Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@74paja píše:
Me teda nepomohlo nic. A za svoje prsa se nestydim.
A vylezaji ti alespon nekdy?? Mne prave vubec ani pri sexu…
Jednou mi dr v ramci prohlidky prohlizel i prsa a uplne se zarazil - prej: To mate takhle vpaceny porad?? ![]()
Cetla jsem o tom clanek a je to tim, ze ty mlekovody jsou kratsi, nez potrebujou a drzi tu bradavku vevnitr… Chirurgicky se to resi jejich prestrihnutim (to nechci). Tak prave jsem si rikala, jestli se timhle nedaji nejak „vytahat“ ![]()
zakl.
Já jsem si koupila normálně formovače bradavek. Např. od medely. Ty mi pomohly. A tohle jsem ani neznala. Laktační poradkyně mi poradila si odstranit koncovku ze stříkačky, nasadit na bradavku a tak tu bradavku vytáhnout.. V podstatě to stejné za 5,–kč
Edit: A stejně poslouží si myslím jakákoliv odsávačka mléka. Mně ty formovače pomohly, bradavky mi nevylézaly snad nikdy
A teď jak jsem těhotná podruhé trčí ven samy od sebe celou dobu.. ![]()
Příspěvek upraven 28.01.14 v 12:18
Ne, mam je totalne vpacene. Nic co jsem si koupila, mi nepomohlo a ani jsem kvuli tomu nekojila.
Ahojky, ja si to koupila u prvniho tehu, pac jsem si myslela, ze mam ploche bradavky..coz nemam, ale uj tu dobu jsem silela z kojeni, tak abych mela čudliky, jsem si to koupila..:) uprimne, funguje to na bazi podtlaku, takze pokud ti je treba pritel cucanim a sanim nevytahne ven, obavam se, ze ani toto nepomuze.ze to mas fyziologicky dane a pomohl by asi jen ten zasah, ktery nechces. nekonzultovala jsi to s dr?
@Wecernice2 píše:
Já jsem si koupila normálně formovače bradavek. Např. od medely. Ty mi pomohly. A tohle jsem ani neznala. Laktační poradkyně mi poradila si odstranit koncovku ze stříkačky, nasadit na bradavku a tak tu bradavku vytáhnout.. V podstatě to stejné za 5,–kč
Edit: A stejně poslouží si myslím jakákoliv odsávačka mléka. Mně ty formovače pomohly, bradavky mi nevylézaly snad nikdyA teď jak jsem těhotná podruhé trčí ven samy od sebe celou dobu..
![]()
Příspěvek upraven 28.01.14 v 12:18 presne jak pise wecernice s tou strikackou, je to uplne stejny princip. formovace jsem taky mela, ale vadilo mi to.. [ /citace]
Wecernice2, formovace od medely jsem zkousela - efekt nula.. A odsavacku na mliko jsem davno prodala… Mozna by slo si je „vycucnout“ tou strikackou jak rikas..
74paja, ja prave taky nekojila ani jednoho (mam dve deti). Neslo to, sileny rev a ani s klobouckem se nepovedlo…
žampionka, manzel kdyz se poradne prisaje, tak vytahne (leva jde krasne, prava boli jako cert..) Ja vim, ze bych mohla na to preruseni tech mlecnych zlaz (kojit uz beztak nebudu), ale prijde mi to proste brutalni… ![]()
Já myslela, že to chcete kvůli kojení.. v tom případě bych kdyby mi to jako těžce vadilo, šla na ten zákrok.
No a co si to spis srovnat v hlave, ze jsi proste takova, jaka jsi? Me to vadilo jen z duvodu, ze jsem nemohla kojit… to jsem tezce nesla u prvniho, u druhyho uz jsem to vubec neresila. Ale jinak mi moje bradavky prijdou teda hezci, nez nejaky vystupujici spunty. Tim se tedy dam se spunty nechci nijak dotknout… ![]()
No kdyby byly aspon obe stejne… ta leva je fakt lepsi, spis plocha, nez vpacena.. ale ta prava me fakt stve… pritom nemam zadny velky prsiska ![]()
ale mam i leve prso vetsi nez prave.. viditelne.. mate to taky nektera?
Anonymni, i kdyby to nebyl tvuj prvni manzel a obe nebo aspon jedno ditko nebylo jeho, urcite uz spolu nejaky ten patek budete
takze, komu to vadi vic, kdo s tim ma zasadni problem, ty nebo vlastne on? ott-taky nejsem ze svych prsou v beznem stavu (ne pod studenou vodou, v zime atd) nadsena, ale manzelovi se libi jake jsou a tak to nejak moc neresim. jinde je neukazuju
![]()
Taky mám jedno prso viditelně větší než druhé.. teda bez spodního prádla. V prádle je to stejné, bradavky nemám žádné vystouplé šupnty (mimo toto obdob),a vadilo mi to také jen kvůli kojení.. V pubertě jsem to řešila desně, ale časem jsem došla k závěru, že to je skutečná maličkost..
@Anonymní píše:
No kdyby byly aspon obe stejne… ta leva je fakt lepsi, spis plocha, nez vpacena.. ale ta prava me fakt stve… pritom nemam zadny velky prsiska
ale mam i leve prso vetsi nez prave.. viditelne.. mate to taky nektera?
mozna malilinko, obe deti pily lepe z praveho a to je malilinko vetsi, ale okem nejde videt.ale byva to casty jev a spoustu zen tento „problem“ resi..
Poku to chceš jen z estetického hlediska, šla bych na zákrok. Niplette podle mého funguje úplně stejně jako stříkačka. Já je mám taky vpáčené, žádný mindrák tedy z toho nemám, měla jsem strach jen kvůli kojení. Se straším byly problémy, šlo to jen s kloboučky a celé to byla kapitola sama pro sebe. Mladší se bez problému přisává, vždycky si to vytáhne - hned po kojení jsou trochu vytažené, ale jen v tu chvíli co se pustí, pak zase hned zalezou. Formovače jsem zkoušela, efekt nula, stříkačky jsem zkoušela, účinek jen na mini chvíli, staršímu jsem 1,5 roku odsávala a taky to nepomohlo, mladšího kojím rok. Prsa furt stejný.
Ahoj, mate nekdo zkusenost se systemem Niplette od Aventu? Daji se tim pri pravidelnem noseni opravdu „napravit“ vpacene bradavky? Ma to trvaly efekt?
)
A muzu je pouzivat, i kdyz nejsem tehotna? Pomuzou?
Dekuji za reakce.
zakl. (pisu anonymne, protoze se za svoje prsa stydim… nejsou dokonala no…