Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím maminky,
potřebuju poradit, než se dostanu k lékaři. Začalo mě svědit levé prso, lehce se dvorec olupuje a je červený. Malé je 5 měs. Z levého prsa mi pije nejvíce (střídám, takže pije z obou) ale tohle má prostě nejradši. Nevíte co to může být a čím to léčit? Co koupit v lékárně? Děkuji za rady.
Kvasinkova infekce. Gencialova violet a prohlidnout miminku pusinku, casto se to predava tam a zpet.
Na prsu bude asi kvasinka a nebo ekzem. Ja nikdy nemela ekzem, ale u obou deti se mi udelal na prsou. Svedilo to silene. Preslo to po ukonceni kojeni.
Může to být kvasinka a nebo nemusí, mě svědila prsa občas taky a nic jsem neměla.
Mrkni do pusinky mimču a pročti si informace, jak na kvasinky
@lucynka25 Děkuji, za článek. Něco určitě použiju a snad se to zlepší. Krmím malou zatím jen pravým, levý si odstříkám. Teď jsem si udělala odvar z heřmánku a ještě to namažu kokosákem jak píše v článku
Snad to přejde. Koukala jsem se a malý jsem v pusince nic nenašla, ale jistá si na 100°% nejsem,
@Meily tak třeba to bude dobré, pokud jdete teď někdy na kontolu k dr., tak se zmin, ať se koukne do pusinky