Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, můj 4,5 měsíční syn se poslední dobu začal škrábat hlavičku.
Má tam bílé šupínky a někdy i zarudlou pokožku. Nemá prosím někdo z vás zkušenost s tímto problémem?
Bud seborea nebo ekzem, radsi zajdi na kozni, kdyz to bude to 1., staci to namazat olejem a vycesat, na ekzem by ti dala masticku dr. Ale chce to se zeptat predem, jestli bere i mimina.
Jeste na to ted koukam znovu, ze jsou to spis cervene stroupky…seborea je vic dozluta, to muze mit jen suchou kuzi, zkus sampon a tel. mlíko zn. Linola, meli by mít v kazde lekarne…
@Jahudka82 Linolu mám doma ale ještě jsem nepoužívala. Nevím jestli to není nějaká alergická reakce na něco. Já sama mám alergii skoro na všechno
. mám tu linola face, lotion i tu přísadu do koupele, tak to dneska zkusím. Děkuji za radu.
My to meli ale ne az tolik. Kdyz jsme to vycesali bylo pryc a ted ve 2 to ma zas. Vycesali sme to a je to ok. Ale u Vas bych radsi kozni ma to hodne cervene.
@Nmama Zkus, nebo excipial (bud kids nebo normalni, taky pouzivam), ten jeste taky hodne promasti. Ale na kozni bych stejne radsi zasla.
Tak jsme objednání na příští týden na kožní, doufám ze se to vyřeší, malý už má i na těle červená suchá ložiska, doktorka nám říkala že to vypadá spíše na ekzém
a to jsem zrovna chtěla přejít na první příkrmy.