánku pro jednoho beru jako fopá, zvlášť u svědka a tím spís, že jde jinak jen rodina. Slušnost je pozvánka +1. Pokud tam jinak bude jen rodina, vem si za svedka nekoho z rodiny, takhle bude sám svedek jak páté kolo u vozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný