Svěření do péče matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
13.11.10 11:28
nymphy píše:
Ja ma strach ze on ji pak neda me.Jsem uplne bezradna.Chci to mit uz za sebou

Snažte se domluvit.Vi že to je těžký,ale musí te se chovat rozumě kvuli Vaší dveři a neválčit.Taky mi muž dělal peklo a kluky chtěl (je cizinec) a někdy sem prostě musela ustoupit a on taky ustoupil.Místo válčení a tahání o dítě jsme kamarádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
13.11.10 11:43

Vis co tohle jsem chtela od zacatku.Je proste dite,chove se tak.Nejde se s nim domluvit,neumi delat kompropisy!Ja bych dala nevim co za to se rozmne domluvit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.10 11:52

PP

Zakladatelko, nemáš možnost „někde bydlet“? U rodičů, u kamarádky, u někoho z rodiny?
Soud Ti bude pravděpodobně nahrávat už proto, že jsi matka ročního dítěte a pro takové dítě je hlavní zájem být se svojí matkou. Ne s babičkou, přítelkyní otce nebo s kýmkoliv jiným, když on bude v práci. Nebo jak to má v plánu?
Zajdi na OSPOD - orgán sociálně právní ochrany dětí - stejně sociální pracovnice bude u soudu dítě zastupovat, jdi se s ní poradit, ona Ti řekne, jaké máš možnosti, co a jak dál. Pokud natrefíš na rozumnou, což v tomto většinou bývá, budeš mít štěstí.

Kojíš? Pokud ano, na dlouhodobé kojení se dnes bere ohled. V tomto věku si otec, pokud matka normálně funguje, ztěží vydupe celý víkend s dítětem. Bere se ohled i na separační úzkost.

Zajdi k psycholožce, do azylového centra, prostě kamkoliv, kde by Ti pomohli. Když toto u soudu podložíš, bude to další plus. A taky se musíš snažit sama - najít si přivýdělek. Máš rodinu, která by mohla vypomoci s hlídáním dítěte, když budeš třeba v práci? Pokud si vytvoříš určité strategie, modelové možné situace a jejich řešení, budeš v plusu. Kde teď s dcerou bydlíš?

Nenapsala jsi toho moc, ale aby tak malé dítě nebo dítě vůbec bylo svěřeno do péče otce, se stává velmi vyjímečně. A než dojde na ten soud, trvá to 3 - 6 měsíců, v dnešní době, už můžeš být zase dál.

• Citovat
  • Upravit
27008
13.11.10 12:25

Píšeš že nemáš kde bydlet on tě vyhodil?I s malou?Nebo jak tohle je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4704
13.11.10 12:35

My byli v podnajmu,hledali neco co by jsme koupili,vse jsem zaridila a rekla mu ze proste jsme spis jak poratele ne pratneri,sexualni zivot nefungoval,me nepritahoval uz dlouho.On se urazil ze je konec,psal vyhruzne sms,proste silene a na me zustal platit cely najem,na ktery ted nemam,privydelek uz nejak shanim.Nekojim.
Hned v pondeli to zacnu resit,ale mam strasny strach!
Je to nefer.
On ji ma doma tyden…z toho ji ma dopoledne jeho mama,odpoledne babicka a on s ni je jen vecer.Ja tuhle moznost nemam.A on toho chce vyuzit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
13.11.10 12:43

Heleď, moje švagrová byla v podobné situaci, neměla s malou kde bydlet (chvíli byla tam, chvíli jinde), s penězma to taky neměla růžový, u soudu nechala malou svěřit do péče otce (dobrovolně, dokud si neurovná život) a soudkyně jí říkala, že to dělat nemusí, že by jí malou nevzali.. Tak snad jsem ti dala alespoň malou naději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.10 12:48

PP

A kde jsi teď Ty?
Máte v tom podnájmu trvalé bydliště? Pokud ano, zkus zažádat o Příspěvek na bydlení - dávka SSP, bývá dost tučná a dost pomáhá.
Je mi Tě líto, já bych od sebe dítě nedala. Nemáš rodiče, sestru, kamarádku?
Já mám 2 známé, obě svobodné matky,jsou teda sestry, pronajaly si byt a už tam s dětmi léta bydlí. Jedna má děti 3 a druhá jen jedno. A ani jedna z nich neměla problém se svěřením dětí do své péče. K otci ty děti jezdí klasicky, jeden víkend za 14 dní.
Pro roční dítě toto musí být strašný stres, když se o ně hlídací osoby střídají jak na běžícím pásu. Nedovolila bych to. Vždyť soud nevydal žádné předběžné opatření. Pokud nejse pod mostem, což předpokládám, že ne, když jsi tady, tak si malou braň zuby nehty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.10 12:52

