1,5 roku a chodí si, kam chce

116
6.3.20 16:16

Jak přimět 1,5 roční dítě chodit venku "vaším" směrem

Dobry den, jakym zpusobem primejete venku dite, aby slo pokud mozno smerem, kterym potrebujete…?
Malej sice uz chodi, ale jeste nikam moc daleko nedojde, tedy chodime vetsinou i s kocarkem, ve kterem uz ale nechce byt… :D
A kdy jde tedy po svych, tak chvilku jde drzici se kocarku, ale po chvilce odbiha vsude mozne jako nerizena strela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9167
6.3.20 16:22

Já myslím, že to je naprosto normální…děti chtějí objevovat svět, ne? A jak přimět? Dát tomu čas, popř. ho vést za ruku, za chvíli pomůže i odrážedlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
6.3.20 16:25

Klasika. Dávat malé cíle - kamen, pes, kytka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.3.20 16:40

Tak to nevím, starší si razí svou cestu od malinka a mladší se zas drží u mě. :lol: Ale v okolí pozoruju, že valná většina dětí chodí za ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
6.3.20 16:50

Chozeni za ruku ani odrazedla nas nebavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61146
6.3.20 17:00
@Barlem píše:
Chozeni za ruku ani odrazedla nas nebavi :)

A proč tě to nebaví?
Jestli v kočáru bejt nechce a neni tak ho nech doma.. Ja s takhle malym dítětem hrozně nerada chodila s kočárem a dítětem vedle sebe.. U takhle malyho dítěte jsem chtěla mit volný ruce a celkově volnost aby mi nemohl nekam odběhnout..
Tak prostě bez kočáru a učit ho za ruku.. Jako záleží kde chodíte, jestli někde po cyklostezkach, nebo nekde mezi barakama tak je to asi jedno.. Ale my chodíme podel hlavni silnice tak prostě za ruku kdyz byl takhle malej.. Ted mu je 2,5 tak se starším bráchou jde uz i normálně po chodniku, ale jinak mi sam dává ruku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
6.3.20 17:03

@a12
No me by to bavilo, ale maleho ne… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.3.20 17:22

@Barlem Vodit za ruku tam, kde je to nutné, a tam, kde to nutné není, nechat vybehat. Když bude vědět, že tu možnost vybehat se bude mít, tak možná lépe přistoupí na to, že jinak musí jít za ruku dle tebe. Tebe vzít do kočárku na místo, kde může běhat a tam ho vypustit a zpět zase v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
6.3.20 19:08

@Barlem Dceři je 16 měsíců, chodí od 11 měsíců a jde si prostě svým směrem, podívá se na mě řekne mi papa a odchází. Za ruku prostě nechce jít, to se u toho vzteká a brečí. Takže jí naložím do kočárku a jdem do parku nebo na hřiště a tam si běhá jak chce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí