Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všichni ![]()
cca poslední měsíc mě trápí svědění levého oka. Je divný, že jen jedno. Alergik jsem na pyly, což v týhle roční době se těžko projeví
Nějak mi nejde do hlavy, že mě svědí prostě jen to jedno, druhé vůbec. Mám ho zarudlé, nejhorší je to později odpoledne, večer a ráno když vstávám. Přijde mi, že už to postupně začínám mít i přes den. Prostě šííílené svědění nejdřív u vnitřního koutku, potom u druhého koutku a pak v celym oku. I když to zrovna nesvědí a je klid, tak mám stejně pod víčkem vidět červené žilky. Nesetkal jste se někdo s tím? Teď jsme toho lítání po doktorech měli víc a ještě budeme, i manžel a dcera, tak nechci říkat v úterý v poradně doktorovi, aby mě hnal někam na vyšetření. Končím 23.tt, myslíte, že by to mohlo s těhotenstvím, souviset? Nějak si nedovedu vysvětlit, čím by to mohlo být a už mě to vážně štve a obtěžuje ![]()
Může to být zánět v počáteční fázi. Mně se takhle taky rozjížděl… na oční, jiné řešení není
@Ewista ahoj trpím na podobné věci, zažila jsem to a pomáhá mi Opatamol - nevím jestli jako těhule můžeš? Ale jak píšeš ráno mě oko svědí, kápnu nebo někdy i jen vodou a je klid - jsem alergik také na pyly + zvířata.
@Ewista
Zkoušela jsi Ophthalmo septonex? Nevím teda jestli se může v těhot.
Díky holky, nezkoušela jsem nic, nic moc se nesmí, ale konkrétní výrobky jsem nezkoušela… @SussieS A to by trvalo měsíc a svědilo to? ![]()
Mam uplne to same a jsem 22tyded, taky jedno oko! Zaclo to pred vanoci, mazala jsem to prolisem. preslo to a po novem rice se to vratilo v plne sile. Koupila jsem ophtalmoseptonex, zabral. Po dalsim tydnu klidu extremni zhorseni, svedilo to fakt strasne a taky jen jedno oko. Byla jsem u ocniho, napsal ophtalmo framykoin pri potizich, rikal ze bude stacit jednou maznout a hned to orejde a narazove tehotenstvi nevadi
mazala jsem ctyri dny, nez to preslo.ted byl nejakou dobu klid, vcera to zaclo zas
tak mi asi nezbyde, nez to zase namazat
kdyby ti neco pomohlo, napis. Ten doktor se me ptal, jestli nemam alergii
nemam, jen me napada, jestli jsem nezacla mit treba alergii na psa.
hodne si umyvam ruce, po tom, co jsem s ni v kontaktu, ale muze se stat, ze zapomenu a protru si oko.ale proc svedi jen jedno, ze…
jsem bezradna ![]()
@Ewista Já jsem takhle trpěla snad 2 měsíce, než jsem se dohrabala na oční. Byl z toho parádní zánět rohovky, doktorka byla zděšená. Léčila jsem to pak docela dlouho.
Neříkám, že to máš taky, ale potíže s očima není radno podceňovat, obzvlášť, když to trvá tak dlouho.