Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím nemáte s tím zkušenost?Malá si asi 14 dní stále tře nos, dá se říci že skoro v kuse. Je možné ,že se již teď v lednu projevuje nějaká alergie?
Alergie může být během celého roku - na prach, roztoče, jídlo ..... Cokoliv.
Asi by chtělo zajít k doktorovi.
Ahoj
tak zítra ti to budu moct říct:o)))) MIchal si tře nos taky pořád… byli jsme na alergologii … zítra jdeme pro výsledky…
Krom jiného teda měl v létě měsíc hodně zarudlé oči … museli jsme kapat spešl kapky s kortikoidy:o(((( aby si je nevydřel… a nos si mnul taky pořád… oči jsou už v pohodě, ale ten nos.....
tak dám vědět…
Mako: dej určo vědět, já mam skoro stejný problém… tak jen tak orientačně by mě to zajímalo…
ahoj
tak jsme došli z alergologie, a výsledky odběrů krve jsou hraniční… takže vyloženě alergie neprokázána, ale "něco tam možná bude… prý to může souviset i s exémem který se ted co je chladnější počasí začal M1 objevovat pod kolíky a lokty......
Napsala nám sirup Areaus… nebo tak nějak… jenže já to synovi stejně nedávám, jde o dlouhodobé užívání a nepřijde mi to při neprůkazných výsledcích vhodné.. Proč neprůkazných… imunitní systém dozrává, a výsledky z krve nejsou 100% tní…
testování u větších dětí na různé alergeny se pak dělá testováním různých látek - vpichem do podkoží… M1 je na to příliš mladej - takže malejm dětem se bere jen krev…
tak uvidíme…
Tak si už nevím rady, asi navštívím taky lékařku. Já jsem si myslel že si škrábe nos od alergie ale ona to dělá stále a vkuse, pořád ho poptahuje, vevnitř se škrábe, už má pod ním odřeninu, přitom jí z něho neteče ani oči nic. Může jít o nějaký zlozvyk?