Náhlé zhoršení psychického stavu

Anonymní
19.6.24 21:15

Náhlé zhoršení psychického stavu

Omlouvám se za anonym, citlivé téma.

Už je to rok, co jsem se začala léčit s depresí, úzkostmi a panickou atakou. Všechno vypadalo, že bude lepší. Mám dobrou psychiatričku, mám léky, chodila jsem na psychoterapii, ale po půl roce jsem nepocítila vůbec žádné zlepšení, tak byla výměna léků, hledání nového terapeuta a nyní jsem měla pocit, že už to zase nabíhá do nějakých lepších momentů. Nicméně asi 2-3 dny zpátky se mi stav prudce zhoršil, nebyla jsem schopna spát, klepala jsem se v noci, probrečela jsem celou noc a v hlavě mi skákaly myšlenky na to nejhorší (sebevraždu) - vzala jsem si dneska volno v práci, vyspala jsem se a nějak se dala dokupy, ale stále cítím, že to není úplně ok a bojím se další noci. Doktorka je do konce týdne na dovolené, volala jsem tam hned ráno, ale sestra mi jen řekla, že záskok tam bude až zítra a kdyby cokoliv, tak mám do krizového centra.

Chci se ale zeptat, je možné, že se to takto může najednou zhoršit? Jen tak? Žádné stresy a tak moc nemám, nic extra se mi neděje v životě, ale najednou to na mě padlo :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
olivovyolej
19.6.24 21:49
@Anonymní píše: Více

Bohuzel ano. Muze to byt i neco nevedomeho, nemusis mit nejaky zvyseny stres, muze se neco dit uvnitr, co chce ven. Ale bezne se to lidem stava treba v zime, kdyz je malo svetla. Nekdo to ma periodicky se opakujici kazdy rok v nejakem obdobi. Nekdo to ma ruzne. Nekomu se to deje, kdyz hodne pracuje a pak najednou se prace uvolni, je ji mene a padne to na nej. Casem to vysledujes a bude to treba lepsi nebo uz to budes cekat. Nebo je to jedna epizoda a uz se nevrati. Ja ty epizody vzdycky nejak prezivam s tim, ze si rikam, ze to prejde a pak to nejak prejde a jdu zas dal no. Tezky bylo prijmout to, ze uz to ke me patri a bude se mi to nejspis dit, tak jsem se s tim po letech smirila, ze to tak mam. Dr na to normalne muze vystavit neschopenku, to neni problem. Sestra ma pravdu, krizove centrum ti muze pomoct, kdybys zas myslela na sebevrazdu, tak tam urcite jdi. Kdyz to vydrzis na ten zaskok nebo na svou doktorku, tak super. Drz se :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.24 07:34

Může. Já měla epizodu panicke poruchy před 5 lety, AD už neberu tak 3.
Když toho začnu mít moc, cítím to, motá se mi hlava atp.
Tahle zima byla pro mě složitá, nedobrovolně jsem měnila práci, do toho přijímačky dítěte na SŠ. Stres mi rozjel lupenku a začala jsem cítit další příznaky uzkosti, i jsem měla jednou ataku. Moje obvykle techniky zvládání stresu už na to nestačily.
Byla jsem u psycholozky, ta mi radila, ať na sebe nejsem tak přísná. Prostě toho teď mám moc a bude líp. Měla pravdu.
Ale vím, že musím počítat s tím, že mnohem hůř reaguju na výkyvy (nevyspani, hlad) a stresové situace (můžu cítit začátek ataky).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex