Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nedokážu ti poradit, ale úplně tě chápu. Pro mě byl taky stres převlékat se pred ostatními na tělocvik, a to nemluvím o sprchách na plavání. Hrůza!! Přijde mi to dost nedůstojné, více neoddělených sprch vedle sebe.
Příspěvek upraven 30.09.19 v 00:46
@Kristinka246 já byla jediná holka ve třídě. První hodina tlaku byla bez šatny. Neměli mě kam strčit. Takže wc bylo ten den šatna. Pak se to vyřešilo zapůjčení klíče od šatny tamních sportovců.
Já to měla stejně, ale prostě jsem se přinutila. Řekla jsem si, že na tom nic není, a když jsem se na to podívala poté s odstupem, zjistila jsem, že mě opravdu nikdo nepozoruje a stejně tak já nijak nezkoumám převlíkající se oklolí ![]()
Tak se osprchuj jeste v plavkach a pak v satne rychle prevlekni ![]()
Nikdy v životě bych se v bazénu nesprchovala nahá. Vždy jen v plavkách. Ať si říká kdo chce co chce.
Věř mi, že moc dobře vím, co je to extrémní stydlivost.
Mám za sebou 2 císaře a jediné co mně na tom vždy děsilo bylo, že budu muset být nahá.
Ještě dodám, že nejvíc mi pomohlo, když jsem se přestěhovala do velkého města. Tam jsem opravdu poznala, že si nikdo nikoho nevšímá, ani kdyby si na hlavu postavil vánoční stromeček ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, celý život jsem velice stydlivá a už od základní školy mi dělalo problém svlékat se před ostatními, byť mými vrstevníky-vrstevnicemi (v šatně před tělákem atd.). Celou dobu jsem dokázala úspěšně vyhýbat těmhle situacím, kdy bych se musela svlékat do naha před cizíma ženskejma, až doteď. Jsem na VŠ a čeká mě plavání, ke kterému náleží i sprchování se ve společných sprchách, pochopitelně bez plavek, bez ničeho. Mám z toho hrůzu, jak to budu dělatNemám úplně v lásce vzhled mého těla, jsem plnoštíhlá, prsa skoro žádná a ještě ke všemu mě trápí na jistých místech kožní problémy… Ach jo, holky, pro někoho je to banalita, pro mě je to něco, nad čím nemůžu spát
Neřešila některá z vás něco podobného? Dokázaly jste se zbavit studu nebo ho alespoň nějak překonat?
Mam to uplne stejne a vadilo mi to uz ve skolce. Nezmenilo se na tom nikdy nic. Jen pred manzelem mi to nevadi. Nesnasela jsem i spolecne prevlekarny z tohoto duvodu.
Pokud se sprchuju, tak v plavkach. A poradne pak az doma.
@ElisC píše:
Nikdy v životě bych se v bazénu nesprchovala nahá. Vždy jen v plavkách. Ať si říká kdo chce co chce.
Věř mi, že moc dobře vím, co je to extrémní stydlivost.
Mám za sebou 2 císaře a jediné co mně na tom vždy děsilo bylo, že budu muset být nahá.
Mne desi vice veci pred porodem/cisarem - jeste se nevi zda tak nebo tak, ale taky mi to vadi, stejne jako u prvniho.
Ja vubec nechapu, proc by se mel clovek sprchovat nahatej po bazenu, nikdy jsem to tak nedelala a delat nebudu a je mi burt co si kdo mysli a jak to kdo dela. Oplachni se v plavkach a prevlikni se v kabince, delej si to uplne podle sebe a na ostatni dlabej, umyjes se doma. Nikdy te nikdo nemuze nutit byt naha, jed si svoje a mej na haku. Neni povinnost se v bazenu ve sprse svlikat do naha, kdyz to nekdo delat chce, tak at to dela, ty si to delej podle sebe.
Tak on se má hlavně člověk sprchovat nahej před vstupem do bazénu.
Cim jsem starsi a tlustsi
, tim vic mam na salamu, jestli se cizim lidem libi moje telo, panzto je to uplne jedno. Nezalezi na tom, fakt vubec.
Ja se v zasade nestydim (vim, ze mam tak obycejne telo, ze po me fakt nikdo nezira), ale byla jsem tuhle ve verejne saune a byla jsem az v soku, jak tam ti lide s krasnymi tely naprosto bez ostychu exhibuji
normalne si neberou ty zupanky/prosteradla ani na cestu ze saten apod. Takze idealni jako zkouska ohnem pro stydliny, ja se teda neodtrhla a zirala
![]()
Taky jsem se kdysi styděla. Chce to trénink. Chodila jsem plavat, do sauny atd. Ono to časem do té hlavy dojde, že fakt nikdo nemá potřebu tě okukovat, hodnotit nebo soudit. A poslední zbytky studu ze mě spadly v porodnici, tam prostě na nějaké „stydím se“ fakt nebyl čas. A když se chce někdo kouknout, tak ať, jeho volba ![]()
Neumim si to predstavit, jezdim pravidelne do sauny FKK. Ale u bazenu bych se teda sprchovala v plavkach a prevlikla v kabince. Jak to resit treba ve fitku nevim, tam jsem rada, že ze sebe stahnu vsechno propocene a jdu do sprchy. Nekdo se nesprchuje vubec, asi se nepoti.
Ahoj holky, celý život jsem velice stydlivá a už od základní školy mi dělalo problém svlékat se před ostatními, byť mými vrstevníky-vrstevnicemi (v šatně před tělákem atd.). Celou dobu jsem dokázala úspěšně vyhýbat těmhle situacím, kdy bych se musela svlékat do naha před cizíma ženskejma, až doteď. Jsem na VŠ a čeká mě plavání, ke kterému náleží i sprchování se ve společných sprchách, pochopitelně bez plavek, bez ničeho. Mám z toho hrůzu, jak to budu dělat
Nemám úplně v lásce vzhled mého těla, jsem plnoštíhlá, prsa skoro žádná a ještě ke všemu mě trápí na jistých místech kožní problémy… Ach jo, holky, pro někoho je to banalita, pro mě je to něco, nad čím nemůžu spát 
Neřešila některá z vás něco podobného? Dokázaly jste se zbavit studu nebo ho alespoň nějak překonat?