Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
už asi měsíc mě svědí nesnesitelně obě uši. Také jsem si pod uchem nahmatala bulku. Byla jsem s tím na ORL kde mi paní doktorka řekla že mám v obouch uší infekci a že to je zduřelá uzlina. Nejhorší je, že to svědění mi vystřeluje až do krku. Dnes jsem si v blízkosti mandlí našla takové 3 menší útvary. Je to na samé straně jako to ucho které mě svědí nejvíce. Mohlo by to mít nějakou spojitost?
Pokud si kapes měsíc do uší a léčba nezabírá, běž znova na ORL. Tady nic jiného nevymyslíme.
@nozu -Na ORL jsem byla teprve v Pondělí takže kapky si kapu teprve 4 dny. Spíše mě zarazily ty útvary u mandlí. Nevím jestli to má s tou infekcí nějakou spojitost.
Svědění v uších jsem měla taky a byl to ekzém - nakapej pár kapek lihu na odličovací tampónek a zaveď na 2 h do uší (ne hluboko). To mi udělali na orl a do 2 dnů to přešlo samo. A pak mám skvělé zkušenosti s Audironem na jakýkoli potíže s ušima (ale je dražší).
Rozhodně bych si do uší nedávala nic, co nedoporučí lékař. Kapes teprve chvíli. Ty uzliny s tím vubec nemusí mít souvislost.