Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@HayLin pak bys měla čistit zuby až po tom posledním mléku. V UM je hodně cukrů a tím, jak ho pije z láhve, tak je to ještě horší.
@Aduš8 píše:
@HayLin pak bys měla čistit zuby až po tom posledním mléku. V UM je hodně cukrů a tím, jak ho pije z láhve, tak je to ještě horší.
Prosím, a nevíte, jestli je stejný problém, když je dítě kojené? Syn má 14 měsíců a budí se v noci na kojení, mně to nevadí, takže zatím jsem neplánovala odstavení.
Na první prohlídce u zubaře jsem byli v 11 měsících, teď v červnu plánuji další.
Zoubky mu čistím 2× denně.
@Konvalinka08 nene, v mateřském mléce není přidaný žádný cukr
, který by zubům škodil.
@Veru1987 píše:
To je špatně! TO nám zubařka (byli jsme poprve něco málo po roce) vysloveně zakázala! Jsou tam cukry. Tímpádem v té vaně zuby čistíte uplně zbytečně! Spát jde se špinavými zuby.
přesně tak, zuby ve vaně a pak mléko, to je nemusíš čistit vůbec, bohužel
@Aduš8 píše:
@Konvalinka08 nene, v mateřském mléce není přidaný žádný cukr, který by zubům škodil.
nevím, jestli to myslíš ironicky, ale pokud ne, je to další blud, i mateřské mléko obsahuje cukr
@evulinda79 píše:
přesně tak, zuby ve vaně a pak mléko, to je nemusíš čistit vůbec, bohužel
Jn, my naštěstí byli u zubaře brzo a utli pití mléka v posteli, bála jsem se toho, ale bylo to v pohodě. Dceři budou čtyři a zatím jsme chválení za vyčištěné zuby, byli jsme ted před měsícem u zubaře. A to pije i dost džusy ředěné. Ale večer prostě čistím opravdu zuby jen já dceři a poctivě.