PP

A jak že na Tebe zůstal platit celý nájem? :cert: Na koho je nájemní smlouva, jen na Tebe? Pokud je i na něho, tak bych v první řadě začala řešit toto, dítě bych nepustila z ruky, neboj se žádných pohrůžek, ani si neškrtne. Před časem se rozváděla známá se 3 dětmi, bydlí teda u rodičů. 2 starší děti - předškolní věk si otec bere na víkend za 14 dní, mladší dítě - mělo v době rozvodu rok - jen na pár hodin každou sudou sobotu a v lichém týdnu jedno odpoledne, jak se vrátí z práce, žádná noc neexistuje. Je pravda, že ona už to potom nemusela řešit, protože otec žil vlastní život s novou přítelkyní a zájem o všechny děti upadal.

• Citovat
  • Upravit
4704
13.11.10 13:54

Ja bych se treba rada domluvila po tydnu.Ale s nim to nejde,rekl ze me znici.
Smlouva je jen na me,byla jsem blba.A 1mam byt uz vystehovana.Jeste mam chvilu cas ale jde videt jaci jsou pratele,nikdo najednou nemuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
13.11.10 15:24
nymphy píše:
Ja bych se treba rada domluvila po tydnu.Ale s nim to nejde,rekl ze me znici.
Smlouva je jen na me,byla jsem blba.A 1mam byt uz vystehovana.Jeste mam chvilu cas ale jde videt jaci jsou pratele,nikdo najednou nemuze

Ahoj,
schovej si všechny SMS a důkazy, že Tě vydírá. Jestli má mailovou adresu, tak mu napiš nějaký smírný dopis, nabídni nějaké řešení přijatelné i pro Tebe a uvidíš, jestli Ti napíše něco peprného nebo ne. Maily se u soudu berou jako důkaz.
Dále si zajdi na tu sociálku a zapůsob ve svůj prospěch. U soudu často soudce dá na názor OSPOD.
Najdi si schopného právníka a zajdi do bezplatné právní poradny. Tam Ti můžou poradit aspoň něco pro začátek.
Promysli si, jak by sis představovala další věci ohledně toho, aby i otec Tvého dítěte ho mohl vidět. Rozhodně bys neměla bránit otci, aby se s dítětem vídal, to by opravdu špatně vypadalo u soudu.
Jejda, já Tě tady úkoluju..... Hlavně neseď doma a nebreč nad zlým osudem. Co si sama nezařídíš, to nebudeš mít.
Jinak je mi líto, že to máš doma tak nanic, je to hodně stresující. Mám rozvod za sebou 2 roky.
Jo a schovávej si i důkazy o tom, že chceš vycházet vstříc i bývalém partnerovi.

• Citovat
  • Upravit
Hodaka
13.11.10 18:17

Co azylový dům, v pondělí až půjdeš na sociálku tak se zeptej, rozhodně to i u soudu bude vypadat lépe, než když budeš s malou spát každou noc jinde.

• Citovat
  • Upravit
4704
18.11.10 20:12

Tak všem moc děkuji.Byla jsem podat žadost se sverenim do pece.Pani rikala ze v roce je na stridavou peci brzo,vhodnejsi vek je minimalne skolka.Alimenty zazadala 2500,– ma prijem cca 15-18tis a jeste jsem se byla objednat do socialni poradny kde zazadam i o vyzivne na sebe.Bydleni jsem zajistila prozatim u znamych,ale budu hledat nase vlastni,pokud klapnou alimenty zvladnem to :dance: Ted mam strach ze soudu on si bude brat pravnika taky bych si ho mela sehnat,ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.10 20:32
nymphy píše:
Tak všem moc děkuji.Byla jsem podat žadost se sverenim do pece.Pani rikala ze v roce je na stridavou peci brzo,vhodnejsi vek je minimalne skolka.Alimenty zazadala 2500,– ma prijem cca 15-18tis a jeste jsem se byla objednat do socialni poradny kde zazadam i o vyzivne na sebe.Bydleni jsem zajistila prozatim u znamych,ale budu hledat nase vlastni,pokud klapnou alimenty zvladnem to :dance: Ted mam strach ze soudu on si bude brat pravnika taky bych si ho mela sehnat,ze?

