Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý vecer, chci se zeptat jake mate zkusenosti se znackou swarovski. Ja na vanoce od pritele dostala naramek a pote co jsem si ho dala na ruku, tak po par minutach mi odpadl takove poutko. Vyreklamovali jsme to, a bylo nam potvrzeno, ze to byl vadny kus. Poslali nam novy, a budu ho mit skoro rok, a uz mi zacal cernat. Mate nekdo stejne zkusenosti? Uz vazne nevime co mame delat. Nejspis to budeme opet reklamovat
Mám od nich několikery náušnice a přívěsek s řetízkem. Vše je už pár let staré a v perfektním stavu. Náušnice sundávám a nesmí na to přijít voda. Možná proto ti ten náramek černá. Případně nedáváš si na zápěstí parfém, že by se takto dostal na náramek? Ty kameny i další materiály jsou prostě citlivější na péči.
@nozu no tak je mozne ze kdyz si umyvam ruce, tak se mi to s tou vodou dotkne. Achjo, to treba prstynky od pandory jsou perfektni a stale v dobrem stavu, a naramek hned v haji. Snad to pujde nejak vyresit, to si ale budu muset sundavat naramek i na umyti ruk ![]()
@Si981 já jsem si pořídila řetízek z Diamantové svíčky a velké zklamání, myslela jsem, že je to klasické stříbro, co nezčerná, co nebudu muset sundávat. Za stejný peníz mám silný řetízek, i s přívěškem, se kterým se koupu, který ani z krku nesundávám…a proto mám raději kvalitu. Chirurgickou ocel také nekupuji, nemá tu krásnou stříbrnou barvu, ač je mnohem, mnohem levnější.
@Marie244 u Swarovski není až takový problém kov, jako ty krystaly. Ale jak píšu, máme jen náušnice a náhrdelníky, vícero kusů, a vše úplně v pohodě. Ale já i dcera jsme zvyklé šperky po příchodu domů sundávat a uložit. Nedělám s nimi domácí práce, ani se s nimi nekoupu. A to ani s čistým zlatem.
@Marie244 to chapu no, za ty penize clovek neco ocekava, ze to bude kvalitni. A ani ne po roce problemy
@Si981 píše: Více
Jako… je to pořád bižuterie. Jestli chceš kvalitu, kupuj zlato ![]()
@Si981 píše: Více
Zásadní je, z jakého to je kovu.
Jestli to je opuncované stříbro, tak to se dá vyčistit i po ztmavnutí.
Ale pokud to bude jenom bižuterie, porhodiovaný jakýsi kov, tak to časem zčerná, reaguje to s vodou, potem atd.
Tam už nepomůže nic. ![]()
@free333 píše: Více
Teď jsem to chtěl napsat. řada kovů oxiduje, je to normální.
@Marie244 píše: Více
Ano, ale to není zrovna klasické stříbro.
@Si981 bez toho, aniž bych se bála že tím někoho urazím, mohu říci, že Swarovski, Pandora a podobně je lepší bižu. Mezi kvalitní nebo luxusní šperky to nepatří. Tam se zlata ani stříbra nedohledáte. Absolutně si na šperky nepotrpím, i tak bych si tam nikdy nic nekoupila a rodina má zákaz mi tam něco vybírat
. Jsou to levné šperky, vše maximálně porhodiovane kovy. Ale znám spoustu lidi, co si na to potrpí, polovina z nich ale nema tušení z čeho to je, pakliže víte a jste s tim v pohodě ze se plati hlavně za značku, pak v naprostém pořádku. Radsi jeden kvalitní šperk nez desítky Swarovski.