Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,omlouvám se,ale můj dotaz je drobátko asi trapnej,ale už fakt nevím,co s tím.mám 21měs dcerku a ta se neustále svléká..Bodíčko,punčocháče,tepláky,svetry,mikči…během 5min je komplet nahatá.Zaleze někam do kouta-aby jí nikdo neviděl a svleče se.Už za to byla opakovaně trestána-plácnutí přes ruce,zadeček..nic nepomáhá.Máte někdo nějakej fígl jak na hambatý dítko?předem díky,Eva a nudistka Kristýnka ![]()
No já myslím, že na to rada neexisutje. Hlavně asi kolem toho nedělat takovej rozruch. Ono je moc baví, když maminky reagují. Jsou to malí provokatéři.
Mě to holka dělá dodneška - dneska tu chodí jen v sukni, každý ráno se hádáme o to, aby si vzala spoďárky!
Chce to trpělivost…
ahojky.tak to presne delala moje neterinka kdyz ji byly 2 roky akorat ze to delala venku.
byla radost sni nekam jit,proto ze najednou vyhrnula sukni a stahla kalhotky a kolemdoucim ukazovala co ma pod nima.bylo to strasny
.
nepomohlo zadny domlouvani nic.proste jsme si toho prestaly vsimat i kdyz to bylo teda strasny
.udelala to asi trikrat a kdyz videla ze to je kazdymu uplne jedno,tak stim prestala.
kazdej rikal ze z ni bude stripterka .nastesti ji to preslo ![]()
No zaplaťpánbu v tomhle za holčičky, protože ty se v tom aspoň tolik nerejpou, aspoň co jsem vypozorovala…zato nahatej kluk, to je venku pro ostudu:D
Dík:-)Já to tušila.Snad to samo přejde.svlíká se i když je sama.V postýlce atd.Už i overálek na spaní jí oblíkam zipem na záda,aby se nerozhodla spát nahá,s plenou místo na zadečku tak pod hlavou. ![]()
Evisko,nas Kuba to delal taky a prestal sam od sebe. Taky mu bylo kolem 2 let. Vecer se vysvlekl z pyzama a usnul nahatej na posteli
A pres den i nekolikrat za sebou.
Tak tohle období znám taky - kolem dvou let se doma začala svlíkat a s každým kusem oblečení jsem jí naháněla po bytě za jekotu a se scénama … rezignovala jsem a doma lítala obvykle jen v tričku. Venku jí to naštěstí tak nepopadá, ikdyž taky občas, když je vedro. V postýlce svlíkala od mala ponožky, takže ty už ani nedávám, ikdyž se odkope do minuty od uspání.
Teď už je to lepší a myslim, že to je fakt asi jen období, nebo jestli zabrala ta rezignace, prostě teď když se svlíkne, tak je děs jí oblíct, ale jsou dny, kdy si na svlíkání ani nevzpomene.
TAk to nam zacal delat nas NOah. Lita doma jako indian a i kdyz je venku zima, tak on chce byt nahaty. Ja ho nechavam, pokud to jde, je mu ocividne dobre. Ale minule tady byli znami se stejne starou holcickou a on se taky svlekl, tak to holcicka okomentovala a NOah se stydel, tak chtel aspon slipecky. Ono je to snad prejde