nymphy, od známých vím, že právní zastupování u soudu v těchto věcech jim stálo kolem 2000 - celkově - pohovor, veškerá příprava a zastupování u jednání.
Nešlo ale o svěření do péče, ale o alimenty pro zletilou, která studuje tím stylem, že je třetím rokem v prváku na jiném oboru školy, prostě jen k vůli alimentům. Bylo to složitější a je tam toho víc. To nebudu rozepisovat. Můžu Ti ale říct, že otec, ačkoliv měl právníka, dá se říct prohrál na celé čáře, bylo mu uleveno jen v některých věcech. Matka s dcerou právníka neměly, obě tam lhaly jak spisovatelky, zatajily majetek, na to soudce přišel, důkazy od otce, přesto odcházely ze soudní síně s úsměvem na rtech :mrgreen:

Neboj, dobře to dopadne :kytka:
Hlavně, abys byla už zase se svojí holčičkou. Samozdřejmě má na otce právo, to jim nemůžeš upírat, ale snad nehrozí, že by mu byla svěřena do péče nebo do střídavé.

• Citovat
  • Upravit
4704
24.11.10 19:03

Tak dnes jsem zažila psycho života.
Byla jsem v socialni poradne sepsat k soudu zadost o vyzivne i na me.A poradit se co dal.
V tom mi v 16:09 vola skryte čislo.Vemu tel,predstavi se mi pani co semnou minuly tyden sepisuje žadost o svereni do pece.
Tak jsem myslela ze se chce zitra stavit a podivat se k nam nebo tak neco.
Ale ona ze vola kvuli valince(dceri)
Ze tam ted ma otce male i s ni,jestli jsem svolila svreni jemu do pece????!!!!
Tak tohle vzniklo tak jak jsme se rozesli byli jsme domluveni ze spolu budem bydlet v novem byte co on kupuje,aby mala mela jak tatinka tak maminku pohromade aspon nejakou dobu.
Dala jsem vypoved z bytu a kdyz ve chvili kdy jsme se melo prijit na stehovani rekl,ze s nim nepujdu,ze ma nekoho jineho s kym pujde.
Tak jsem byla v haji co ted,bez penez na najem.
V tu chvilu jsem byla tak na dne ze kdyz jsme si psali sms jsem napsala at si malou veme do pece od 1.12…ted vim ze to byla neskutecka kravina,ale bylo to vytazene z kontextu :( on me proste vytacel :(
Bydleni uz mame,sice nebudem v byte samotne,ale budeme mit svuj pokoj.
Zazadala jsem malou do pece atd.
A najednou tohle…uz jsem i myslela ze mi ji nedoveze zpet.
navic jde zitra na operaci tak ji chtel od soboty aby si ji uzil,souhlasila jsem a on to pouzil proti me.Pani ze socialky se me ptala proc je mala ted s nim a ne semnou.
Co ted?
Ja se ji rozbrecela do telefonu ze to snad nemysli vazne on prijde a zacne rikat jake mam dluhy a tak,ale snad kdybych to nezvladala neberu si malou,ona mi pomalu rekla to same co on ze ji mam kvuli financim,ale vsak jidlo,obleceni,vse ma…
Mame se sejit ve stredu a resit to ale co budem resit?
On me tam bude jen deptat a hazen na me spinu :(
Hrozne se bojim,nechci o ni prijit,navic mi prej vzkazuje at se zamyslim a tak,proboha jak ona tak muze mluvit kdyz nevi ze i u me je male dobre.
Je to strasny pocit,kdyz vite ze vam muzou vzit dite co milujete,nosila jsi ho 9 mesicu v brisku,starala se o sebe 9mesicu aby se melo dobre,pak porod,prvni tydny byli narocne a oni by ji sverili jemu?Proc je zivot tak nespravedlivej a tahle moznost tu je :(
Jestli mi ji vemou nemam proc zit…
Jen nevim co vse bude mit u soudu vahu,vzdyt dluhy si platim z brigady :(a tu mam jen 2× tydne na 6hodin aon je kadej den v praci na 8hodin + ma fotbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.10 20:43

nymphy, podle mě jsi ji neměla dávat z ruky, neměla jsi dovolit kontakt z otcem bez své přítomnosti až do doby nějakého soudního předběžného opatření.U ročního dítěte by to rozumný soudce pochopil a nebral by to, jako že zabraňuješ otci styku s dítětem.

Ať je to jak chce, ale že je roční dítě více s otcem než s Tebou, hraje proti Tobě. Dokázala jsi tím, že malá není na Tobě „závislá“, dokáže bez Tebe být, delší dobu vydržet, nekojíš ji, netrpí silnou separační úzkostí, není to dobře.

Jako matka Tě chápu a soucítím s Tebou. Já bych své dítě nedala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna