Po nakojení ještě UM

146
21.9.19 13:14

Po nakojení ještě UM

Proč si myslíte (pokud si to myslíte :mrgreen: ), že když 1× za den (při posledním nakojení) dám ještě dokrmit UM, povede to postupně k odstavení? Často to slýcham. Plně kojim, je malé 5 měsíců a zkusila jsem ji párkrát dokrmit UM a spala mi déle a dokonce jsem měla i nalitejsi prsa v noci, jak jsem taky spala déle. Dávám jí UM přes lžičku. Je i hodně drobná a dost živá, tak mám pocit, že má velký výdej energie…říkala mi to i fyzioterapeutka… Je tu někdo, kdo taky dokrmoval UM a nwnarusilo mu to kojeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
808
21.9.19 13:19
@kazetkakiki píše:
Proč si myslíte (pokud si to myslíte :mrgreen: ), že když 1× za den (při posledním nakojení) dám ještě dokrmit UM, povede to postupně k odstavení? Často to slýcham. Plně kojim, je malé 5 měsíců a zkusila jsem ji párkrát dokrmit UM a spala mi déle a dokonce jsem měla i nalitejsi prsa v noci, jak jsem taky spala déle. Dávám jí UM přes lžičku. Je i hodně drobná a dost živá, tak mám pocit, že má velký výdej energie…říkala mi to i fyzioterapeutka… Je tu někdo, kdo taky dokrmoval UM a nwnarusilo mu to kojeni?

Není to můj případ, ale plno mých kamarádek kojí a dokrmují UM. Mléko své stále mají a k odstavu to nevede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45690
21.9.19 13:27

@kazetkakiki
Já jsem to tak dělala od narozeni a kojila jsem dal, až do 14 měs, kdy už se dcera přestala budit na noční kojení. Zpočátku, asi do půl roku jsem krmila lahvickou Medela Calma, pak už normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
21.9.19 13:50

Ja taky dokrmuju um, jednou na noc, vydrzi pak dyl spat :palec: a nekdy jednou pres den:)) a rozhodne to k odstaveni nesmeruje.. syn tri mesice a tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
21.9.19 14:07

Dělala jsem to tak u prvé dcery a kojila jsem rok. Poslední dva měsíce jsem postupně přidávala UM a míň kojila. Díky tomu se malá bezvadně odstavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
21.9.19 14:13

Ja jsem občas dala UM normálně z lahvičky na noc, měla jsem tak hraniční množství mlika a malá byla drobná, přibývala na vaze pomalu, tak když ještě chtěla po kojení mliko, dala jsem ji UM. K odstavení to nevedlo. Dávala jsem různě často, byly týdny, kdy to bylo každý den a pak zase týden vůbec, asi podle růstového spuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.9.19 14:27

Nekdy se stane, ze deti zacnou po krmeni UM odmitat prso, ale byva to pri krmeni z lahve. Plus pokud se tim prodluzuji intervaly mezi kojenim hlavne v prvnich tydnech, kdyz se to ustaluje, tak to muze vest ke snizene tvorbe mleka. To k tem duvodum. Ale v 5 mesicich a na lzicku, to je v zasade temer jako kdybys ji zacala davat prikrmy :nevim: takze mi to neprijde extra „rizikove,“ nekdo uz dava normalni prikrmy a kojeni to neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
21.9.19 15:08

Tímhle stylem to s kojením nic neudělá. Ale pokud by jsi dávala UM častěji, nebo kdyby ti dítě začalo preferovat UM a odmítat prso, tak by to k odstavení vést mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.9.19 10:22

A holky, kolik um davate? A diskutovali jste to s doktorem, nebo podle selskeho rozumu jste usoudili, ze mimco nema dost a potrebuje um?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
23.9.19 10:52

Ja dokrmovala uz od porodky z lahve, jak bylo potreba. Nekdy tyden nic, pak treba kazdy den kdyz byl spurt. Postupne jsem tak od pul roka vymenovala kojeni za prikrmy a UM. Nocni kojeni jsem nahrazovala si tak od 9m. Ted ve 14 m jsem uplne s kojenim skoncila a dal pokracujeme kombinaci jidlo a UM. Udelej si to tak, aby to vyhovovalo tobe, spokojena matka=spokojene dite a i to kojeni jde pak lepe, kdyz se clovek netrapi, jestli ma dost a ma alternativu. Ja u prvniho to resila hodne a kojeni moc neslo, maly byl uz ve 3m plne na UM. Ted jsem jela na pohodu a vubec jsem netusila, ze budu plne kojit a jeste tak dlouho:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová