Svěření do péče matce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.9.16 18:29

Svěření do péče - kojenec

Dobrý den.
Mám dotaz ohledně svěření do péče. Odešla jsem od přítele a máme spolu 4 měsíčního syna, plně kojený a zdravý. Přestěhovala jsem se k rodičům (i s malým) do jiného města 40 km od ex. Za pár dní nás čeká soud. Požádala jsem o svěření do péče. Zajímalo by mne, jak často soud může otcovi dítětě povolit návštěvy. On by si to totiž představoval každý den v týdnu a ob jeden víkend. Zdá se mi to moc. A stále mě ujištuje, že to tak bude. A když se přestěhuje do stejného města jako já, tak prý je to jasná věc.
Jaké máte zkušenosti vy?
Děkuji za odpovědi.
 Natalí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5925
5.9.16 18:32

@Natálie2016 Soud bude přihlížet k věku dítěte, pokud je malinký a kojíš, tak to nevidím tak žhavý. Chlapi rádi vyhrožují, jak si budou brát děti, a nakonec většinou berou jen někdy, hlavně takhle malé. A navíc každý den v týdnu asi těžko, copak nechodí do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
5.9.16 18:34
@Natálie2016 píše:
Dobrý den.
Mám dotaz ohledně svěření do péče. Odešla jsem od přítele a máme spolu 4 měsíčního syna, plně kojený a zdravý. Přestěhovala jsem se k rodičům (i s malým) do jiného města 40 km od ex. Za pár dní nás čeká soud. Požádala jsem o svěření do péče. Zajímalo by mne, jak často soud může otcovi dítětě povolit návštěvy. On by si to totiž představoval každý den v týdnu a ob jeden víkend. Zdá se mi to moc. A stále mě ujištuje, že to tak bude. A když se přestěhuje do stejného města jako já, tak prý je to jasná věc.
Jaké máte zkušenosti vy?
Děkuji za odpovědi.
Natalí

no, reknu to jinak. Jestli otec neni alkoholik, jestli diteti (nebo Vam) neublizuje fyzicky, psychicky, jestli se o dite umi postarat, tak doufejte, ze si bude dite brat tak casto, jak bude moct a vytvori si s nim hezky vztah.

Mluvim z vlastni zkusenosti. Jestli si ho nebude brat co nejcasteji uplne od malicka, tak si nevytvori poradny vztah a do budoucna to muze byt problem (chladne nebo zadne vztahy ze strany ditete a odmitavy postoj, ktery muze zkomplikovat cely vztah).

Ale k Vasemu dotazu. Jestli je dite kojene, tak mu soud da navstevy pouze mezi kojenim nebo ve Vasi pritomnosti (na delsi dobu). jestli kojene neni, ntak navstevy mohou byt i delsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 18:42

Nene malého miluje. Pro malého by to určitě bylo lepší. A jestli bude dobrý táta, to se uvidí časem. Jelikož už teď se vyjadřuje tak, že mě bude před malým pomlouvat, babi s dědou bude taky pomlouvat. Ale doufám v to, že to bude časem prostě dobrý. Teď jsme na sebe naštvaný, jelikož jsem odešla a rozumím, že nechce o syna přijít. Já mu ho taky nechci vzít!! Dnes jsme museli zajít na sociálku sepsat mimosoudní dohodu, jelikož jsme opravdu na ostří nože. Počítám s tím, že u soudu ze mě bude dělat nemocnou matku a kde si co si. Soud odročí a bůh ví, kdy se dobereme nějakého výsledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.9.16 18:43

Kojené dítě nedostane na víkend. Ale několikrát týdně na pár hodin ano, v tomto věku to bývá za pritomnosti matky, kvuli kojení. A pokud se opravdu pristehuje blíž k dítěti, bude mít plusovy bod. Vztah s dítětem se musí budovat od malinka a pokud o to otec stojí je jen dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 18:51

Je to u nás složitější. Chtěla jsem mu vyhovět a jednou mu dala malého na celou sobotu. Malý byl na sunaru. Myslela jsem, že to tak bude fungovat. I doktorka se vyjádřila, jako že když si to ta situace žádá…
Jenže další sobotu přijel že si kluka odveze a chtěl si ho odvést i na celou neděli. To už se mi nelíbilo, páč na co ty prsa s tím mlékem asi jako mám. A vozit jenom kočár nechtěl. Takže zavolal policii, sociálku a záchranku (že má podezření na laktační psychózu). Dopadlo to tak, že sociálka řekla, že neexistuje, že jenom kočár mezi kojením.
No a takhle si to vlastně pokazil. Od té doby vozí jenom kočár.
Já si teď připadám hloupě, jelikož to u soudu použije proti mě. Že co jsem to za matku, že mi to nevadilo ho cpát sunarem a najednou jenom kojení a kojení. Mám se bát, aby soud nebyl na jeho straně? Já mu jenom chtěla vyhovět a byla to chyba.Ani pořádně nevím co tam mám říkat a co mě tam čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.9.16 19:01

@Natálie2016 byla jsi blbá, promin, a doktorka taky. To je jasné že když jednou dobrovolně dáš sunar a dítě ho přijme, da se na tom stavět dál. Dá půl dne, den? Tak proč ne víkend, vsak flašku má. To byla chyba. Dobré že socialka zasáhla. Tohle je fakt pro dobrotu na žebrotu tahleta vstřícnost. Můžeš jen doufat že soud pojede zabehlym systémem a socialka tě podpoří. Jinak bohužel, plne kojeny není, sunar bere, proc nezvysit podíl péče otce, pozice matky jakožto zdroje potravy ( o emocích nemluvě, ale to kojení je zásadní) uz není neotřesitelná. Máte mnohem podobnější možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 19:38

@andelka83 :
Je plně kojený. Sunar měl nanejvýš párkrát, když nebylo zbytí. To si u soudu obhájím. Sama doktorka mi říká, že mohu být pyšná na to, jak krásně prospívá. A to jenom z mého mléka. Nejsem taková ta matka, která přikrmuje na noc, páč se chce vyspat. Kojím každé dvě hodiny a budu si za tím stát. A jestli se ex přestěhuje sem, tak nevidím žádný důvod, proč by si ho měl brát na celý den a cpát do něho Sunar. A s příkrmy se začíná od ukončeného 4.měsíce, takže ono to tak horký nebude. Sociálka za mnou stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.9.16 19:49

@Natálie2016 u kojenych dětí obvykle později a též to není hned než jídlo nahradí dávku kojení. Byla to blbost, ale teď si za tím stůj, ona ta pece se má navyšovat postupně, v podstatě jako v běžné rodině. Tam taky otec nevezme kojence někam na víkend. Podřizuje se to režimu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 20:32

@andelka83 :
A soud rozhodne v zájmu dítěte. A kojení je vždy nadřazené Sunaru. Tak nám to dnes bylo řečeno i na sociálce. Doufám, že to nějak dopadne. Hlavně, aby to bylo pro dobro malého. Nic jiného nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 20:37

@andelka83 :
A jaký máš názor na to, že bych si vzala malého k soudu? Nezdá se mi to jako dobrý nápad. Hlavně předpokládám, že se tam jako rodiče shádáme a nechci, aby u toho byl malý. Ale aby na to soud zase nekoukal tak, že je malej opět na UM. Sice mám odstříkáno, ale ne tolik aby to stačilo na jednu dávku. Ale zase nevím, jak se to může protáhnout u soudu. Ale hlídání zajištěné mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.9.16 21:13

@Natálie2016 no,u nás to bylo podobné ( s kojením a odstrikavanim) a já když jsem šla někam na úřad třeba, tak hlídání bylo poblíž, brala jsem dítě s sebou ale ne na jednání přímo. A snaz se tam s ex nehadat. Jen ti to uškodí a jednání zdrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 21:28

@andelka83 : Tyo tak teď vůbec nevím. Malého bych totiž nechala doma, ode mě 30 km. Snažím se nehádat. Ale nejde to a nepůjde. Stejně jako dneska na té sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
5.9.16 21:35

@Natálie2016 je to takové nejednoznačné, ponekud jste to s tím sunarem zapinkali. Dítě je na hlídání 30 km daleko ale k otci nemůže? Já bycu se hlavně nenechala zatáhnout do hádky, ale přednesla svůj návrh, vstricny k roli otce, k jeho podpoře do budoucna, s přihlédnutím k věku a potřebám dítěte.
Nicméně u nás to tak bylo. Umí se otec postarat o dítě? Zvládá dítě péči otce celý den, v noci? No, do té doby se to stalo jednou, tehdy si děti na vetší podíl péče otce postupně zvykaly. Takže ano, vychazime z toho že zvládá a otec je schopen péče. Osobně mám s ex děti ve společné péči, se soudkyní jsme tehdy debatovali hodinu. Ale nešlo o kojence, mladsimu byly dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.16 21:58

@andelka83 :
Společná péče myslíš střídavou? Ted se snažím vymyslet, co je pro dítě nejlepší. 4.měsíční dítě, bude nejspíš v kočárku. Dlouho tam nevydrží. Takže bude požadovat pozornost. Nejspíš mi tam nikdo vozit kočárek nebude.
Ale zase, kdybych tam malého nevzala, tak akorát naštvu otce dítěte, který určitě počítá s tím, že ho ve čtvrtek uvidí. Domluvený ale nejsme.
A já si přeji, aby soud proběhl co nejvíce v klidu a tímhle bych přilila olej do ohně. Jenže já furt vidím to, že přemýšlím spíš, jak to udělat ve prospěch otce a nee dítěte. Mám z toho hlavu jak balon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna